Αθήνα

7 oC

αραιές νεφώσεις

Υπόλοιπο αδείας: Πώς πληρώνεται αν δεν δοθεί μέχρι το τέλος του έτους - Τι αναφέρει ο Νόμος

Τον Μήνα Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι παίρνουν τις τελευταίες άδειες του έτους, όπως επιβάλλει ο Νόμος, διαφορετικά ο εργοδότης θα πρέπει να τις πληρώσει.

Τον Μήνα Δεκέμβριο οι εργαζόμενοι παίρνουν τις τελευταίες άδειες του έτους, όπως επιβάλλει ο Νόμος, διαφορετικά ο εργοδότης θα πρέπει να τις πληρώσει.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη νομοθεσία μέχρι το τέλος του έτους θα πρέπει οι εργοδότες να χορηγήσουν στους εργαζόμενους το υπόλοιπο της άδειάς τους διαφορετικά υποχρεούται να πληρώσει την άδεια στον εργαζόμενο.

Ο νόμος Ν.3202/2004 ορίζει ότι οι εργαζόμενοι που δεν έχουν λάβει ως τώρα την ετήσια άδεια που δικαιούνται θα πρέπει να τη ζητήσουν από τον εργοδότη και αυτός είναι υποχρεωμένος να τη χορηγήσει. Σε περίπτωση που δεν χορηγηθεί το υπόλοιπο αδείας και αυτό οφείλεται σε υπαιτιότητα του εργοδότη, υποχρεούται να καταβάλλει τις αποδοχές της άδειας προσαυξημένες κατά 100%. Σε περίπτωση που ο εργαζόμενος δεν έχει αιτηθεί αδείας, οφείλει ο ο εργοδότης να την χορηγήσει υποχρεωτικά.

Αναλυτικές πληροφορίες στην ιστοσελίδα του ΚΕ.Π.Ε.Α./ΓΣΕΕ σχετικά με την χορήγηση της ετήσιας άδειας:

Η online εφαρμογή του ΚΕ.Π.Ε.Α., με την οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίσουν μόνοι τους την άδεια που δικαιούνται: http://kepea.gr/calc-epidoma-adeias.php.

Η νέα online εφαρμογή υπολογισμού αδείας σε σύστημα εκ περιτροπής απασχόλησης: https://www.kepea.gr/calc-adeia-ek-peritropis.php.

Send this to a friend