Αθήνα

16 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Λάκης Λαζόπουλος: Πρέπει να είσαι τελείως ηλίθιος για να μη φοβάσαι τον κορονοϊό

ΕΛΛΑΔΑ

“Χαμός” για τη μετακόμιση του ΥΠΟΙΚ στο κτίριο του “Κεράνης”- Αιχμηρή ανακοίνωση των εργαζομένων

Οι παλιές αποθήκες Κεράνη, στην Λεωφόρο Θηβών 196, έχουν περάσει εδώ και 15 χρόνια στα χέρια του Δημοσίου με σκοπό να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν εκεί Υπουργεία και Υπηρεσίες του Δημοσίου, κάτι που σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη αυτό θα συμβεί στους επόμενους 2-3 μήνες...

Οι παλιές αποθήκες Κεράνη, στην Λεωφόρο Θηβών 196,  έχουν περάσει εδώ και 15 χρόνια στα χέρια του Δημοσίου με σκοπό να συγκεντρωθούν και να στεγαστούν εκεί Υπουργεία και Υπηρεσίες του Δημοσίου, κάτι που σύμφωνα με τον αναπληρωτή υπουργό οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη αυτό θα συμβεί στους επόμενους 2-3 μήνες.

[adsense]

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα ο κ. Αλεξιάδης, επικρίνοντας τους προκατόχους του που δεν προχώρησαν στην μετεγκατάσταση υπηρεσιών των υπουργείων στο συγκεκριμένο κτήριο -για να μειωθεί η μηνιαία δαπάνη του δημοσίου για ενοίκια – είπε ότι το κτήριο έχει επιφάνεια 42.300 τ.μ., μπορεί να εξυπηρετήσει 2.300 θέσεις εργασίας, έχει 506 θέσεις στάθμισης και για την διαμόρφωσή του έχουν ικανοποιηθεί όλες οι αναγκαίες περιβαλλοντικές απαιτήσεις και τεχνικές προδιαγραφές  της νομοθεσίας.

Για το κτήριο, το δημόσιο καταβάλλει στην ιδιοκτήτρια εταιρεία το μηνιαίο μίσθωμα των 221.000 ευρώ

Την ίδια ώρα, όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, σε 7 κτήρια βρίσκονται διάσπαρτες υπηρεσίες του υπουργείου. Σε αυτές τις υπηρεσίες απασχολούνται 1.027 εργαζόμενοι σε πολύ μικρότεροι επιφάνεια εργασίας και το δημόσιο καταβάλλει μηνιαία μισθώματα για αυτά τα κτήρια 232.000 ευρώ.

Να σημειωθεί ότι το κτήριο ανήκε στο ελληνικό δημόσιο μέχρι και το 2014, όταν πουλήθηκε σε θυγατρική εταιρεία μεγάλης τράπεζας με την υποχρέωση της επαναμίσθωσής του από το Δημόσιο για 20 έτη, με το μηνιαίο μίσθωμα των 221.000 ευρώ, που πρακτικά σημαίνει ότι το δημόσιο καταβάλλει ένα πολύ υψηλό μίσθωμα για ένα υπερσύγχρονο κτήριο το οποίο δεν αξιοποιεί.

Από την πλευρά του, ο δήμαρχος Ρέντη κ. Γ. Ιωακιμίδης, αφού αναφέρθηκε στην ιστορία του κτηρίου, είπε ότι όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις υπέκυψαν στις πιέσεις εργαζομένων του δημοσίου που δεν ήθελαν να μετακομίσουν στο κτήριο, αν και είναι ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια στην Ελλάδα.

[adsense]

“Οργή” εργαζομένων για τη μετακόμιση

Να σημειωθεί πάντως ότι οι εργαζόμενοι του ΥΠΟΙΚ αντιδρούν στην μετακόμιση στο νέο κτήριο.

