Αθήνα

21 oC

αραιές νεφώσεις

Γκάφα ολκής: Οι ΗΠΑ έστειλαν υπερσύγχρονο πλοίο στους πάγους του Καναδά και ... πάγωσε (ΕΙΚΟΝΕΣ & ΒΙΝΤΕΟ)

Ούτε ένα από τα πλέον υπερσύγχρονα πλοία των ΗΠΑ δε μπόρεσαν να σπάσουν τον πάγο, με το πλοίο να ... παγώνει κι αυτό. 

Πρόκειται για το USS Little Rock, που εγκλωβίστηκε στους πάγους σε κανάλι του Μόντρεαλ. Μάλιστα, υπάρχει το ενδεχόμενο για να ξεκολλήσει το πλοίο, να χρειαστεί να "ξεχειμωνιάσει" εκεί.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν γίνει γνωστά, το πολεμικό πλοίο εντάχθηκε στην ενεργό υπηρεσία στις 16 Δεκεμβρίου στο Μπάφαλο της Νέας Υόρκης κι ήταν να αποπλεύσει την επομένη για τη βάση του στο Τζάκσονβιλ της Φλόριντα. Ωστόσο, το παρατεταμένο κύμα αρκτικού ψύχους που διήρκεσε από τα τέλη Δεκεμβρίου μέχρι τα μέσα Ιανουαρίου επιτάχυνε το σχηματισμό πάγου μέσα στο κανάλι, που έκλεισε για τη χειμερινή σεζόν στις 11 Ιανουαρίου και θα ξανανοίξει τον Μάρτιο.

«Διατηρώντας το πλοίο στο Μόντρεαλ μέχρι να είναι καθαρό το κανάλι θα εξασφαλίσει όχι μόνο το ίδιο, αλλά και το 70μελές πλήρωμά του και θα έχει μικρή επιπτωση στο επιχειρησιακό του πρόγραμμα», είπε εκπρόσωπος του Αμερικανικού Πολεμικού Ναυτικού.

Μέχρι τον Μάρτιο λοιπόν το πλήρωμα θα κάνει ασκήσεις ετοιμότητας προκειμένου να περάσει ευχάριστα και δημιουργικά ο καιρός.

Το μήκους 118 μ. σκάφος, είναι εξοπλισμένο με ελικοδρόμιο, ράμπα για μικρά σκάφη, σχεδιάστηκε για ναρκαλιευτικές και ανθυποβρυχιακές αποστολές και μπορεί να πιάσει ταχύτητα 45 κόμβων την ώρα.

Send this to a friend