• Σάββατο, 14 Δεκεμβρίου
  • 09:24

Αθήνα

14 oC

ασθενείς βροχοπτώσεις

Ξεπέρασε τις 63 ώρες ο διαγωνισμός - Έξαλλοι 2 καναλάρχες: "3η νύχτα εδώ δεν μένουμε"

Ξεπέρασε τις 63 ώρες ο διαγωνισμός - Έξαλλοι 2 καναλάρχες: "3η νύχτα εδώ δεν μένουμε"

Οι οκτώ υποψήφιοι καναλάρχες παραμένουν στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης για περισσότερες από 60 ώρες και όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΪ, δύο επιχειρηματίες υποψήφιοι καναλάρχες αντέδρασαν έντονα.

Διαμήνυσαν μάλιστα στον Ταξίαρχο της Αστυνομίας ότι δεν πρόκειται να διανυκτερεύσουν και τρίτο βράδυ στην Γενική Γραμματεία, με τον αξιωματικό της ΕΛΑΣ να τους αναφέρει ότι πιθανότατα απόψε λήγει η διαδικασία της δημοπρασίας των τεσσάρων τηλεοπτικών αδειών.

Θα παραχωρηθεί και 5η άδεια;

Την ίδια ώρα, ο Γενικός Γραμματέας Ενημέρωσης ανοίγει παράθυρο και για πέμπτη άδεια, εφόσον όπως λέει το επιτρέψουν "οι συνθήκες της αγοράς".

"Η τιμή εκκίνησης της δημοπρασίας δεν προήλθε αυθαίρετα, αλλά βάσει μελέτης η οποία υπογράμμιζε ότι η τιμή βγαίνει με βάση τα συγκεκριμένα δεδομένα της αγοράς. Μόνο αν αλλάξουν αυτά τα δεδομένα της αγοράς, θα μπορέσει να υπάρξει μια πέμπτη άδεια",είπε χαρακτηριστικά ο κ. Κρέτσος.

Μαραθώνια διαδικασία

Γύρω στις 2 το μεσημέρι έγινε αλλαγή βάρδιας των αστυνομικών που βρίσκονται μέσα στο κτίριο της ΓΓΕΕ για να βοηθήσουν στη διασφάλιση του απορρήτου της διαδικασίας, ενώ λίγο νωρίτερα κάποιος από τους αστυνομικούς παρήγγειλε φαγητό απαντώντας θετικά στους δημοσιογράφους που τον ρώτησαν αν «παράγγειλε πολύ φαγητό», δίνοντας, έτσι, και αυτός το στίγμα ότι η διαδικασία έχει δρόμο μπροστά της.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων που διεκδικούν τις τέσσερις άδειες, βρίσκονται στη ΓΓΕΕ εδώ και πάνω από 55 ώρες.

Παρά τα σενάρια, ουδείς γνωρίζει το παραμικρό για την πορεία της διαδικασίας μέσα στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας, ενώ υπενθυμίζεται ότι ακόμα και οι «νικητές» των πρώτων αδειών είναι υποχρεωμένοι να μείνουν στα ειδικά διαμορφωμένα γραφεία τους μέχρι την ολοκλήρωση της διαδικασίας της δημοπρασίας και για τις τέσσερις τηλεοπτικές άδειες.

Οι επιχειρηματίες αλλά και οι εκπρόσωποι των επιχειρηματικών σχημάτων μπήκαν το πρωί της Τρίτης, μεταξύ 7 και 8 το πρωί, σταδιακά, ανά 10 λεπτά ο κάθε υποψήφιος και στις 9 ξεκίνησε η δημοπρασία.

Οι πληροφορίες ήθελαν την πρώτη ημέρα να δημοπρατήθηκαν οι δύο πρώτες άδειες και ότι χθες, Τετάρτη, μέχρι το βράδυ, είχε «κλειδώσει» και η τρίτη άδεια και απέμενε η δημοπράτηση της τέταρτης και τελευταίας. Ωστόσο, άλλες, νεότερες πληροφορίες ανέφεραν ότι την Τρίτη δημοπρατήθηκε μόνο η πρώτη άδεια, καθώς χρειάστηκαν 15 ώρες για να υπάρξει πλειοδότης και ότι χθες το πρωί ξεκίνησε η δημοπράτηση της δεύτερης άδειας, χωρίς να είναι γνωστό το πόσο διήρκεσε η διαδικασία.

Μόλις ολοκληρωθεί η διαδικασία δημοπράτησης και της τέταρτης τηλεοπτικής άδειας θα συνταχθεί πρακτικό αλλά και η επίσημη ανακοίνωση μέσω της οποίας θα αναφέρονται οι τέσσερις πλειοδότες και το ποσό έναντι του οποίου δημοπρατήθηκαν οι άδειες.

