Αθήνα

12 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

ΕΛΛΑΔΑ

Ξεκίνησε η παράδοση των φύλλων επίταξης στους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική (EIKONA)

Σε εξέλιξη βρίσκεται η διαδικασία παράδοσης των φύλλων επίταξης προσωπικών υπηρεσιών των ιδιωτών γιατρών στην οποία προχώρησε το υπουργείο Υγείας στην Αττική και ανέλαβε να διεκπεραιώσει η Αστυνομία.

Τα φύλλα επίταξης παραδόθηκαν στη ΓΑΔΑ το πρωί από όπου διαβιβάστηκαν στις κατά τόπους αστυνομικές διευθύνσεις και τμήματα και άρχισε ήδη η παράδοση.

Πρόκειται συγκεκριμένα για 206 ιδιώτες ιατρούς (παθολόγους, πνευμονολόγους και γενικούς γιατρούς) στην Αττική και ειδικότερα 78 στον τομέα Αθηνών, 36 στον Πειραιά, 30 στη νοτιανατολική Αττική, 36 στη βορειανατολική Αττική και 26 στη Δυτική Αττική.

Σημειώνεται ότι σύμφωνα με το άρθρο 1 του ν. 4325/2015 (Ά 47) η άρνηση παραλαβής και η παράλειψη εκτέλεσης τιμωρείται με φυλάκιση τουλάχιστον τριών (3) μηνών.

Για τη διαχείρισή της έκτακτης κατάστασης, «επιστρατεύονται» από σήμερα 206 ιδιώτες γιατροί, κατόπιν ανακοίνωσης του υπουργείου Υγείας νωρίτερα το πρωί. Η «επίταξη ιατρικών υπηρεσιών» που ενεργοποιείται σημαίνει υποχρεωτική ένταξη ιδιωτών ιατρών στο ΕΣΥ για ορισμένο χρονικό διάστημα, προκειμένου να συνδράμουν τις δημόσιες δομές.

Η απόφαση αυτή ήταν μονόδρομος καθώς τα νοσηλευτικά ιδρύματα του Λεκανοπεδίου δοκιμάζουν την αντοχή τους τις τελευταίες εβδομάδες. Ολες οι νύχτες εφημεριών είναι σκληρές, το προσωπικό εργάζεται ατελείωτες ώρες συνεχόμενα, οι κλίνες Εντατικής εξαντλούνται, ασθενείς διασωληνώνονται εκτός ΜΕΘ μέχρι να βρεθεί κλίνη. Το έκτακτο σχέδιο του υπουργείου Υγείας έχει ήδη εξελιχθεί σε αλλαγή χαρακτήρα ολόκληρων νοσοκομείων και ένταξη ιδιωτικών νοσηλευτικών ιδρυμάτων στη «μάχη» της Covid-19.

Αυτό είναι το φύλλο επίταξης στους ιδιώτες γιατρούς στην Αττική

Φονικό στο Κορωπί: Γιατί σκότωσε τον 48χρονο γιο του – Χωρισμένος πατέρας δυο παιδιών το θύμα (vid)
Φονικό στο Κορωπί: «Σκότωσα τον γιο μου, ελάτε να με συλλάβετε»-Πυροβόλησε με καραμπίνα τον 48χρονο γιο του, πατέρα 2 παιδιών (ΦΩΤΟ)
Κορωπί: Πατέρας σκότωσε τον γιο του
Σπύρος Γιατράς: Πέθανε ο στιχουργός των μεγάλων λαϊκών επιτυχιών
Κυψέλη-κορονοπάρτι: «Αφοδεύουν στις πόρτες μας και κάνουν σεξ στις πυλωτές», καταγγέλλει κάτοικος της περιοχής (vid)
Σκοτώθηκε σε τροχαίο ο 17χρονος ανιψιός του τραγουδιστή Θάνου Ανεστόπουλου (ΒΙΝΤΕΟ)