Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

ΕΛΛΑΔΑ

«Βγήκαν τα μαχαίρια» για την ΕΡΤ! Απάντηση ΠΟΣΠΕΡΤ σε Τσακνή: Ήθελες να γίνεις «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»

Σχεδόν 2,5 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του,

Σχεδόν 2,5 χρόνια από την ανάληψη των καθηκόντων του, ο Διονύσης Τσακνής αποτελεί πλέον παρελθόν από την ΕΡΤ.

Η παραίτησή του, την ημέρα τοποθέτησης της νέας διοίκησης, έφερε στο φως την άγρια κόντρα του με την ΠΟΣΠΕΡΤ. Στη δήλωσή του με την οποία επιβεβαίωσε τις πληροφορίες για την παραίτησή του, ο πρώην –πια- πρόεδρος της ΕΡΤ επιτίθεται στον επικεφαλής της ΠΟΣΠΡΕΡΤ, Παναγιώτη Καλφαγιάννη.

Επιτίθεται επίσης στον υπουργό Ψηφιακής Πολιτικής, Νίκο Παππά και τον γραμματέα του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Ρήγα. Μάλιστα, ο Διονύσης Τσακνής χαρακτήρισε τον Παναγιώτη Καλφαγιάννη εκπρόσωπο του «πιο άρρωστου τμήματος του κρατικοδίαιτου συνδικαλισμού».

Η «απάντηση» της ΠΟΣΠΕΡΤ στον Τσακνή

Οι αιχμές του Διονύση Τσακνή κατά της ΠΟΣΠΕΡΤ και του προέδρου της, δεν έμειναν αναπάντητες. Και ήταν κι η απάντηση της ΠΟΣΠΕΡΤ σε σκληρό ύφος.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ κατηγορεί τον γνωστό στιχουργό και τραγουδιστή πως μετά την αποχώρηση του Λάμπη Ταγματάρχη ήθελε ο ίδιος να αναλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου. Τονίζουν δε ότι η πάγια θέση της ΠΟΣΠΕΡΤ είναι να μην υπάρχει διαρχία (πρόεδρος – διευθύνων σύμβουλος) στην ΕΡΤ.

Χαρακτηρίζει τον Διονύση Τσακνή διχαστικό και πως «ήθελε να γίνει ο «χαλίφης στη θέση του χαλίφη»». Η ανακοίνωσή της καταλήγει με τη φράση: «Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι. Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα».

Όλη η ανακοίνωση της ΠΟΣΠΕΡΤ:

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι.
Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα.

Για άλλη μια φορά ο πρώην Πρόεδρος της ΕΡΤ, ρίχνοντας μελάνι, προσπαθεί να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα. Η αλήθεια είναι ότι διαχρονικά η ΠΟΣΠΕΡΤ είχε τη θέση  ότι η ΕΡΤ δεν μπορεί να διοικείται με το φαινόμενο της διαρχίας, γιατί αυτό είχε αποδειχθεί προβληματικό και βλαπτικό για τη λειτουργία  της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης.

Πλήθος εγγράφων και ανακοινώσεων της ΠΟΣΠΕΡΤ το αναφέρουν, καθώς και υπομνήματα που έχουν κατατεθεί στη Βουλή από το 2010 έως και σήμερα. Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν απολογείται γιατί παραμένει σταθερή στις απόψεις της, πόσο μάλλον όταν αυτό επιβεβαιώνεται καθημερινά από την έως τώρα λειτουργία της ΕΡΤ.

Άλλωστε ο κ. Τσακνής μετά την αποχώρηση του κ. Ταγματάρχη, μας καλούσε να επαναδιατυπώσουμε δυναμικά αυτή τη θέση γιατί ο ίδιος ήθελε να καταλάβει και τη θέση του διευθύνοντος συμβούλου και το είχε εκφράσει με όλους τους τρόπους. Επίσης η ΠΟΣΠΕΡΤ έχει καταγγείλει με πολλές ανακοινώσεις και την τελευταία διετία, άνομες λειτουργίες της ΕΡΤ, ρουσφετολογία, αδιαφάνεια κλπ.

Τότε καμία απάντηση από τη διοίκηση. Ο διχαστικός κ. Τσακνής, αφού δεν κατάφερε να γίνει «χαλίφης στη θέση του χαλίφη», παρακινεί τους εργαζόμενους (!) να πάρουν την τύχη στα χέρια τους. Τι εννοεί ο ποιητής; Αφού επί των ημερών του ήθελε να είναι ο μοναδικός ως «δημόσιος φορέας» και το διοικητικό συμβούλιο της εταιρίας να είναι «τυπικό», όπως αναφέρει σε πρόσφατη ανακοίνωσή του και να εγκρίνει αυτά που είχε προαποφασίσει ο ίδιος. Τώρα που φεύγει ξαναρωτάμε: ποιους εργαζόμενους εννοεί και γιατί τώρα και πώς να πάρουν την τύχη της εταιρίας στα χέρια τους;

Αυτή την περίοδο της νέας εκκίνησης και ανασυγκρότησης της ΕΡΤ όλοι πρέπει να συμβάλλουμε και να ενώσουμε τις δυνάμεις μας, ο καθένας από το δικό του θεσμικό ρόλο, ώστε να μη χαθεί κι άλλος πολύτιμος χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση δεν είμαστε διατεθειμένοι να απεμπολήσουμε για χάρη οποιουδήποτε και για οτιδήποτε όλη αυτή την προσπάθεια και τον αγώνα των εργαζομένων ώστε σήμερα να προσδοκούμε σε μια νέα αρχή, με βάσεις και όραμα, για μια καλύτερη ΕΡΤ και όχι για να «αλλάξει ο Μανωλιός», όπως επεδίωκε ο κ. Τσακνής.

Η ΠΟΣΠΕΡΤ δεν θα παίξει στο παιχνίδι που επιδιώκουν να την βάλουν άλλοι.
Αν όμως προκληθεί θα απαντήσει με στοιχεία, όπως κάνει πάντα.

Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)
Γιώργος Καραϊβάζ: Οι πρώτες εικόνες των δύο εκτελεστών του – Δείτε το βίντεο ντοκουμέντο
Κηδεία Καραϊβάζ: «Ράγισαν και οι πέτρες» όταν ο γιος του έβαλε το γνωστό ζεϊμπέκικο «Το βουνό» (vid)
«Ραγίζει καρδιές» η αδερφή του Γ. Καραϊβάζ: «Ποιοι ήταν αυτοί που σου στέρησαν τη ζωή;»
Γιάννενα: Παραπάτησε στη σκάλα την ώρα που μετέφερε μία λεκάνη με χόρτα και σκοτώθηκε – Το δραματικό φινάλε μιας δύσκολης ζωής
Γαύδος: Φοιτήτρια σκοτώθηκε στο μοιραίο τροχαίο – Σοκάρει το γιατί βρισκόταν στο νησί