Αθήνα

 

36 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Εορτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, 11 Ιουλίου

ΕΡΓΑΣΙΑ

Περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας προσφέρουν 120 επιχειρήσεις

Διήμερη διάρκεια θα έχουν οι «Ημέρες Καριέρας» της Δημόσιας Υπηρεσίας Απασχόλησης (ΔΥΠΑ) στην Αθήνα, με τη συμμετοχή 120 επιχειρήσεων, που προσφέρουν περισσότερες από 3.000 θέσεις εργασίας.

Πρόκειται για τη 14η εκδήλωση, η οποία ξεκινά σήμερα και ολοκληρώνεται αύριο, 12 Φεβρουαρίου 2023.

Στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που πραγματοποιούνται αυτό το Σαββατοκύριακο στο εκθεσιακό κέντρο Helexpo-Maroussi (Λεωφόρος Κηφισίας 39) στην Αθήνα, από τις 10:00 έως τις 18:00, άνεργοι, αλλά και όσοι αναζητούν μία καλύτερη δουλειά ή ακόμα και μία διαφορετική επαγγελματική ευκαιρία, έχουν τη δυνατότητα να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους εταιριών από πολλούς κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που διαθέτουν κενές θέσεις εργασίας και χρειάζονται προσωπικό με τα κατάλληλα προσόντα, γνώσεις και δεξιότητες.

Οι επιχειρήσεις, που συμμετέχουν, δραστηριοποιούνται σε μεγάλο εύρος κλάδων της οικονομικής δραστηριότητας, όπως βιομηχανίες τροφίμων, φαρμάκων, επίπλων γραφείου, ιατρικών προϊόντων και καλλυντικών, ομίλους καταστημάτων χονδρικής και λιανικής πώλησης ένδυσης και ηλεκτρολογικού υλικού, μεγάλους ομίλους εισαγωγής και εμπορίας αυτοκινήτων, τουριστικές επιχειρήσεις, επιχειρήσεις πληροφορικής, εξυπηρέτησης πελατών, επικοινωνιών, παροχής υπηρεσιών ασφαλείας, παροχής ιατρικών υπηρεσιών, τεχνικές και κατασκευαστικές εταιρίες, καταστήματα υπεραγορών, διυλιστήρια κ.ά..

Οι ειδικότητες, που οι επιχειρήσεις αναζητούν, αφορούν, ενδεικτικά: εμποροϋπαλλήλους, υπαλλήλους γραφείου και γραμματειακής υποστήριξης, υπαλλήλους λογιστηρίου, στελέχη πληροφορικής, ταμίες, αποθηκάριους, οδηγούς, εργάτες παραγωγής, χειριστές μηχανημάτων, εξειδικευμένους τεχνίτες, ηλεκτρολόγους μηχανικούς, ηλεκτρολόγους εγκαταστάσεων, υπαλλήλους τηλεφωνικής εξυπηρέτησης και τεχνικής υποστήριξης πελατών, ηλεκτρολόγους, διανομείς, αισθητικούς, κομμωτές, ηλεκτρολόγους και μηχανικούς αυτοκινήτων και βαρέων οχημάτων, τεχνίτες αμαξωμάτων, μηχανοτεχνίτες, μηχανολόγους μηχανικούς, στελέχη μάρκετινγκ, νοσηλευτές, φύλακες ασφαλείας, φυσικοθεραπευτές, τεχνολόγους ιατρικών εργαστηρίων, ειδικότητες σε όλο το φάσμα του τουρισμού κ.ά..

Ενισχύεται ο διαμεσολαβητικός ρόλος της ΔΥΠΑ στην αγορά εργασίας

Σύμφωνα με τη ΔΥΠΑ, η «Ημέρα Καριέρας» έχει καθιερωθεί πλέον ως θεσμός, με μεγάλη ανταπόκριση τόσο από τις επιχειρήσεις όσο και από όσους αναζητούν εργασία, γεγονός που καταδεικνύεται από τον διαρκώς αυξανόμενο αριθμό συμμετοχών εταιριών, αλλά και από το έντονο ενδιαφέρον που εκδηλώνουν τοπικές κοινωνίες για αντίστοιχες διοργανώσεις και σε άλλες πόλεις.

