Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ξαναχτύπησε ο εστιάτορας με τα καλαμαράκια της Μυκόνου -78 ευρώ το φιλέτο κοτόπουλο! (εικόνες)

Πολύ  υψηλές είναι οι τιμές στη Μύκονο, παρά την πτώση σε αφίξεις τουριστών, που παρατηρείται τους δύο τελευταίους μήνες σε σχέση με το 2018, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Πολύ  υψηλές είναι οι τιμές στη Μύκονο, παρά την πτώση σε αφίξεις τουριστών, που παρατηρείται τους δύο τελευταίους μήνες σε σχέση με το 2018, κατά το ίδιο χρονικό διάστημα.

Οι χρεώσεις σε φαγητό, ποτό και λοιπές υπηρεσίες χαρακτηρίζονται εξωφρενικές, με αρκετούς τουρίστες να φεύγουν από το νησί με μια πικρή γεύση. Κι αυτό γιατί συνειδητοποιούν ότι έχουν πληρώσει μια περιουσία για λίγες μέρες χαλάρωσης και ξεγνοιασιάς.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί το εστιατόριο με τα «χρυσά καλαμαράκια», που έγινε πρώτο θέμα ακόμη και σε διεθνή Μέσα Ενημέρωσης, όταν μια παρέα Αμερικανών πλήρωσε 836 ευρώ για έξι μερίδες καλαμάρι σερβιρισμένο με μακαρόνια και έξι παγωμένες μπύρες, με αποτέλεσμα να δημοσιεύσουν την δυσάρεστη εμπειρία τους στον παγκόσμιο διαδικτυακό ταξιδιωτικό οδηγό TripAdvisor.

;

Παρά το σάλο που προκλήθηκε, οι ιδιοκτήτες του εστιατορίου συνέχισαν, σύμφωνα με το protothema.gr, να χρεώνουν πανάκριβα τα προϊόντα τους, υποστηρίζοντας ότι πρόκειται για εστιατόριο υψηλής γαστρονομίας και ως εκ τούτου, έχουν το δικαίωμα να πουλάνε ακριβά, απευθυνόμενοι, όπως είχαν δηλώσει πριν απο μερικές μέρες, μόνο σε ξένους τουρίστες, που διαθέτουν και το ανάλογο πορτοφόλι.

Σύμφωνα με δύο αποδείξεις λιανικής που απέστειλε ξένος τουρίστας στο protothema.gr, διαπιστώνεται ότι το ίδιο εστιατόριο χρεώνει υπερβολικά ακριβά ακόμη και για ένα απλό φιλέτο κοτόπουλο, το οποίο κοστίζει, ούτε λίγο ούτε πολύ, 78 ευρώ! Μια μπριζόλα Tomahawk χρεώνεται 185 ευρώ και το φρέσκο λαβράκι 178,50 ευρώ.

Στον πρώτο λογαριασμό παρατηρούμε ότι ένας καπουτσίνο χρεώθηκε 10 ευρώ και ένα ποτήρι λευκό κρασί 24 ευρώ. Στην δεύτερη απόδειξη λιανικής, με ημερομηνία 13/6, διαπιστώνουμε ότι μια αστακομακαρονάδα χρεώθηκε 490 ευρώ (!) και ένα αναψυκτικό 15 ευρώ, όπως και ότι ένα φιλέτο κοτόπουλο κοστίζει 78 ευρώ

Send this to a friend