• Κυριακή, 20 Ιανουαρίου
  • 18:48

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Το ξενοδοχείο της… γρίπης! Μένεις, κολλάς γρίπη και σε πληρώνουν 3.500 δολάρια

Το «Ξενοδοχείο Γρίπη» δημιουργήθηκε από ερευνητές του Πανεπιστημίου Σεντ Λούις στις ΗΠΑ προκειμένου να αναπτύξουν ένα αντιγριπικό εμβόλιο. 

Εθελοντές μπορούν να μείνουν στο ξενοδοχείο και να πληρωθούν 3.500 ευρώ, όμως θα πρέπει να κολλήσουν γρίπη.

Συγκεκριμένα οι ερευνητές θα τους κάνουν ένα αντιγριπικό και ένα κανονικό εμβόλιο και μετά θα τους εκθέσουν σε κάποιο στέλεχος της γρίπης. Στη συνέχεια θα παραμείνουν επί δέκα ημέρες στο ξενοδοχείο και θα τεθούν υπό παρακολούθηση.

Μόνο αν κάποιος δεν αρρωστήσει θα μπορέσει να επιστρέψει στο σπίτι του. Σκοπός των ερευνητών είναι να μελετήσουν την αποτελεσματικότητα και την ταχύτητα με την οποία δρουν τα εμβόλια. Απώτερος στόχος τους είναι να αναπτύξουν επιτέλους ένα καθολικό αντιγριπικό εμβόλιο για πολλά στελέχη του ιού.

Το «Ξενοδοχείο Γρίπη» διαθέτει 24 δωμάτια παραμονής των εθελοντών, τα οποία είναι επιπλωμένα σαν δωμάτια κανονικού ξενοδοχείου με μπάνιο, τηλεόραση, πρόσβαση στο διαδίκτυο κ.α. Στη διάθεση των επισκεπτών θα είναι όλο το 24ωρο καμαριέρες-νοσοκόμες.

Προς το παρόν οι ερευνητές, με επικεφαλής τον δρα Ντάνιελ Χολτ, διευθυντή του Κέντρου Ανάπτυξης Εμβολίων του Πανεπιστημίου, αναζητούν τους εθελοντές.

Send this to a friend