Στόχος της ΔΥΠΑ είναι να ενισχύει συστηματικά τον διαμεσολαβητικό της ρόλο στην αγορά εργασίας και να επιτυγχάνει την αποτελεσματική σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας. Προς την κατεύθυνση αυτή, συμβάλλει καθοριστικά η «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που έχει θετικά αποτελέσματα για τους ανέργους και τις εταιρίες, καθώς, σε πολλές περιπτώσεις, γίνονται προσλήψεις σε άμεσο χρόνο από την πραγματοποίηση της εκδήλωσης, με τη διαδικασία ανεύρεσης του κατάλληλου προσωπικού να συνεχίζεται και κατά το επόμενο χρονικό διάστημα, με προφανή οφέλη τόσο για όσους αναζητούν εργασία όσο και για τις επιχειρήσεις που καλύπτουν τις ανάγκες τους. Άλλωστε, η ΔΥΠΑ, με τη διοργάνωση τέτοιων εκδηλώσεων, θέτει ως κύρια προτεραιότητα να βοηθήσει το εργατικό δυναμικό να βρει σταθερές και ποιοτικές δουλειές και τις επιχειρήσεις να βρουν το κατάλληλο προσωπικό.

Μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, ο διοικητής της ΔΥΠΑ, Σπύρος Πρωτοψάλτης, δηλώνει ότι, μετά από 1,5 χρόνο, οι εκδηλώσεις «Ημέρα Καριέρας» της ΔΥΠΑ αποτελούν έναν καθιερωμένο πλέον θεσμό, «όπως αποδεικνύουν η μεγάλη ανταπόκριση από τις επιχειρήσεις, τα αιτήματα που λαμβάνουμε από τοπικούς φορείς, για να διοργανώσουμε αντίστοιχες εκδηλώσεις σε πόλεις ανά την Ελλάδα και τα θετικά σχόλια των πολιτών, που προσέρχονται».

«Στις 13 “Ημέρες Καριέρας”, που έχουμε διοργανώσει, έχουν συμμετάσχει 600 επιχειρήσεις, με 15.000 θέσεις εργασίας και, γι’ αυτό, αποφασίσαμε η 2η εκδήλωση της Αθήνας να έχει διήμερη διάρκεια, ώστε να δώσουμε τη δυνατότητα σε όσους περισσότερους συμπολίτες μας ψάχνουν δουλειά να συνομιλήσουν με στελέχη 120 επιχειρήσεων από όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας, που αναζητούν υποψηφίους για πάνω από 3.000 θέσεις εργασίας» αναφέρει ο διοικητής της ΔΥΠΑ.

Τονίζει δε ότι αποτελεί προτεραιότητα της ΔΥΠΑ να παρέχει στους ανέργους, στους εργαζόμενους και στις επιχειρήσεις, «όλα τα σύγχρονα μέσα που οδηγούν στην επιτυχή σύζευξη προσφοράς και ζήτησης εργασίας και συνεισφέρουν στον κεντρικό στόχο που είναι η καταπολέμηση της ανεργίας και η αύξηση της απασχόλησης στη χώρα μας».

Στο πλαίσιο αυτό, η ΔΥΠΑ προχώρησε στην ενδυνάμωση της Μονάδας Εξυπηρέτησης Μεσαίων και Μεγάλων Επιχειρήσεων (ΜΕΜΜΕ), εγκαθιδρύοντας σταθερή επικοινωνία με τα τμήματα HR των επιχειρήσεων, που αναζητούν καταρτισμένο προσωπικό, με γνώσεις και δεξιότητες που αντιστοιχούν στις θέσεις εργασίας, τις οποίες διαθέτουν.

