
FUN
Ποιους ορεινούς προορισμούς προτιμούν οι Έλληνες για το τριημέρο της 28η Οκτωβρίου;
Μπορεί η “πρώτη” φθινοπωρινή έξοδος να καταγράφει αυξημένη κινητικότητα , ωστόσο δεν μπορεί ακόμα να φτάσει τα μεγέθη του 2019, όπως σημειώνει στο Αθηναϊκό Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ταξιδιωτικών Γραφείων, FedHatta, Λύσανδρος Τσιλίδης.
Παράλληλα, σημαντική μερίδα Ελλήνων, μετά από δυο χρόνια πανδημίας εκδράμει εκτός συνόρων, γεγονός που σημαίνει ότι η ταξιδιωτική βιομηχανία επιστρέφει στην κανονικότητα της.
Στην παρέμβαση του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι η παρούσα απόδραση των Ελλήνων δεν έχει γίνει μέσω οργανωμένων τουριστικών πακέτων, αλλά “κατά μόνας”.
Σχετικά με τους προορισμούς που θα πρωταγωνιστήσουν σε αυτό το πρώτο “τεστ” της εγχώριας τουριστικής δράσης, ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι όλοι οι χειμερινοί προορισμοί της χώρας είναι σε ζήτηση: Ζαγοροχώρια, Τζουμέρκα, Στερεά Ελλάδα, Θεσσαλία, Λίμνη Πλαστήρα, Τρίκαλα, Καλαμπάκα, Μετέωρα, Πήλιο, Εύβοια, Δελφοί, Πελοπόννησος, είναι οι προορισμοί που θα πρωταγωνιστήσουν, ενώ ιδιαίτερη μνεία γίνεται για την Κρήτη, αφού φέτος πολλοί Έλληνες θα την επισκεφθούν για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα αεροπορικά εισιτήρια για το νησί είναι ελάχιστα και μάλλον οι επισκέπτες της τελευταίας στιγμής θα πρέπει να καταφύγουν στην λύση της ακτοπλοΐας.
Σε ό,τι αφορά τους Έλληνες που θα κινηθούν εκτός συνόρων οι προορισμοί που έχουν μεγάλη ζήτηση είναι η Ιταλία, η Γαλλία, το Λονδίνο, η Αυστρία, η Τσεχία, το Παρίσι, η Ρώμη, η Πορτογαλία, η Ισπανία, ενώ σημαντική είναι και η ζήτηση για Ντουμπάι, Εμιράτα και ειδικά η Αμερική. Το γεγονός ότι πλέον η σύνδεση της Ελλάδας με τις ΗΠΑ γίνεται με απευθείας πτήσεις είναι κάτι που έχει δώσει ώθηση και τόνωση των ταξιδιών και από την Ελλάδα προς τις ΗΠΑ.
Αναφορικά με τα καταλύματα που θα επιλέξουν για τη διαμονή τους οι Έλληνες ταξιδιώτες, ο κ. Τσιλίδης αναφέρει ότι πρόκειται για μπουτίκ κυρίως ξενοδοχείων, καθώς ως γνωστό τα μεγάλα Resort έχουν κλείσει τα περισσότερα στις 15 Οκτωβρίου και λίγα είναι αυτά που έχουν παρατείνει τη λειτουργία τους έως αρχές Νοεμβρίου. Στο μεταξύ σημαντικά μερίδια επισκεπτών θα δεχθεί και ο κλάδος της βραχυχρόνιας μίσθωσης, όπως τονίζεται.
Από την πλευρά του ο υπουργός Τουρισμού Βασίλης Κικίλιας σε πρόσφατη δήλωση του για το τριήμερο της 28ης Οκτωβρίου είχε αναφέρει ότι ήδη οι πληρότητες στο Πήλιο, στη Μάνη, στα Τρίκαλα Κορινθίας και στην Αράχωβα ξεπερνούν το 90%, 95% στη Βυτίνα και στη Δημητσάνα, πολύ υψηλές πληρότητες στην Ήπειρο (Ζαγοροχώρια, Μέτσοβο, Αρίστη κ.α.), ενώ υπάρχουν και προορισμοί που πλέον πολύ δύσκολα βρίσκει κανείς κατάλυμα, όπως η ορεινή Ναυπακτία, όπου οι πληρότητες αγγίζουν το 100%.
Παραμένοντας στα ξενοδοχεία του ορεινού όγκου, όπου το προηγούμενο διάστημα πραγματοποίησαν την δεύτερη συνάντηση των φορέων τους – μελών της ΠΟΞ – στα Τρίκαλα Κορινθίας, οι εκπρόσωποι τους επεσήμαναν σε ανακοίνωση τους ότι “λίγο πριν την έναρξη της χειμερινής σεζόν έχει ξεκινήσει ήδη να “χτίζεται” το success story του χειμώνα γύρω από δύο τρία τριήμερα, σε μια σεζόν 130 ημερών“.
Αφού κάνουν λόγο ότι τα ξενοδοχεία στην ηπειρωτική – ορεινή Ελλάδα είναι αντιμέτωπα με μια πρωτοφανή κρίση τονίζουν ότι αναζητούν λύσεις επιβίωσης αλλά και παρεμβάσεις ενισχύσεις των χειμερινών ορεινών προορισμών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό ώστε να αναδειχθεί και να στηριχθεί η ηπειρωτική χώρα.
Ροή Ειδήσεων
19/04/2025 | 14:00
Δανάη Λουκάκη: «Παθαίνουν σοκ, έρχονται στο θέατρο και νομίζουν ότι είμαι 50 χρονών»
19/04/2025 | 13:30
Ρώμη: Ξεκίνησε ο δεύτερος γύρος συνομιλιών Ιράν – ΗΠΑ για το πυρηνικό πρόγραμμα της Τεχεράνης
19/04/2025 | 13:30
Δημήτρης Σταρόβας: «Δεν έχω φωνή σχεδόν αλλά δεν μου πήγαινε η καρδιά να μην σας ευχηθώ»

