Αθήνα

15 oC

αραιές νεφώσεις

Ξεπέρασαν τις 20 οι προσαγωγές για τα επεισόδια έξω από το Παλαί Ντε Σπορ όπου μιλούσε ο Τσίπρας

Περισσότερες από 20 είναι οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη, για τα επεισόδια που καταγράφηκαν έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Περισσότερες από 20 είναι οι προσαγωγές στη Θεσσαλονίκη, για τα επεισόδια που καταγράφηκαν έξω από το Αλεξάνδρειο Μέλαθρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι μεταξύ των προσαχθέντων βρίσκεται ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Συλλόγων Μακεδόνων, Γιώργος Τάτσιος και ο επικεφαλής του συνδυασμού «Μένουμε Θεσσαλονίκη», Γιώργος Ρακκάς.

Ο κ. Τάτσιος προσπάθησε να μπει στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ όπου είναι προγραμματισμένη για τις 19:30 η ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, με θέμα «Ναι στη Μακεδονία της Δημοκρατίας και της Αλληλεγγύης – Όχι στο μίσος και τον εθνικισμό», κάτι που δεν του επετράπη.

Μαζί του ήταν η γνωστή δικηγόρος, Ειρήνη Μαρούπα, καθώς και άλλα δύο άτομα, τα οποία επίσης προσήχθησαν.

Όπως δήλωσε ο κ. Τάτσιος στο thestival, η προσαγωγή του έγινε χωρίς καμία δικαιολογία και αυτή την ώρα οδηγείται στο Αστυνομικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης.

ΣΧΕΤΙΚΑ

Ακολούθησαν προληπτικές προσαγωγές και άλλων ατόμων που κρίθηκαν ύποπτα για πρόκληση έντασης εντός του χώρου της εκδήλωσης, ενώ αυστηρός είναι ο έλεγχος για όσους περνούν μέσα στον χώρο του Παλαί Ντε Σπορ.

Με το τέλος της ομιλίας του Τσίπρα, περίπου 50 άτομα πέταξαν πέτρες και αντικείμενα προς τις δυνάμεις των ΜΑΤ, που απάντησαν με χημικά.

Send this to a friend