Δήμος Αθηναίων: 366 προσλήψεις με προθεσμία... μία μέρα - TheCaller

Αθήνα

32 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Πένθος για τον Δήμο Βερύκιο: Συγκλονίζει το «αντίο» του – Έφυγε ο Μανώλης μου, ο «φύλακας Άγγελος μου»

ΕΡΓΑΣΙΑ

Δήμος Αθηναίων: 366 προσλήψεις με προθεσμία… μία μέρα

Ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στην προκήρυξη 366 θέσεων εργασίας δίνοντας διορία μία μέρα για να υποβληθούν οι σχετικές αιτήσεις.

Δείτε επίσης

Κίνημα Αλλαγής: Συνεχίζονται οι επαφές Γεννηματά με κοινωνικούς εταίρους- Οι προτάσεις για τον τουρισμό
Δένδιας: Διαπραγμάτευση με την Τουρκία μόλις τα τουρκικά πλοία αποχωρήσουν από την ελληνική υφαλοκρηπίδα

Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για 366 θέσεις εργασίας, για να καλυφθούν οι ανάγκες του Δήμου για την αντιμετώπιση της διασποράς της πανδημίας του κορονοϊού.

Διορία για να γίνουν οι αιτήσεις δινόταν από χθες, Πέμπτη (3/9) στις 8:00 έως σήμερα, Παρασκευή (4/9) στις 15:00.

Η ανακοίνωση του Δήμου Αθηναίων:

Ανακοινώνεται η υπ’ αριθμ. πρωτ. 194186/02-09-2020 Ανακοίνωση , το παράρτημα και η αίτηση, που αφορά την πρόσληψη με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου 366 ατόμων.

Ημερομηνία Υποβολής Συμπληρωμένων και υπογεγραμμένων Αιτήσεων μαζί με ευκρινές φωτοαντίγραφο: Των δύο όψεων του ατομικού δελτίου ταυτότητας ή άλλων δημόσιων εγγράφων από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία της ταυτότητας, που μπορούν να υποβάλλουν οι ενδιαφερόμενοι από Πέμπτη 3 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 08:00 έως και Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου 2020 και ώρα 15:00.

MONO ΜΕΣΩ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ ΚΑΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ ΣΤΟ E-MAIL: proslipsi@athens.gr

Τα μέτρα και οι παρεμβάσεις του Δήμου Αθηναίων για τον κορονοϊό

Έτοιμος για την αντιμετώπιση του κορονοϊού δηλώνει ο Δήμος Αθηναίων χάρη στα μέτρα που λαμβάνονται όλους τους τελευταίους μήνες, αλλά και τις νέες, διευρυμένες δράσεις που προστίθενται με σκοπό την προστασία της υγείας των κατοίκων, των επαγγελματιών και των επισκεπτών της πόλης.

«Η ομπρέλα προστασίας, από την πανδημία, που δημιουργήσαμε την προηγούμενη περίοδο, ενισχύεται και μεγαλώνει για να αντιμετωπίσουμε την κατάσταση σε όλα τα πεδία. Όλες οι υπηρεσίες μας λειτουργούν απόλυτα συντονισμένα και εντατικοποιούν τη προσπάθεια για να είμαστε όλοι ασφαλείς και να μη μείνει κανένας μόνος του» τονίζει ο δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης με αφορμή την δημοσιοποίηση όλων των μέτρων και των παρεμβάσεων του Δήμου Αθηναίων (σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και τον ΕΟΔΥ) για τον κορονοϊό (απολυμάνσεις, σχολεία, δομές Υγείας, ψηφιακές υπηρεσίες, κοινωνική πολιτική, Βοήθεια στο Σπίτι κ.ά.) .

Αναλυτικότερα:

Καθημερινές πλύσεις και απολυμάνσεις σε όλη την πόλη

Εντατικοποιούνται οι καθημερινές, μαζικές πλύσεις και απολυμάνσεις δημοσίων χώρων στο κέντρο και τις 129 γειτονιές της πόλης από δεκάδες υπερσύγχρονα πλυστικά και βυτιοφόρα που έχουν προστεθεί στον «στόλο» των οχημάτων του Δήμου Αθηναίων. Δρόμοι, πεζοδρόμια, πεζόδρομοι, πλατείες, παγκάκια και στάσεις λεωφορείων, είσοδοι νοσοκομείων, σούπερ μάρκετ και άλλα σημεία όπου συγκεντρώνεται ή διέρχεται πολύς κόσμος, πλένονται και απολυμαίνονται συστηματικά, με όλες τις προδιαγραφές του ΕΟΔΥ.

