Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Βίντεο-ντοκουμέντο από την επίθεση των κουκουλοφόρων στο γραφείο του Μ. Βαρβιτσιώτη

Βίντεο ντοκουμέντο από την καταδρομική επίθεση που πραγματοποίησαν κουκουλοφόροι το απόγευμα της Πέμπτης στο κτίριο όπου στεγάζεται το πολιτικό γραφείο του πρώην υπουργού και βουλευτή της ΝΔ, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, ήρθε στο φως της δημοσιότητας. Έως στιγμής δεν έχει γίνει καμία προσαγωγή για το ντου των κουκουλοφόρων. 

Στο βίντεο του ΣΚΑΪ αποτυπώνεται καρέ – καρέ η επίθεση των κουκουλοφόρων οι οποίοι φτάνουν οργανωμένα και ανενόχλητοι έξω από το γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη στην οδό Γενναδίου στην Αθήνα. Μάλιστα, ένας από αυτούς φαίνεται να έχει ένα αντικείμενο στην πλάτη που παραπέμπει σε θήκη για βέλη, ενώ άλλος φέρεται να κρατά έναν πυροσβεστήρα.

Περίπου πέντε με έξι από τους περίπου 15 κουκουλοφόρους ανέβηκαν στον δεύτερο όροφο, όπου προξένησαν φθορές στην πόρτα του Οικοδομικού Προμηθευτικού Συνεταιρισμού Ελλήνων Δικαστών και Εισαγγελέων Αθήνας, τα γραφεία του οποίου βρίσκονται ακριβώς δίπλα στο γραφείο του κ. Βαρβιτσιώτη. Πέταξαν τρικάκια με συνθήματα αλληλεγγύης στον Δημήτρη Κουφοντίνα και έγραψαν με σπρέι στον τοίχο τη λέξη «αλληλεγγύη».

Τότε ακούστηκε ο πυροβολισμός από τον δρόμο, όπου βρισκόταν ο αστυνομικός συνοδός του κ. Βαρβιτσιώτη στο αυτοκίνητο του και τον περίμενε να κατέβει, με αποτέλεσμα οι δράστες να τραπούν σε φυγή.

Σύμφωνα με την κατάθεση του αστυνομικού του κ. Βαρβιτσιώτη, «φοβήθηκα για τη ζωή μου, πυροβόλησα για να τους απομακρύνω». Ο φρουρός αντιμετωπίζει Ένορκη Διοικητική Εξέταση, γιατί πυροβόλησε στον αέρα κατά την επίθεση, κάτι που προκάλεσε την αντίδραση της ΝΔ και την απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη.

Πηγή: skai.gr

Send this to a friend