Σημειώνεται ότι το διαμεσολαβητικό έργο της ΜΕΜΜΕ συνίσταται:

– στην αναλυτική καταγραφή των κενών θέσεων εργασίας στον χώρο της επιχείρησης από εξειδικευμένο σύμβουλο,

– στη διερεύνηση κατάλληλων υποψηφίων, μέσω του δικτύου των συμβούλων των υπηρεσιών της περιοχής ενδιαφέροντος,

– στην προεπιλογή υποψηφίων, μέσω της διενέργειας προσωπικών συνεντεύξεων από εξειδικευμένους συμβούλους,

– στη συνεχή ενημέρωση – feedback – αποστολή των προεπιλεγμένων βιογραφικών στην επιχείρηση και στη συνεργασία με το αρμόδιο τμήμα ΗR των επιχειρήσεων,

– στη διοργάνωση «Ημερών Καριέρας» και

– στην παρακολούθηση των τελικών επιλογών και των τοποθετήσεων, καθώς και στην ανταλλαγή δεδομένων και στην αξιολόγηση/στον απολογισμό της διαδικασίας.

Ακόμη, για την περαιτέρω ενίσχυση του τομέα της σύζευξης προσφοράς και ζήτησης εργασίας, υπενθυμίζεται ότι προσλήφθηκαν 600 νέοι εργασιακοί σύμβουλοι ανέργων και εργοδοτών, με χρηματοδότηση του Ταμείου Ανάκαμψης.

Τι περιλαμβάνει το πρόγραμμα

Στις «Ημέρες Καριέρας» της ΔΥΠΑ, που πραγματοποιούνται στην Αθήνα, όσοι αναζητούν εργασία μπορούν να συνομιλήσουν απευθείας με εκπροσώπους επιχειρήσεων από σχεδόν όλους τους κλάδους της οικονομικής δραστηριότητας και να δώσουν τα βιογραφικά τους σημειώματα, ενώ, από την πλευρά τους, οι εκπρόσωποι των επιχειρήσεων έχουν τη δυνατότητα να βρουν τους κατάλληλους υποψηφίους για τις θέσεις εργασίας που διαθέτουν.

Κατά τη διάρκεια του διημέρου, εξειδικευμένοι εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα πραγματοποιήσουν οκτώ εργαστήρια (workshops) συμβουλευτικής (τέσσερα το Σάββατο και τέσσερα την Κυριακή) για τη δημιουργία αποτελεσματικού βιογραφικού και για την προετοιμασία επαγγελματικής συνέντευξης. Η συμμετοχή στα workshops συμβουλευτικής γίνεται με επιτόπια εγγραφή και τηρείται σειρά προτεραιότητας.

Ακόμη, την Κυριακή, στην κεντρική αίθουσα της εκδήλωσης, στελέχη ανθρώπινου δυναμικού HR και εκπρόσωποι μεγάλων επιχειρήσεων από τους κλάδους της βαριάς βιομηχανίας, του τουρισμού, της Κοινωνίας της Πληροφορίας, της χονδρικής και λιανικής πώλησης, της εξυπηρέτησης πελατών και των logistics, θα παρουσιάσουν το προφίλ του ιδανικού υποψηφίου και θα ακολουθήσει συζήτηση με το κοινό. Η συμμετοχή είναι ελεύθερη, με τήρηση σειράς προτεραιότητας.

Ακόμη, σε ειδικό χώρο (info corner), εργασιακοί σύμβουλοι της ΔΥΠΑ θα παρέχουν πληροφορίες σχετικά με το βιογραφικό σημείωμα, τις συμμετέχουσες επιχειρήσεις, αλλά και τις υπηρεσίες, τις δράσεις και τα προγράμματα της ΔΥΠΑ.

Τέλος, καθ’ όλη τη διάρκεια του διημέρου, θα υπάρχει η δυνατότητα εξυπηρέτησης με νοηματική για τους αναζητούντες εργασία με προβλήματα ακοής, ώστε να διευκολυνθούν στην επαφή με τα στελέχη των επιχειρήσεων. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να εξυπηρετηθούν στα σημεία με ειδική σήμανση στον χώρο της εκδήλωσης.