Επιπλέον, ο Δήμος Αθηναίων έχει δρομολογήσει τις διαδικασίες για την άμεση πλήρωση 366 θέσεων απασχόλησης 4μηνης διάρκειας στη Διεύθυνση καθαριότητας, με κριτήριο την εμπειρία σε περίοδο πανδημίας.

Σχολεία καθαρά και ασφαλή για όλα τα παιδιά

Στις σχολικές δομές της Αθήνας θα διανεμηθούν από την Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας (ΚΕΔΕ) με χρηματοδότηση από το υπουργείο Εσωτερικών, μάσκες προστασίας για μαθητές και εκπαιδευτικούς. Ο Δήμος Αθηναίων έχει μεριμνήσει ώστε σε όλα τα σχολεία να υπάρχουν οι απαραίτητες ποσότητες αντισηπτικών και υλικών καθαριότητας.

Επιπλέον, για την κάλυψη των αυξημένων υγειονομικών αναγκών των σχολείων, προσλαμβάνει άμεσα 264 επαγγελματίες καθαριότητας που θα ξεκινήσουν να εργάζονται στις μονάδες πριν από την έναρξη του σχολικού έτους, ενώ σε όλες τις σχολικές δομές θα πραγματοποιηθεί πλήρης και σχολαστική απολύμανση πριν μπουν οι μαθητές στις τάξεις.

Ενισχυμένες δημοτικές δομές υγείας για όλους

Τα Δημοτικά Ιατρεία εξετάζουν δωρεάν, όπως πάντα, τους δημότες, επιτελώντας την κεντρική αποστολή τους σε επίπεδο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας. Παρέχουν έτσι στους πολίτες τη δυνατότητα για άμεσα προσβάσιμη ιατρική φροντίδα χωρίς να χρειαστεί να απευθυνθούν σε κάποια, ήδη σημαντικά επιβαρυμένη αυτή την περίοδο, μεγαλύτερη δομή.

Μάλιστα, ήδη λειτουργεί το πρώτο Πολυδύναμο Ιατρείο Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας στην Ελλάδα (6ο Δημοτικό Ιατρείο, οδός Χανίων) προσφέροντας ιατρικές και παραϊατρικές -συμβουλευτικές υπηρεσίες, ενώ από τον επόμενο μήνα δημιουργούνται δύο ακόμα, νέα Πολυδύναμα Ιατρεία στο Νέο Κόσμο και στην οδό Σόλωνος. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Αθηναίων προχώρησε στον εκσυγχρονισμό και την προμήθεια πρόσθετου εξοπλισμού για τα ιατρεία, ενώ αυξήθηκε και ο διαθέσιμος προϋπολογισμός τους. Ενδεικτική είναι η προσθήκη “αιματολογικού αναλυτή” για τη διενέργεια δωρεάν αιματολογικών εξετάσεων. Επιπλέον οι γιατροί και το νοσηλευτικό προσωπικό, στο πλαίσιο υιοθέτησης των προληπτικών μέτρων αντιμετώπισης του COVID-19, ενισχύθηκαν με τον απαραίτητο ατομικό εξοπλισμό καθώς και με υλικά κάθε είδους, όπως καθαριότητας, συσκευασμένο αντισηπτικό υγρό, γάντια μίας χρήσης και μάσκες.

Επίσης έχει παραχωρηθεί στον Οργανισμό ένα από τα δημοτικά Ιατρεία το οποίο αποτελεί σήμερα το 1ο Δημοτικό Κέντρο Αναφοράς Νοσημάτων COVID-19 (Δημοτικό Ιατρείο οδού Σαρανταπόρου).

Επιπρόσθετα, επαναλειτουργούν οι τηλεφωνικές γραμμές ιατρικής (210-3638049), ψυχολογικής (210-3637692) και εργασιακής υποστήριξης (210-8839151), που ξεκίνησαν την περίοδο της καραντίνας που προσφέρουν τη δυνατότητα στους πολίτες να μοιραστούν άμεσα την όποια ανάγκη και αγωνία τους προκαλεί η περίοδος αυτή και να λάβουν μία επαγγελματική συμβουλή και κατεύθυνση.