19/04/2025 | 13:20
Απεργίες διαρκείας στο αεροδρόμιο Γκάτγουικ και το σιδηροδρομικό δίκτυο: Αντιμέτωποι με καθυστερήσεις και ακυρώσεις χιλιάδες ταξιδιώτες στη Βρετανία
19/04/2025 | 13:10
Πασχαλινές διακοπές: Ναύπλιο, Καλαμάτα, Κέρκυρα και Πήλιο στις πρώτες επιλογές των ταξιδιωτών – Ποιοι προορισμοί ξεχώρισαν (πίνακες)

19/04/2025 | 13:00
Ηρώ Μουκίου: «Το να σε κατατάσσουν σε μία κατηγορία είναι ρατσισμός, προσπάθησα να μην εγκλωβιστώ»
19/04/2025 | 12:50
Καλλιθέα: Στον κόσμο των ναρκωτικών ψάχνουν απαντήσεις για τη μαφιόζικη εκτέλεση του Αιγύπτιου
19/04/2025 | 12:40
Κίνα: Να τερματίσουν άμεσα τις λανθασμένες πρακτικές οι ΗΠΑ για να αποφύγουν την αναταραχή της παγκόσμιας εφοδιαστικής αλυσίδας

19/04/2025 | 12:30
Όλγα Κεφαλογιάννη: «Το διαζύγιο είναι μια διαδικασία δύσκολη, επώδυνη αλλά και απελευθερωτική»
18/04/2025 | 08:26
«Ξεσπά» η Ιωάννα Τούνη: «Εύκολο να είσαι αυτοδημιούργητη επιχειρηματίας, μάνα και μια από τις μεγαλύτερες influencers της χώρας σου»
18/04/2025 | 07:40
Τροχαίο στο Παγκράτι: Διασωληνωμένη η 78χρονη ασθενής του ασθενοφόρου, σε σοβαρή κατάσταση η 53χρονη πεζή

18/04/2025 | 08:59
Κορυφώνεται η έξοδος για το Πάσχα: Καθυστερήσεις 20΄προς τα διόδια Ελευσίνας – Με υψηλές θερμοκρασίες το ψήσιμο του οβελία
18/04/2025 | 10:38
Βίντεο Μητσοτάκη στο TikTok για την οδική ασφάλεια: Οδήγηση και αλκοόλ δεν πάνε μαζί ποτέ
18/04/2025 | 11:19
Άγιος έρωτας: Ο Στέφανος δεν δέχεται την νεογέννητη κόρη του – Καθηλώνουν οι εξελίξεις στα νέα επεισόδια
18/04/2025 | 09:43