Αθήνα

20 oC

ελαφρές νεφώσεις

Και όμως υπάρχει λόγος! Έτσι εξηγείται γιατί η βασίλισσα Ελισάβετ φοράει πάντα φωσφοριζέ ρούχα

Η βασίλισσα Ελισάβετ δε μπορεί να περάσει απαρατήρητη, όχι μόνο λόγο του θεσμικού της ρόλου, αλλά και των στλιστικών της επιλογών, που την κάνουν να φαίνεται από μακριά. 

Πολλοί, βέβαια, αναρωτιόμαστε τι κάνει μία 93χρονη γυναίκα να επιλέγει να φορά φωσφοριζέ χρώματα σε κάθε περίσταση. Κι όμως, υπάρχει εξήγηση.

Σύμφωνα με την νύφη της Σοφία, Κόμισσα του Ουέσσεξ (έχει παντρευτεί τον γιο της βασίλισσας Πρίγκιπα Εδουάρδο, Κόμη του Ουέσσεξ), η επιλογή της βασίλισσας να φοράει τόσο έντονα χρώματα είναι εντελώς προσωπική και το κάνει για ένα σοβαρό και ταυτόχρονα ευνόητο λόγο: Για να είναι βέβαιη ότι καθένας θα μπορεί να την εντοπίσει ανάμεσα στο πλήθος. Και προφανώς το καταφέρνει πολύ καλά.

«Πρέπει να ξεχωρίζει για να μπορούν οι άνθρωποι να την βλέπουν», έχει αποκαλύψει η Σοφία μιλώντας σε ντοκιμαντέρ για τη βασίλισσα Ελισάβετ. «Ας μην ξεχνάμε, ότι όταν πηγαίνει η βασίλισσα κάπου, όλοι από το πλήθος προσπαθούν να την δουν έστω και από μακριά, για να μπορούν να λένε ''είδα την βασίλισσα καθώς περνούσε''».

«Η βασίλισσα ξέρει ότι πάντα πρέπει να ξεχωρίζει από το πλήθος και για αυτό το λόγο τα χρώματα έπαιζαν πάντα σημαντικό ρόλο στη ντουλάπα της», δηλώνει η επιμελήτρια έκθεσης του βρετανικού στέμματος.

Send this to a friend