Κοινωνική φροντίδα και αλληλεγγύη για τις ευάλωτες ομάδες πληθυσμού

Πραγματοποιήθηκαν για το Κέντρο Υποδοχής και Αλληλεγγύης Δήμου Αθηναίων (ΚΥΑΔΑ) προσλήψεις επιπλέον ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού. Σε όλα τα κτίρια πραγματοποιούνται τακτικές απολυμάνσεις και εφαρμόζεται θερμομέτρηση, ενώ έχουν αναδιαταχτεί οι χώροι εργασίας και εξυπηρέτησης του κοινού, και εφαρμόζονται όλα τα αναγκαία μέτρα προστασίας.

Στο Πολυδύναμο Κέντρο Αστέγων δημιουργήθηκε εξοπλισμένο ιατρείο, ενώ κατεγράφη το ιατρικό ιστορικό όλων των ωφελούμενων. Επιπλέον πραγματοποιούνται συνεχείς κλινικές εξετάσεις και θερμομετρήσεις για τους ήδη ωφελούμενους και τους νεοεισερχόμενους, καθώς τηρούνται όλες οι προδιαγραφές και τα μέτρα ασφάλειας, με βάση τις οδηγίες του ΕΟΔΥ.

Ιδιαίτερα σημαντική είναι η λειτουργία του Ξενώνα Aστέγων Χρηστών Ψυχοδραστικών Ουσιών), του Δήμου Αθηναίων σε συνεργασία με τον ΟΚΑΝΑ και το ΚΕΘΕΑ. Οι ωφελούμενοι κατά την παραμονή τους στο Ξενώνα, πέρα από την κάλυψη των βασικών τους αναγκών (στέγαση, σίτιση, ατομική υγιεινή), λαμβάνουν υπηρεσίες ψυχοκοινωνικής υποστήριξης και πρωτοβάθμιας ιατρονοσηλευτικής φροντίδας από τα εξειδικευμένα στελέχη του ΟΚΑΝΑ και του ΚΕΘΕΑ, στα θεραπευτικά προγράμματα των οποίων εισάγονται άμεσα και κατ’ εξαίρεση, όσοι φιλοξενούμενοι το επιθυμούν. Στον Ξενώνα εφαρμόζονται όλα τα ενδεδειγμένα μέτρα για την αποφυγή της μετάδοσης και διασποράς του κορονοϊού.

Σε πλήρη λειτουργία επανέρχεται το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι Plus», που απευθύνεται σε κατοίκους του Δήμου Αθηναίων με υποκείμενα νοσήματα και παθήσεις, ηλικιωμένους που δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν από οικείους τους και μοναχικά άτομα που αποδεδειγμένα δεν είναι σε θέση να αυτοεξυπηρετηθούν. Οι άνθρωποι αυτοί, θα μπορούν να καλούν στο 210-5277000 και να αναφέρουν τις ανάγκες τους. Θα τους παρέχονται υπηρεσίες νοσηλευτικής φροντίδας, καθαριότητας κατοικιών, αγοράς ειδών πρώτης ανάγκης (τρόφιμα και φάρμακα), και μεταφοράς από και προς μονάδες υγείας ή άλλες υπηρεσίες.

Σε ό,τι αφορά τα 3.600 εγγεγραμμένα μέλη των Λεσχών Φιλίας του Δήμου, έως ότου επαναλειτουργήσουν , θα εξυπηρετούνται μέσω της νέας υπηρεσίας «ΔΕΣΜΟΣ ΦΙΛΙΑΣ» τηλεφωνικά στον αριθμό 210-3428745 ή επικοινωνώντας με ηλεκτρονικό μήνυμα στη διεύθυνση lefi@athens.gr. Η φροντίδα περιλαμβάνει ψυχολογική υποστήριξη και διεκπεραίωση αναγκαίων αιτημάτων, ενώ δυνατότητα χρήσης της θα έχουν τα ίδια τα μέλη και ένα συγγενικό τους πρόσωπο ή οι φροντιστές τους.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην προσπάθεια για τον περιορισμό των περιστατικών ενδοοικογενειακής βίας και την στήριξη των συνανθρώπων μας που αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα, με την λειτουργία πλατφόρμας νομικής υποστήριξης μέσω της τηλεφωνικής γραμμής 210-5210645 και της ηλεκτρονικής διεύθυνσης oles.asfaleis@athens.gr.

