Αθήνα

13 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Γιώργος Καραϊβάζ: Θρήνος στο τελευταίο αντίο στον δημοσιογράφο (ΒΙΝΤΕΟ)

FUN

Οι… δίδυμοι πύργοι της Τσεχίας!

Στο βορρά της Τσεχίας, σε μια περιοχή που είναι γνωστή σαν “ο παράδεισος της Βοημίας”, βρίσκονται τα ερείπια του πιο διάσημου κάστρου της χώρας.

Στο βορρά της Τσεχίας, σε μια περιοχή που είναι γνωστή σαν “ο παράδεισος της Βοημίας”, βρίσκονται τα ερείπια του πιο διάσημου κάστρου της χώρας και ενός από τα πιο εντυπωσιακά κάστρα της Ευρώπης.

Το κάστρο Trosky κατασκευάστηκε στο δεύτερο μισό του 14ου αιώνα, όταν η χώρα αλλά και η ευρύτερη περιοχή της Ευρώπης, εμπλέκονταν συχνά σε διαμάχες μεταξύ αντίπαλων λαών, για την προστασία των κατοίκων των κοντινών χωριών από επιδρομές αλλά και για την εποπτεία της περιοχής.

[adsense]
Στις κορυφές του περίεργου αυτού γεωλογικού σχηματισμού, αποτέλεσμα ηφαιστειακής δράσης, χτίστηκαν δύο πύργοι με διάφορα κτήρια ανάμεσά τους και τρεις γραμμές τειχών τριγύρω τους. Το ύψος του ψηλότερου από τους πύργους είναι 57 μέτρα ενώ ο πιο χαμηλός φτάνει τα 47 μέτρα. Η θέση τους και το ύψος τους, επέτρεπε την πλήρη εποπτεία της κατά τα άλλα επίπεδης περιοχής και ταυτόχρονα τους έκανε σχεδόν απρόσιτους σε οποιαδήποτε επίθεση.

pyrgoitsexia3

Από τότε η κατοχή του κάστρου πέρασε στα χέρια πολλών από τους ηγέτες της χώρας οι οποίοι συχνά το χρησιμοποιούσαν σαν κατοικία τους και άρχισε να χάνει τη στρατηγική του σημασία.

pyrgoitsexia1

pyrgoitsexia2

Καταστράφηκε σχεδόν ολοκληρωτικά το 1648 κατά τη διάρκεια ενός ακόμα πολέμου και εγκαταλείφτηκε στην τύχη του.

Στα μέσα του 19ου αιώνα ξεκίνησαν κάποια έργα για την αποκατάστασή του, τα οποία όμως ποτέ δεν ολοκληρώθηκαν. Κατασκευάστηκε μια σκάλα που οδηγεί στον ψηλότερο από τους δύο πύργους.
Σήμερα βρίσκεται υπό την εποπτεία ενός ινστιτούτου για τη φροντίδα των ιστορικών μνημείων της χώρας και αποτελεί σημαντικό τουριστικό αξιοθέατο για την περιοχή.

pyrgoitsexia4

pyrgoitsexia5

pyrgoitsexia6

pyrgoitsexia7

pyrgoitsexia8

pyrgoitsexia9

pyrgoitsexia10

Πηγή

Φάρμα: Μπαίνει η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου για να δούμε σκηνές α λα Κατσογρεσάκη; (vid)
Ελένη Φουρέιρα: Μάλλον δεν φορούσε τίποτε από μέσα στο Live του House of Fame! (vid)
Survivor-Τριαντάφυλλος: Δεν πιστεύεις πόσα χρήματα έχει συγκεντρώσει έως σήμερα – Ο πιο κερδισμένος παίκτης
Κυριακή Κατσογρεσάκη: Πήγε με στρινγκ μαγιό να κάνει μπάνιο στη Φάρμα! (vid)
Ράδιο Αρβύλα: Επικό βίντεο για Μένιο Φουρθιώτη αλα… «Νονός»
O ρεμπέτης Κουτσαβάκης με το κορονοπάρτι έκανε τραγούδι το «Ρε ματζόρε» και ευχαρίστησε τον… πρώην! (vid)