Αθήνα

9 oC

αραιές νεφώσεις

Όταν η φύση μαγεύει: Πού βρίσκονται οι ροζ "Κήποι του Μίδα";- Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες

Ο Ηρόδοτος πίστευε ότι εκεί βρίσκονται οι Κήποι του Μίδα. Πρόκειται για ένα παραμυθένιο τοπίο που κάθε Άνοιξη μαγεύει όσους έχουν την τύχη να θαυμάσουν από κοντά. 

Ο κάμπος της Βέροιας χρωματίζεται ροζ και μεταμορφώνεται σε ζωντανό πίνακα ζωγραφικής. Είναι η εποχή που ανθίζουν οι ροδακινιές , το φυτό που ήρθε στη Μακεδονία από την εκστρατεία του Μεγάλου Αλεξάνδρου.Ο Θεόφραστος ονόμαζε το ροδάκινο "περσική μηλέα", ενώ τα αρχαία χρόνια ήταν γνωστά ως "μηδικό μήλο".

Χιλιάδες στρέμματα με ροδακινιές μετατρέπουν την περιοχή σε έναν πολύχρωμο καμβά χρωμάτων.  Κάθε χρόνο οι κάτοικοι διοργανώνουν εκδηλώσεις και αφιερώνουν ένα διήμερο στις ροδακινιές.

Δείτε φωτογραφίες από το ροζ κάμπο της Βέροιας:Ωστόσο, "ροζ" λιβάδια δεν έχει μόνο η Ελλάδα. Και στην Κύπρο υπάρχει ένα μαγευτικό ροζ τοπίο, όπου  φύονται τα λουλούδια Σφυρούιν (Lamium Amplexicaule ή το λάμιον το περίβλαστον) και μενεξεδιά Σιλήνη.

Το συγκεκριμένο χωράφι βρίσκεται στους πρόποδες της Κορφής, ενός υψώματος στο φόντο του λιβαδιού που σε συνδυασμό με τις ανθισμένες αμυγδαλιές κάνουν το τοπίο να μοιάζει ονειρικό.

Δείτε εντυπωσιακές φωτογραφίες: 

Φωτο: nina_krekou

Send this to a friend