• Παρασκευή, 21 Φεβρουαρίου
  • 19:58

Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

Η Μήλος το καλύτερο νησί της Ευρώπης - Τρία ακόμη ελληνικά νησιά στη λίστα

Η Μήλος είναι το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019, σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel and Leisure».

Η Μήλος είναι το καλύτερο νησί της Ευρώπης για το 2019, σύμφωνα με το κορυφαίο ταξιδιωτικό περιοδικό «Travel and Leisure».

Στην κορυφαία 15άδα της κατηγορίας περιλαμβάνονται η Κρήτη, η Πάρος και η Σαντορίνη. Η τελετή απονομής των βραβείων θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Τρίτη 16 Ιουλίου στη Νέα Υόρκη.

To βραβείο για τη Μήλο θα παραλάβει η αναπληρώτρια προϊσταμένη της Υπηρεσίας ΕΟΤ ΗΠΑ Μαρία Κριθαριώτη.

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα: «Η Ελλάδα κυριαρχεί στην κατηγορία αυτή. Είναι γνωστή ως ο τόπος όπου ανακαλύφθηκε το περίφημο άγαλμα της Αφροδίτης της Μήλου. Όμως οι επισκέπτες εξακολουθούν να βρίσκουν τους δικούς τους θησαυρούς […]. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, πεζοπορήστε τους ηφαιστειακούς κρατήρες, περιπλανηθείτε στα μνημεία ή χαλαρώστε στις καλυμμένες με λευκή άμμο παραλίες με θέα τα γαλαζοπράσινα νερά. Ακόμη και ο μεγαλύτερος οικισμός, ο Αδάμαντας, που διαθέτει δύο μουσεία και πολλά boutique hotels, παραμένει σε μεγάλο βαθμό απαλλαγμένος από τα πλήθη που κατακλύζουν άλλα ελληνικά νησιά. Και, όπως επεσήμανε ένας λάτρης του νησιού παραμένει πολύ προσιτό».

Σύμφωνα με τους αναγνώστες του περιοδικού,  τα τέσσερα αυτά ελληνικά νησιά περιλαμβάνονται επίσης στα δημοφιλέστερα παγκοσμίως (Best Islands in the World). Η Μήλος βρίσκεται στην 4η θέση, η Κρήτη την 7η θέση, η Πάρος την 11η θέση και η Σαντορίνη την 14η θέση.

«Τα ελληνικά νησιά είναι από καιρό τα αγαπημένα των αναγνωστών του περιοδικού για τη διακριτική φυσική ομορφιά τους, το εξαίρετο φαγητό και τον αρχαίο πολιτισμό τους, με αποτέλεσμα η Ελλάδα να είναι η χώρα με την μεγαλύτερη αντιπροσώπευση στην κατηγορία αυτή».

Send this to a friend