Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Πασιέντζα: Η απίστευτη λεπτομέρεια πίσω από τη δημιουργία του πιο δημοφιλούς παιχνιδιού των Windows!

Όλοι έχουμε ανοίξει κάποια στιγμή στη ζωή μας, την πράσινη τσόχα των Windows για να παίξουμε Πασιέντζα όμως πόσοι από γνωρίζουμε την ιστορία της;

Ο δημιουργός της, Wes Cherry αποκαλύπτει πως: «Η ιδέα μου ήρθε κυρίως λόγω βαρεμάρας. Δεν υπήρχαν τότε και πολλά παιχνίδια για υπολογιστή».

Η Πασιέντζα πρόκειται για το πιο δημοφιλές παιχνίδι που έρχεται στη βασική έκδοση των Windows. Ο Cherry ήταν για πολλά χρόνια προγραμματιστής της Microsoft. Όταν έκανε την πρακτική του στην εταιρεία πληροφορικής παρατήρησε πως έλλειπαν τα παιχνίδια από το λογισμικό πακέτο. Έτσι όπως αναφέρει, χρειάστηκαν μόλις λίγες ώρες για να το τελειοποιήσει ενώ την πρώτη φορά που έπαιξε ο ίδιος ο Bill Gates, παραδέχτηκε πως πρόκειται για ένα πολύ δύσκολο παιχνίδι.

Το πιο απίστευτο είναι όμως πως ο δημιουργός του πετυχημένου παιχνιδιού δεν κέρδισε ούτε ένα δολάριο και μάλιστα από επιλογή του καθώς δεν διεκδίκησε ποτέ οποιοδήποτε πνευματικό δικαίωμα.

Σήμερα ο Cherry έχει κάνει στροφή καριέρας. Αν και έχει αφήσει πίσω του της γραμμές κώδικα παραμένει δημιουργικός καθώς ασχολείται με την παραγωγή μηλίτη