Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

6 αποθηκευτικά κόλπα για να κάνετε τον μικρό σας χώρο τεράστιο!

6 αποθηκευτικά κόλπα για να κάνετε τον μικρό σας χώρο τεράστιο!

Έχετε μικρό διαμέρισμα; Διακοσμήστε το έξυπνα!

Τα μικρά διαμερίσματα είναι συνήθως λειτουργικά και με πολύ χαμηλότερο κόστος από ένα μεγαλύτερο σπίτι, όμως πάσχουν από ένα μεγάλο μειονέκτημα: την έλλειψη χώρου.

[adsense]

Εμείς βρήκαμε τις 6 καλύτερες ιδέες για να κάνετε το μικρό σας διαμέρισμα να χωράει τα πάντα!

spiti2

HIGHLIGHTS

- Χρησιμοποιήστε λειτουργικά έπιπλα που έχουν πολλαπλές χρήσεις.

- Φτιάξτε χωρίσματα δωματίων με βιβλιοθήκες ή άλλα έπιπλα που έχουν και άλλη χρήση.

- Προσθέστε κουρτίνες στις εσοχές του σπιτιού για να δημιουργήσετε έξτρα αποθηκευτικούς χώρους.

spiti3

Δημιουργία έξτρα αποθηκευτικών χώρων με κουρτίνες. Βρείτε ένα σημείο του σπιτιού σας που έχει μια φυσική εσοχή και τοποθετήστε όμορφες κουρτίνες για τη δημιουργία ενός αυτοσχέδιου αποθηκευτικού χώρου. Αναλόγως με τη διαρρύθμιση του χώρου σας μπορείτε να φτιάξετε εκεί μέσα μια μίνι κουζίνα, ένα γραφείο ή απλά μια έξτρα ντουλάπα για τα ρούχα και τα αξεσουάρ σας.

Βάλτε ράφια. Τα ράφια θα σας σώσουν κυριολεκτικά όταν μένετε σε έναν μικρό χώρο που δεν έχει καθόλου χώρους αποθήκευσης. Βάλτε όσα ράφια θέλετε για να τοποθετήσετε πάνω όλα σας τα βιβλία, ειδικά αν δεν έχετε χώρο για να φτιάξετε βιβλιοθήκη. Μπορείτε να βρείτε έναν χώρο (για παράδειγμα πάνω από την τηλεόραση ή τον καναπέ) και να βάλετε εκεί τα βιβλία σας δημιουργώντας μια αυτοσχέδια βιβλιοθήκη αποτελούμενη μόνο από ραφάκια.

Βρείτε λειτουργικά έπιπλα που έχουν ύψος. Σε έναν μικρό χώρο είναι δύσκολο να βάλετε έπιπλα που έχουν μεγάλο μήκος αλλά μπορείτε να εκμεταλλευτείτε το ύψος του διαμερίσματος προσθέτοντας ψηλά έπιπλα με αποθηκευτικούς χώρους. Βρείτε για παράδειγμα συρταριέρες που μπορούν να αξιοποιηθούν και ως γραφείο, κομοδίνο αλλά και τραπεζάκι για να βάζετε τα διακοσμητικά σας.

Χρησιμοποιήστε λειτουργικά διαχωριστικά δωματίων. Αν το διαμέρισμά σας είναι μικρό και έχει απλά έναν ενιαίο χώρο, τότε μπορείτε να δημιουργήσετε εσείς διαχωριστικά χρησιμοποιώντας έπιπλα που έχουν και άλλες χρήσεις. Για παράδειγμα, μπορείτε να διαχωρίσετε το σαλόνι από το υπνοδωμάτιο βάζοντας μια βιβλιοθήκη ανάμεσά τους.

Φτιάξτε εύχρηστα έπιπλα. Δημιουργήστε ένα γραφείο παίρνοντας ένα απλό τραπέζι και προσθέτοντάς του ένα όμορφο μακρύ τραπεζομάντιλο. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τον χώρο κάτω από το τραπεζομάντιλο ως αποθηκευτικό χώρο, βάζοντας βιβλία, τσάντες ή πράγματα που δε θέλετε να είναι σε κοινή θέα.

Πολυμορφικά έπιπλα. Αν το σπίτι σας αποτελείται από πολλούς μικρούς περιορισμένους χώρους, σκεφτείτε ιδέες για να δημιουργήσετε εσείς χώρους αποθήκευσης. Μην αγοράζετε τίποτα που να μην προσφέρει λειτουργικότητα και πολλαπλές χρήσεις. Αγοράστε τραπέζια με ράφια, κρεβάτια με συρταριέρες, ψηλές ντουλάπες και κομοδίνα. Ό,τι αγοράζετε φροντίστε να έχει λόγο ύπαρξης μέσα στο σπίτι σας - και να μπορεί να χρησιμοποιηθεί και σε άλλα δωμάτια.

Πηγή

Send this to a friend