Αθήνα

16 oC

αραιές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Στο νοσοκομείο εσπευσμένα ο Γιάννης Τσιμιτσέλης

FUN

Πόσο θα κοστίσει φέτος η Eurovision; Ποια τα οικονομικά παρατράγουδα;

Ο δρόμος για τον ελληνικό τελικό της Eurovision έχει ανοίξει με την 22η Φεβρουαρίου να έχει οριστεί ως η μέρα διεξαγωγής αυτού. Υποψήφιοι είναι η Αρετή Κετιμέ με το τραγούδι «Μην

Ο δρόμος για τον ελληνικό τελικό της Eurovision έχει ανοίξει με την 22η Φεβρουαρίου να έχει οριστεί ως η μέρα διεξαγωγής αυτού. Υποψήφιοι είναι η Αρετή Κετιμέ με το τραγούδι «Μην ξεχνάς τον ήλιο», το συγκρότημα Χοροσταλίτες με το τραγούδι «Από την Θράκη ως την Κρήτη» και η Γιάννα Τερζή με το τραγούδι «Τ’ όνειρο μου» θα δώσουν τον καλύτερό τους εαυτό.

Στόχος τους είναι να πάρουν το πολυπόθητο εισιτήριο για τον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού, που φέτος θα λάβει χώρα στη Λισαβόνα της Πορτογαλίας, στις 12 Μαΐου. Η χώρα μας, έπειτα από κλήρωση, θα διαγωνιστεί στον Α’ ημιτελικό, στις 8 Μαΐου, στο δεύτερο μισό της βραδιάς, όπως και η Κύπρος που θα εκπροσωπηθεί από την Ελένη Φουρέιρα.

Κι ενώ όλα φαίνεται ότι βαίνουν καλώς, έχει προκληθεί μεγάλη συζήτηση –όπως κάθε χρόνο- με τα χρήματα που «ξοδεύει» η ΕΡΤ για την εν λόγω διοργάνωση, καθώς και με το ποσό που ζητά από τις τρεις δισκογραφικές εταιρίες, καλλιτέχνες των οποίων θα συμμετέχουν στον εγχώριο τελικό.

Η κρατική τηλεόραση καλείται να δίνει κάθε χρόνο στην EBU, την Ευρωπαϊκή Ραδιοτηλεοπτική Ένωση, 120.000 ευρώ, την ίδια στιγμή που πρέπει να προσφέρει τις τεχνικές διευκολύνσεις, τον εξοπλισμό δηλαδή, και τη διαμονή-διατροφή των ανθρώπων της που δουλεύουν για το διαγωνισμό. Το ποσό για τα παραπάνω φτάνει τις 25.000 ευρώ, όπου μαζί με τις 120.000 της EBU, ανέρχεται στις 145.000 ευρώ.

Όπως είναι ήδη γνωστό, μάλιστα, τα τελευταία χρόνια, η ΕΡΤ λόγω του μεγάλου κόστους που ήδη έχει με τα παραπάνω, δεν πληρώνει τα έξοδα των καλλιτεχνών, το κόστος για το βίντεο κλιπ, τις περιοδείες για την προώθηση του κομματιού. Όλα αυτά «ανήκουν» στη δισκογραφική εταιρία του καλλιτέχνη που εκπροσωπεί τη χώρα μας.

Γι’ αυτό ακριβώς το λόγο, οι ιθύνοντες της ΕΡΤ ζήτησαν εγγυητικές επιστολές από τις δισκογραφικές Panik Records, Spicy Music και Spider Music, ύψους 20.000 ευρώ η καθεμία. Αν και η αρχική σκέψη ήταν το ποσό να ανέρχεται στα 90.000 ευρώ, αριθμός που δημιούργησε εντάσεις, τα στελέχη της ΕΡΤ κατέβασαν την τιμή της εγγυητικής, που αφορά στην «καλή εκτέλεση του Ιδιωτικού Συμφωνητικού για τον 63ο Πανευρωπαϊκό Διαγωνισμό Τραγουδιού της Eurovision». Όπως αναφέρεται, επίσης, στο ιδιωτικό συμφωνητικό, η εταιρεία πρέπει να καταβάλει το ποσό μέχρι τις 12 Φεβρουαρίου, διαφορετικά βγαίνει εκτός του διαγωνισμού.

Σε περίπτωση που το τραγούδι, με το οποίο θα συμμετέχει η δισκογραφική, στον ελληνικό τελικό δεν προκριθεί, η ανωτέρω εγγυητική επιστολή θα επιστρέφεται έως τις 12 Μαρτίου 2018. Αν το τραγούδι προκριθεί, η ανωτέρω εγγυητική επιστολή θα παραμείνει στην αρμόδια υπηρεσία της ΕΡΤ μέχρι τις 20 Μαίου 2018 και θα επιστρέφεται μετά την έκδοση βεβαίωσης της αρμόδιας υπηρεσίας της ΕΡΤ για την εκτέλεση όλων των προβλεπόμενων στην παρούσα υποχρεώσεων της εταιρίας, συμπεριλαμβανομένης της εξόφλησης όλων των οικονομικής φύσεως υποχρεώσεών της.

Εκτός από τα παραπάνω, τονίζεται ότι θα υπάρξει και ποινική ρήτρα 90.000 ευρώ, αν τα στελέχη της δισκογραφικής εταιρίας δεν πράξουν τα δέοντα που είχαν συμφωνηθεί. Το ποσό αυτό συμφωνείται δίκαιο, εύλογο και ανταποκρινόμενο στην ελάχιστη ζημία που θα υποστεί η ΕΡΤ, σύμφωνα με τους ιθύνοντες της κρατικής τηλεόρασης.

J2US – Ραχήλ Μακρή: Η πρώην βουλευτής πήγε στο σόου του OPEN και τραγούδησε!
Βρέθηκε ο μπαμπάς της χρονιάς! Τάιζε μωρό βλέποντας από μπαλκόνι το ΑΕΚ – ΠΑΟΚ
Big Brother: Η Αφροδίτη με το καλημέρα πιάνει τα γεννητικά όργανα του Δημήτρη (ΕΙΚΟΝΑ)
Viral: Ο Αμρ Ουάρντα στη μετάφραση της… χρονιάς!
Από το σκαμπό στο πάτωμα! Η απίστευτη τούμπα της Φαίης Σκορδά στον αέρα του «Πρωινού» (ΒΙΝΤΕΟ)
Bachelor: Το αποκαλυπτικό και σέξι… ατύχημα της Σίας Βοσκανίδου, που δήθεν έπαθε κράμπα!