Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Βόλος: Αρχηγός καρτέλ ναρκωτικών δήλωνε άπορος και έτρωγε από το συσσίτιο την ώρα που έκανε επενδύσεις

Μία απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε στο Βόλο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε χειροπέδες σε αρχηγό καρτέλ ναρκωτικών, ο οποίος δήλωνε ότι είναι άπορος.

Μία απίστευτη υπόθεση αποκαλύφθηκε στο Βόλο, όταν η ΕΛ.ΑΣ. έβαλε χειροπέδες σε αρχηγό καρτέλ ναρκωτικών, ο οποίος δήλωνε ότι είναι άπορος.

Σύμφωνα με το taxydromos.gr, και την Κατερίνα Μαρουγκα, το Τμήμα Δίωξης Ναρκωτικών της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου εξάρθρωσε δύο εγκληματικές οργανώσεις, που λειτουργούσαν μεταξύ τους σαν συγκοινωνούντα δοχεία και κατάσχεσε συνολική ποσότητα ηρωίνης βάρους 729,26 γραμμαρίων.

Ο 67χρονος αρχηγός της μίας εγκληματικής οργάνωσης, δήλωνε άπορος και σιτιζόταν σε Σπίτι Γαλήνης, ωστόσο, την ίδια ώρα έκανε αγορά ακινήτων.

Ωστόσο, δύο αγορές ακινήτων στον Βόλο ήταν εκείνες που κίνησαν τις υποψίες των αστυνομικών ότι κάτι περίεργο συνέβαινε.Παρά τα μηδενικά εισοδήματά του, διαπιστώθηκε ότι είχε κάνει τις εν λόγω επενδύσεις σε έναν χρόνο. Από την περαιτέρω αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι επί της ουσίας επρόκειτο για ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ο δράστης είχε αρχηγικό ρόλο στη μία εγκληματική οργάνωση και προσπαθούσε να νομιμοποιήσει το παράνομο κέρδος.

Η μία συμμορία αποτελούταν από πέντε μέλη, ενώ η δεύτερη από τέσσερα. Χειροπέδες πέρασαν σε εννέα άτομα, ημεδαπούς, ηλικίας από 35 έως και 67 ετών, ανάμεσα στα οποία και μία κοινωνική λειτουργός, ενώ σχημάτισαν δικογραφία κατά εγκλείστου 33 ετών σε σωφρονιστικό κατάστημα κράτησης στη Λάρισα.

Οι εγκληματικές οργανώσεις θα διακινούσαν 7.290 δόσεις «λευκού θανάτου» στη Μαγνησία αντί του ποσού των 36.500 ευρώ. Πουλώντας «λευκό θάνατο» εκτιμάται ότι απεκόμισαν παράνομο περιουσιακό όφελος που ανέρχεται στις 60.000 ευρώ.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν προχθές στην Εισαγγελία Βόλου, εναντίον τους ασκήθηκε κακουργηματική δίωξη και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν στον ανακριτή Βόλου, από τον οποίο ζήτησαν και έλαβαν προθεσμία για σήμερα Τρίτη.

Send this to a friend