• Παρασκευή, 18 Ιανουαρίου
  • 11:28

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Χαμός στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης - Ένταση μεταξύ Γιάννη Μπουτάρη και Σταύρου Καλαφάτη

Ένταση σημειώθηκε απόψε στο δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης με αφορμή το νομοσχέδιο «Κλεισθένη».

Οι δημοτικοί σύμβουλοι της παράταξης «Εντάξει» αποχώρησαν από την συνεδρίαση προκειμένου να εκφράσουν τη διαμαρτυρία τους για το γεγονός ότι ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης συμμετείχε στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ για το σχέδιο νόμου για την αναμόρφωση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης («Κλεισθένης») της περασμένης Δευτέρας, χωρίς κανένα ψήφισμα ενώ σε συνεδρίαση της 7ης Μαΐου είχε αποφασιστεί, όπως τόνισε ο επικεφαλής των «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης, ο δήμος Θεσσαλονίκης να συμμετέχει με δύο ψηφίσματα.

Σήμερα ανακοινώθηκε από τη διοίκηση του δήμου ότι τα δύο ψηφίσματα καταψηφίστηκαν και δεν κατατέθηκε τίποτα στην ΚΕΔΕ προκαλώντας την έντονη αντίδραση του κ. Καλαφάτη.

Απευθυνόμενος στην πρόεδρο του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Καλυψώ Γούλα ο επικεφαλής της παράταξης «Εντάξει», Σταύρος Καλαφάτης τόνισε ότι «αποχωρούμε διότι αλλάξατε την άποψή σας ενώ είχαμε πάρει απόφαση του δημοτικού συμβουλίου για 17 – 17. Όλοι οι δημοτικοί σύμβουλοι είχαν αντιληφθεί αυτό το οποίο είχατε πει κατά την προηγούμενη συνεδρίαση και από όλα τα ΜΜΕ με αυτό τον τρόπο. Πήραμε απόφαση και έτσι αναγράφεται ότι σε όλα τα μέσα ότι ο κύριος δήμαρχος θα πάει στη συνεδρίαση της ΚΕΔΕ και της ΕΝΠΕ με αυτά τα δύο ψηφίσματα τα οποία ισοβάθμισαν από 17 ψήφους και τώρα έρχεστε ξαφνικά και μας λέτε ότι όλα αυτά δεν ισχύουν και ότι το αποτέλεσμα είναι 19-17».

Στη συνέχεια ακολούθησε έντονος διάλογος μεταξύ του Γιάννη Μπουτάρη και του Σταύρου Καλαφάτη.

«Ό,τι δεν τον συμφέρει δεν θέλει να το ακούσει, o κ. Καλαφάτης δεν έχει αντιληφθεί ότι δεν είναι διοικούσα παράταξη. Η ψηφοφορία ήταν 17 υπέρ και δύο ψήφοι του Δελή εναντίον και των δύο, που θα πει ότι κανένα ψήφισμα δεν είναι θετικό», τόνισε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης,  αποκαλώντας «Αγενέστατο» τον κ. Καλαφάτη.

«Εσύ μας έχεις καθυβρίσει στα δημοτικά συμβούλια», απάντησε ο κ. Καλαφάτης.

 

Πηγή: thestival.gr

Send this to a friend