Αθήνα

15 oC

σποραδικές νεφώσεις

Χαμός με τους άκυρους γάμους- Τι λέει η Μητρόπολη

Σε διευκρινίσεις προχώρησε η Μητρόπολη Ιλίου Αχαρνών και Πετρουπόλεως σχετικά με τους γάμους που τέλεσαν «μαϊμού» ιερείς σε κτήματα της Βαρυμπόμπης μετά τον σάλο που προκάλεσε η αποκάλυψη ότι περισσότερα από 50 μυστήρια που έγιναν στην περιοχή πριν από το 2010 θεωρούνται άκυρα για την Εκκλησία!

«Περί του ζητήματος που έχει ανακύψει στον τύπο αλλά και τις ειδησεογραφικές ιστοσελίδες τις τελευταίες ημέρες, μετά από δημοσίευμα της εφημερίδας "Ελεύθερος Τύπος", σχετικά με γάμους που έχουν τελεστεί σε κτήμα της Βαρυμπόμπης, η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως ανακοινώνει τα εξής: Στην υπόθεση αυτή δεν εμπλέκεται η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως, η οποία ιδρύθηκε μετά την τέλεση των εν λόγω γάμων, ούτε ενεπλάκη η Ιερά Μητρόπολις Αττικής, η οποία προϋπήρχε της Ιεράς Μητροπόλεως Ιλίου. Κανείς από αυτούς τους γάμους δεν έχει τελεστεί με κανονική άδεια, είτε του τότε Μητροπολίτη Αττικής, είτε του Μητροπολίτη Ιλίου. Υπεύθυνοι για την τέλεση των γάμων και την αναστάτωση που έχει δημιουργηθεί είναι αποκλειστικώς οι εμπλεκόμενοι σε αυτούς, και πιθανότατα όχι οι στεφανωθέντες», αναφέρει η Ιερά Μητρόπολις Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως.

Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι από τότε που ανέλαβε τα καθήκοντά του ο Μητροπολίτης κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει να μην καταγραφούν νέα τέτοια περιστατικά:

«Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Ιλίου, Αχαρνών και Πετρουπόλεως κ. Αθηναγόρας έχει φροντίσει για την κατά τους τύπους της Ορθοδόξου Εκκλησίας κανονική τέλεση των μυστηρίων των γάμων στα κτήματα της Μητροπολιτικής περιφέρειας από το 2010 και εξής, οπότε και εξελέγη Μητροπολίτης. Η υπόθεση αυτή είναι παλαιά και δεν εμπλέκει την Ιερά Μητρόπολη».

Send this to a friend