Ψηφιακή εξυπηρέτηση – ηλεκτρονικές υπηρεσίες για τους δημότες

Ο Δήμος Αθηναίων έχει ενεργοποιήσει ήδη την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών του (https://eservices.cityofathens.gr/ ), μέσω της οποίας διατίθενται προς τους πολίτες τριάντα εννέα (39) ηλεκτρονικές υπηρεσίες, χωρίς απαίτηση φυσικής παρουσίας. Με τον τρόπο αυτό οι πολίτες κερδίζουν πολύτιμο χρόνο αποφεύγοντας ταυτόχρονα την όποια αναμονή και τον επικίνδυνο ιδιαίτερα αυτή την περίοδο συνωστισμό, ενώ οι υπηρεσίες ανταποκρίνονται ταχύτερα και αποτελεσματικότερα στα αιτήματα.

Από την 1η Σεπτεμβρίου, ο Δήμος Αθηναίων θα ενεργοποιήσει ηλεκτρονική πλατφόρμα διαχείρισης και κράτησης ηλεκτρονικών ραντεβού, μέσω της οποίας όλοι οι ενδιαφερόμενοι θα μπορούν να δεσμεύουν, να διαχειρίζονται και να αξιολογούν τα ραντεβού τους με όποια Υπηρεσία του Δήμου επιθυμούν.

Η είσοδος στην πλατφόρμα θα γίνεται με χρήση των κωδικών taxisnet που διαθέτει ο ενδιαφερόμενος και η διαδικασία κράτησης είναι πολύ απλή και γρήγορη. Για όσους πολίτες επιθυμούν την τηλεφωνική κράτηση θα υπάρχει δυνατότητα η διαδικασία αυτή να γίνεται και μέσω της γραμμής εξυπηρέτησης του Δήμου Αθηναίων στο 1595.

Θα παρέχονται αναλυτικές οδηγίες για τον τόπο εξυπηρέτησης, για τα δικαιολογητικά που πρέπει να έχει μαζί του ο ενδιαφερόμενος, καθώς και για τους εναλλακτικούς τρόπους εξυπηρέτησης.

Προστασία των εργαζομένων στον Δήμο

Σε όλα τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου Αθηναίων, πραγματοποιούνται επαναλαμβανόμενες απολυμάνσεις, και καθαριότητα όλων των χώρων. Επιπλέον έχουν ξεκινήσει διανομές υλικών απολύμανσης και καθαριότητας για τα κτίρια (χλωρίνη, υγρά καθαρισμού, αντισηπτικά) και μέσων ατομικής προστασίας για το προσωπικό (αντισηπτικά, μάσκες προσώπου, γάντια μιας χρήσης).

Ακόμα, ακολουθώντας το πρωτόκολλο προφυλάξεων για την πρόληψη των λοιμώξεων, ο Δήμος προμηθεύτηκε και διένειμε στους εργαζόμενους που απασχολούνται σε υγειονομικές εργασίες (Δημοτικά Ιατρεία) και σε ειδικές εργασίες (αποκομιδή απορριμμάτων, οδοκαθαρισμός, απολυμάνσεις) τον απαιτούμενο εξοπλισμό για την προστασία του σώματος και της αναπνοής (μάσκες υψηλής αναπνευστικής προστασίας, χειρουργικές μάσκες, ελαστικά γάντια νιτριλίου μιας χρήσης, στολές προστασίας μιας χρήσης κ.α.).

Ταυτόχρονα, σε όλα τα κτίρια που στεγάζουν υπηρεσίες του Δήμου, το προσωπικό και οι επισκέπτες εισέρχονται υποχρεωτικά με μάσκες, τις οποίες επιβάλλεται να φορούν και εντός των ανελκυστήρων αλλά και σε όλους τους πολυσύχναστους χώρους. Επίσης έχουν διανεμηθεί και χρησιμοποιούνται ψηφιακές συσκευές θερμομέτρησης , για θερμομέτρηση του προσωπικού και των επισκεπτών.

Παράλληλα, ενεργοποιούνται οι άδειες ειδικού σκοπού για τους εργαζόμενους που ανήκουν σε ευάλωτες ομάδες, και η δυνατότητα για εξ’ αποστάσεως εργασία και τηλεργασία, ακολουθώντας τις σχετικές αποφάσεις του Υπουργείου Εσωτερικών, ενώ αναδιατάσσονται οι χώροι εργασίας και εξυπηρέτησης των πολιτών, για εξασφάλιση των μεγαλύτερων δυνατών αποστάσεων και την προστασία όλων.