Ροή Ειδήσεων

paralia 120724

12/07/2024 | 17:08

Παραλίες Αττικής: Τρεις προτάσεις για το Σαββατοκύριακο

12/07/2024 | 17:00

Μιχάλης Ρέππας: «Δεν μπορώ να δεχτώ μέσα μου ότι δεν θα συναντήσω ξανά την Άννα Παναγιωτοπούλου και τη Μίνα Αδαμάκη»

12/07/2024 | 16:54

UEFA: Η νέα κατάταξη συλλόγων – Στην κορυφή η Μάντσεστερ Σίτι, δύο ελληνικές ομάδες στο τοπ-100
neaaristera sima 160524

12/07/2024 | 16:47

Η Νέα Αριστερά για το νοσοκομείο Γεννηματάς: Η βλάβη βάζει σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές

12/07/2024 | 16:41

Δήμος Καλλιθέας: Εκδήλωση για τα 81 χρόνια από το θάνατο του Κωστή Παλαμά με τον συνθέτη Πασχάλη Τόνιο

12/07/2024 | 16:36

Δεν θα διεξαχθεί το τουρνουά στο Ντουμπάι, στο οποίο θα μετείχε ο Παναθηναϊκός
mpeleris 120724

12/07/2024 | 16:32

Μπελέρης: Πήρε άδεια να ορκισθεί ευρωβουλευτής μετά τις πιέσεις στον Ράμα

12/07/2024 | 16:25

ΣΥΡΙΖΑ: Εμπαιγμός χιλιάδων μικρομεσαίων, να παραιτηθεί ο Χατζηδάκης

12/07/2024 | 16:19

Χατζίδου και Παύλου για Μαγγίρα: «Με αυτά που ξέρουμε, ήταν αδικία αυτό που έγινε»
kikilias 120724

12/07/2024 | 16:15

Β.Κικίλιας: Φέτος τα εναέρια μέσα σηκώνονται με τον πρώτο καπνό

12/07/2024 | 16:05

Λιλή Πυράκη: «Σοκαριστήκαμε όλοι με την απόφαση της Ελένης Μενεγάκη»

12/07/2024 | 15:59

Υπό έλεγχο οι φωτιές σε Περιστερά Θέρμης και Νέα Ρόδα Χαλκιδικής
betshop 120724

12/07/2024 | 15:55

Αναστολή λειτουργίας της στοιχηματικής Betshop – Τι απαντά η εταιρεία

12/07/2024 | 15:50

Π.Μαρινάκης για Β.Μακεδονία: Εάν θέλουν οι γείτονες μας να μιλάνε για Ευρώπη πρέπει να αλλάξουνε ρότα

12/07/2024 | 15:46

ΚΚΕ – Καραθανασόπουλος: Η κυβέρνηση σημαιοφόρος στο «πολεμικό ανακοινωθέν» του ΝΑΤΟ
kean 030724
Προκήρυξη δυο νέων θέσεων εργασίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Κεφαλληνίας στην Αθήνα
gsee eurokinissi scaled
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ – «Αγροτροφικό σύστημα: Συμβολή στον μετασχηματισμό του αναπτυξιακού υποδείγματος της ελληνικής οικονομίας»
kean 030724
ΚΕΑΝ: Προκήρυξη μιας νέας θέσης εργασίας στο Κέντρο Φιλοξενίας Κεφαλληνίας στην Αθήνα
kean 030724
Προκήρυξη μιας νέας θέσης εργασίας στο Κέντρο Φιλοξενίας στη Λάρισα
gsee logotupo 1021x580 1
ΙΝΕ/ΓΣΕΕ: Πρόσκληση σε εκδήλωση με θέμα: «Ελληνική Οικονομία και Απασχόληση»
gsee logotupo 1021x580 1
ΓΣΕΕ: Τέρμα τα παιχνίδια νομοθετικής «οικονομίας» με το χρόνο εργασίας