Με τη λήξη της διαδικασίας θα ενημερωθεί ο κ. Κρέτσος, ο οποίος θα προσέλθει στα γραφεία της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και Επικοινωνίας. Αφού ενημερωθεί για την επιτυχή ολοκλήρωση της διαδικασίας θα ενημερώσει και τα ΜΜΕ.

Σημειώνεται ότι οι προσφορές στη δημοπρασία είναι δεσμευτικές καθώς το συγκεκριμένο στοιχείο θα λειτουργήσει υπέρ της μεγιστοποίησης του τιμήματος που θα εισπράξει το ελληνικό Δημόσιο.

Εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων

Ωστόσο, ενώ η διαδικασία της δημοπράτησης των τεσσάρων αδειών βρισκόταν σε εξέλιξη, θυροκολλήθηκαν χθες συνολικά εννέα αιτήσεις ασφαλιστικών μέτρων στην είσοδο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.

Μεταξύ αυτών βρίσκεται και η αίτηση ασφαλιστικών μέτρων του ΣΚΑΪ κατά της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και των τεσσάρων νέων σχημάτων που συμμετέχουν στην διαδικασία.

Θυροκολλήθηκαν επίσης η αίτηση του Star κατά της συμμετοχής του εργολάβου Καλογρίτσα στο διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες, του Alpha εναντίον άλλων υποψήφιων σχημάτων, του ANT1 εναντίον του σχήματος Σαββίδη, αλλά του MEGA κατά της όλης διαδικασίας, καθώς και του Καλογρίτσα κατά όλων των άλλων…

Υπενθυμίζεται πως στη δημοπρασία συμμετέχουν οι παρακάτω ενδιαφερόμενοι:

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΝΤΟΤ ΚΟΜ ΑΝΩΝΥΜΗ ΡΑΔΙΟΤΗΛΕΟΠΤΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΩΝ ΚΑΙ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ (ΣΚΑΙ ΑΕ):

ΝΕΑ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ (N.T.V.)

ΑΝΤΕΝΝΑ TV ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

DIMERA MEDIA INVESTMENTS LIMITED

ALPHA ΔΟΡΥΦΟΡΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ Α.Ε. (ALPHA)

ΙΩΑΝΝΗΣ-ΒΛΑΔΙΜΗΡΟΣ Χ. ΚΑΛΟΓΡΙΤΣΑΣ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΚΑΛΥΨΗΣ ΜΟΝΟΠΡΟΣΩΠΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (Τ.Π.Κ. μ.α.ε.)

ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΤΗΛΕΟΠΤΙΚΟΣ ΠΑΡΟΧΟΣ ΠΕΡΙΕΧΟΜΕΝΟΥ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ (ITV CP)

ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΕΣΩΝ ΜΑΖΙΚΗΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΕΤΑΙΡΙΑ (ΑΛΤΕΡ ΕΓΚΟ Μ.Μ.Ε. Α.Ε.)

Από τους οκτώ υποψηφίους οι τέσσερις εκπροσωπούνται από τους ίδιους τους ιδιοκτήτες τους: τον Βαγγέλη Μαρινάκη για την Άλτερ Έγκο, τον Θοδωρή Κυριακού για τον Αντέννα, τον Ιβάν Σαββίδη για την Dimera και τον Βλαδίμηρο Καλογρίτσα για την ομώνυμη εταιρεία.

Και drone πάνω από τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης

Εξάλλου, ένα… drone έκανε την εμφάνισή του χθες πάνω από το κτήριο όπου διεξάγεται η δημοπρασία των τηλεοπτικών αδειών, την ώρα που η διαδικασία μπαίνει στην τελική ευθεία!

Το τηλεκατευθυνόμενο, ιπτάμενο αντικείμενο προκάλεσε την έκπληξη όσων βρίσκονται έξω από το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης και φυσικά των αστυνομικών, οι οποίο αναζήτησαν δίχως αποτέλεσμα το χειριστή του.

Όπως μετέδωσε το STAR, το drone πέταξε για λίγη ώρα σε ύψος 20 με 30 μέτρων, φτάνοντας μέχρι τον 3ο-4ο όροφο του κτηρίου.

Οι αστυνομικοί ενημέρωσαν τα κεντρικά της υπηρεσίας τους για το συμβάν και θα διεξαχθεί έρευνα. Κανείς δεν γνωρίζει μέχρι στιγμής, τι δουλειά είχε στο σημείο το drone κι εάν κατέγραφε βίντεο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι από χτες το πρωί, το κτήριο της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης έχει μετατραπεί σε «φρούριο», με ισχυρή ομάδα αστυνομικών να το επιτηρεί περιμετρικά, ενώ ουδείς διερχόμενος μπορεί να σταθμεύσει σε κοντινή ακτίνα. Υπενθυμίζεται ότι κανένας -πλην των υποψηφίων- δεν θα έχει πρόσβαση στο κτίριο της Γραμματείας, για όσο διάστημα διαρκέσει η διαγωνιστική διαδικασία.

Send this to a friend