Μάλιστα, σε σημερινή ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων στις ΔΥΟ Νομών Αττικής και Κυκλάδων, καθώς και η Ένωση Τελωνειακών Υπαλλήλων αναφέρει:

Πολλά ερωτηματικά δημιουργεί η επιμονή και οι μεθοδεύσεις στις οποίες καταφεύγει η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ, προκειμένου να νομιμοποιήσει ένα απ’ τα μεγαλύτερα σκάνδαλα των τελευταίων ετών, που αφορά την εκποίηση της δημόσια περιουσίας και τη συντήρηση, με σκανδαλώδεις όρους, ιδιωτικών συμφερόντων απ’ τα ταμεία του δημοσίου.

Η προσπάθεια της πολιτικής ηγεσίας να μας πείσει ότι όλα αυτά γίνονται με στόχο τη μείωση των δαπανών του δημοσίου, φαντάζει τουλάχιστον αστεία, για όσους έχουν στοιχειώδη εικόνα των όρων της σύμβασης, αλλά και όσων λαμβάνουν χώρα συνολικότερα στο Υπουργείου Οικονομικών.

Η κυβέρνηση παρευρίσκεται και πρωταγωνιστεί σε μια φιέστα που προετοιμάζει ο ιδιοκτήτης του κτιρίου, αποκλείοντας τους εργαζόμενους και όλους όσους υπήρχε κίνδυνος να ‘’χαλάσουν’’ τη φιέστα της συγκάλυψης και φυσικά ξεχνώντας όλα όσα έλεγε μερικούς μήνες πριν, καταγγέλλοντας με δριμύτητα τη διαδικασία και τους όρους πώλησης των 28 ακινήτων του Δημοσίου, ένα εκ των οποίων είναι και το κτίριο ‘’Κεράνης’’.

Η στοχοποίηση και η λάσπη εναντίων των εργαζομένων και όλων όσων τολμάνε να αναφερθούν στην ουσία της υπόθεσης δεν μας ξαφνιάζει.  Είναι κάτι που έχει επαναληφθεί πολλές φορές τα τελευταία χρόνια των μνημονίων και η νέα ηγεσία του ΥΠΟΙΚ ακολουθεί, με μεγάλη μάλιστα ευκολία, την πεπατημένη.

Η ηγεσία όμως του ΥΠΟΙΚ θα πρέπει να ξέρει ότι δεν πρόκειται, ό,τι και αν σχεδιάζει, να αποφύγει τα καίρια ερωτήματα που απαιτούν απαντήσεις.

•             Γιατί σπεύδει να προκαταλάβει την έρευνα των εισαγγελικών αρχών η οποία ελέγχει τη νομιμότητα της σύμβασης και έχει ασκήσει ήδη ποινικές διώξεις;

•             Γιατί απαγορεύει στους εργαζόμενους την πρόσβαση σε στοιχεία που αφορούν το κτίριο, δεδομένου ότι λόγω του ιστορικού του τίθενται ερωτήματα για την ασφάλεια και την καταλληλότητά του κτιρίου να φιλοξενήσει χιλιάδες εργαζόμενους και επισκέπτες;

•             Γιατί η ηγεσία του ΥΠΟΙΚ σπεύδει να ανακοινώσει τη μεταφορά υπηρεσιών του, όταν η επιτροπή που η ίδια συνέστησε, με τη συμμετοχή στελεχών των τεχνικών υπηρεσιών, έχει απορρίψει εξ αρχής την επιλογή του κτιρίου ‘’Κεράνης’’;

Κορονοϊός: Νεαρή ασθενής περιγράφει τα συμπτώματα – «Σαν να σε κρατάνε κάτω από το νερό και παλεύεις να ανέβεις»
Εξαετής κάθειρξη και χρηματική ποινή 100.000 ευρώ σε Τσοχατζόπουλο, Σταμάτη και Ζήγρα
Κορονοϊός: Οι λοιμωξιολόγοι ζητούν κι επίσημα νέα μέτρα
Ελεήστε τον χρυσαυγίτη Λαγό: Ζητά χρήματα από τον κόσμο για να πληρώσει τους δικηγόρους του
Τροχαίο στην Εθνική Οδό: Μποτιλιάρισμα και μεγάλες καθυστερήσεις
Αγρίνιο: Ιερέας τα έβαλε με Μητσοτάκη-Σακελλαροπούλου για τις μάσκες – Όποιος φοβάται να κάτσει σπίτι του