Επιπρόσθετα ο Δήμος Αθηναίων προχωρά στις απαραίτητες ενέργειες ώστε να πραγματοποιηθεί σε όλους τους εργαζόμενους έλεγχος με μοριακά τεστ, στη βάση του πρωτοκόλλου που συνιστά ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας.

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Τζένη Μπαλατσινου: Η πρώτη εμφάνιση με φουσκωμένη κοιλίτσα στο αεροδρόμιο (ΒΙΝΤΕΟ)

Big Brother – ανατροπή: Αυτοί είναι οι υποψήφιοι προς αποχώρηση

Η viral ερώτηση μητροπολίτη σε δημοσιογράφο: «Σας λένε Μάριον, έχετε σχέση με το Εξκάλιμπερ;» (ΒΙΝΤΕΟ)

Ροή Ειδήσεων

06/08/2021 | 00:06

Κόβει την ανάσα βίντεο από την πύρινη λαίλαπα στη Βαρυμπόμπη: «Αυτός είναι ο πραγματικός πόλεμος…»

05/08/2021 | 23:52

Πρώην βασιλικά κτήματα στο Τατόι: Οι φλόγες έφτασαν στους τάφους! (BINTEO)

05/08/2021 | 23:38

Πυρκαγιά στη Φωκίδα: Εκκενώνεται και ο Τολοφώνας- Χτύπησαν οι καμπάνες να φύγει ο κόσμος

05/08/2021 | 23:29

ΣΥΡΙΖΑ: Θα συνιστούσαμε στον κ. Μητσοτάκη περισσότερα έργα και λιγότερα λόγια τούτες τις κρίσιμες ώρες

05/08/2021 | 23:17

Κέντρο Επιχειρήσεων Πολιτικής Προστασίας: Έκτακτη σύσκεψη υπό τον Μητσοτάκη

05/08/2021 | 23:13

Νέο μήνυμα από το 112: Εκκενώστε Καπανδρίτι, Πολυδένδρι, Πευκόφυτο και οικισμό Ποντίων

05/08/2021 | 23:06

Φωτιά στην Αττική: Εκκενώνονται Άγιος Στέφανος, Καπανδρίτι και Πολυδένδρι

05/08/2021 | 23:02

Καπανδρίτι: Ο στρατός με 4 ερπυστριοφόρα ανοίγει αντιπυρική ζώνη

05/08/2021 | 23:00

Τραγωδία στα Χανιά: Δεν τα κατάφερε ο 16χρονος που είχε τραυματιστεί από τη βουτιά στα Φαλάσαρνα

05/08/2021 | 22:52

Δύσκολες στιγμές για τη Θάλεια Ματίκα – Εγκλωβίστηκε κοντά στη φωτιά

05/08/2021 | 22:45

Φωτιά στην Εύβοια: Τεράστια αναζωπύρωση απειλεί τους Κουρκουλούς – Εκκενώνεται και το Μαντούδι

05/08/2021 | 22:30

Τζόκερ κλήρωση 2320: Αυτοί είναι οι τυχεροί αριθμοί απόψε- Ένα δελτίο κερδίζει 3,3 εκ. ευρώ

05/08/2021 | 22:29

Φωτιά στη Βαρυμπόμπη: Δύο εθελοντές πυροσβέστες μεταφέρονται διασωληνωμένοι στην εντατική

05/08/2021 | 22:18

Φωτιά στο Κρυονέρι: Απεγκλωβίστηκε εθελοντής πυροσβέστης που έπεσε σε πηγάδι (BINTEO)

05/08/2021 | 21:58

Πέρασε την Εθνική Οδό η φωτιά – Έκαψε τα πάντα από τη Βαρυμπόμπη μέχρι τις Αφίδνες
Εκτός ελέγχου η φωτιά στη Σταμάτα: Στις φλόγες σπίτια στη Ροδόπολη – Απομακρύνονται οι κάτοικοι
Ζητούνται 200 οδηγοί φορτηγών με μισθό 3.500 ευρώ
Πάτρα: Στο νοσοκομείο πάλι ο βαρυποινίτης Νίκος Παλαιοκώστας
Κύρωση της συμφωνίας Ελλάδας-Ιταλίας για την οριοθέτηση των θαλασσίων ζωνών
«Κοπέρνικος»: Δορυφόρος καταγράφει τη ζώνη κινδύνου και τα μέτωπα της πυρκαγιάς στην Κόρινθο
Χανιά: «Αυτά συνέβαιναν μέσα στο γηροκομείο» – Αποκαλυπτική μαρτυρία πρώην εργαζόμενου (vid)