Αθήνα

21 oC

σποραδικές νεφώσεις

ΟΑΕΔ: Πότε τα αποτελέσματα για τις 30.333 θέσεις- Ποιές οι πιθανότητες διορισμού

Πιθανότητα επιτυχίας που επιτρέπει την αισιοδοξία καταγράφηκε στον διαγωνισμό για την επιλογή 30.333 υπαλλήλων, με Κοινωφελή Εργασία.

Στις 8 σήμερα το πρωί, (20/8), -σύμφωνα με επίσημη ενημέρωση από τον ΟΑΕΔ- είχαν υποβληθεί 118.847 (ηλεκτρονικές) αιτήσεις.

Έμπειρα στελέχη του Οργανισμού υποστηρίζουν ότι ο συνολικός αριθμός των αιτήσεων προσεγγίζει ή και ξεπερνά τις 130.000.

Με αυτό το δεδομένο η πιθανότητα επιτυχίας διαμορφώνεται σε κάτι λιγότερο από "1:4". Δηλαδή μία θα διεκδικηθεί από τέσσερις υποψηφίους.

Η πιθανότητα επιτυχίας θεωρείται ιδιαίτερα ευνοϊκή, δεδομένου ότι σε μεγάλους, μαζικούς διαγωνισμούς του Δημοσίου καταγράφηκαν δυσμενέστερες δυνατότητες για την πρόσληψη.

Πότε θα γνωστοποιηθούν τα αποτελέσματα

Σύμφωνα με εκτιμήσεις στελέχους του ΟΑΕΔ, (από το γραφείο της κυρίας Καραμεσίνη), «τα προσωρινά αποτελέσματα αναμένεται να εκδοθούν σε περίπου ένα μήνα, μετά τη λήξη της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων (σ.σ. 20/8)».

Η ίδια πηγή συμπληρώνει ότι δεν αποκλείεται τα αποτελέσματα να εκδοθούν και πριν από την παρέλευση ενός μήνα, ωστόσο αυτό είναι κάτι που εξαρτηθεί από τον αριθμό των αιτήσεων.

Σε κάθε περίπτωση στις προθέσεις της διοίκησης του ΟΑΕΔ είναι τα προσωρινά αποτελέσματα, για την κοινωφελή των 30.333 θέσεων, να αναρτηθούν έως τις 15 Σεπτεμβρίου.

Μετάθεση του χρόνου έκδοσης των αποτελεσμάτων θα έχουμε μόνο εάν ο αριθμός των αιτήσεων κινηθεί σε πολύ υψηλά επίπεδα.

Πράγματι, κάτι τέτοιο δεν θα πρέπει να θεωρείται απίθανο, δεδομένου ότι υπάρχουν, ήδη, εκτιμήσεις πως μπορεί να εκδηλώσουν ενδιαφέρον περισσότεροι από 60.000 υποψήφιοι.

Τότε και μόνο τότε, ενδέχεται να σημειωθεί μικρή καθυστέρηση στην ανάρτηση των προσωρινών αποτελεσμάτων, η οποία όμως δεν θα ξεπεράσει τις 15 ημέρες.

Πηγή: Workenter.gr

Send this to a friend