Αθήνα

32 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Σήμερα η κρίσιμη Σύνοδος των ΥΠΕΞ της ΕΕ για την Τουρκία – Συνάντηση Δένδια-Πομπέο στη Βιέννη, διπλωματικός πυρετός στην Αθήνα

FUN

Τα 13 σημάδια που δείχνουν ότι είσαι… πανέξυπνος!

Ορίστε η λίστα η με τα δεκατρία χαρακτηριστικά που επιστήμονες έχουν ταυτίσει σε έρευνες τους με την εξυπνάδα.

Ορίστε η λίστα η με τα δεκατρία χαρακτηριστικά που επιστήμονες έχουν ταυτίσει σε έρευνες τους με την εξυπνάδα.

[adsense]

 

Θα εκπλαγείτε!

 1. Αγαπάς την μουσική
  Σύμφωνα με έρευνες του επιστήμονα Γλεν Σέλενμπεργκ το 2006 και 2013, τα παιδιά που παρακολούθησαν μαθήματα κάποιου μουσικού οργάνου αύξησαν τον αριθμό των επιτυχημένων απαντήσεων σε τεστ που διενήργησε η ομάδα. Η έρευνα διαπίστωσε σύνδεση μεταξύ ευφυίας και ροπής προς την μουσική.
 2. Είσαι το μεγαλύτερο από τα αδέρφια
  Το μεγαλύτερο παιδί στην οικογένεια είναι συνήθως και το πιο έξυπνο. Αυτό υποστηρίζουν Νορβηγοί επιδημιολόγοι σε έρευνα τους. Σύμφωνα με τα ευρήματα τα πρωτότοκα παιδιά είχαν 103  IQ  σε σχέση με το 100 των δευτερότοκων και 99 των τρίτων σε σειρά παιδιών.
 3. Είσαι αδύνατος
  Σύμφωνα με δυο διαφορετικές έρευνες το 2006 εντοπίστηκε σύνδεση μεταξύ του βάρους και του βαθμού ευστροφίας. Όσο μεγαλύτερος ο Δείκτης Σωματικής Μάζας και η περιφέρεια, τόσο μικρότερο το σκορ στα τεστ IQ.
 4. Αγαπάς τις γάτες
  Μια έρευνα σε 600 φοιτητές το 2014 έδειξε ότι όσοι έχουν στο σπίτι τους γάτα σκοράρουν υψηλότερα στα τεστ αντιληπτικής ικανότητας.
 5. Έχεις θηλάσει
  Δυο διαφορετικές έρευνες σε Αγγλία και Νέα Ζηλανδία, με δείγμα 3000 παιδιών, που πραγματοποιήθηκαν το 2007 υποστήριξαν ότι τα παιδιά που έχουν θηλάσει εξελίσσονται σε εξυπνότερα.
 6. Έκανες χρήση ναρκωτικών ουσιών
  Το αμφιλεγόμενο πόρισμα έρχεται από μια έρευνα του 2012 σε 6000 Βρετανούς που έδειξε σύνδεση μεταξύ ευφυίας και περιστασιακής χρήσης ναρκωτικών ουσιών. Η έρευνα βέβαια δεν ξεκαθάρισε αν η ευστροφία οδήγησε στην χρήση ή αντίστροφα.
 7. Είσαι αριστερόχειρας
  Πολλές έρευνες έχουν συνδέσει τους αριστερόχειρες με την δημιουργική σκέψη και την υψηλή αντιληπτική τους ικανότητα.
 8. Είσαι ψηλός
  Μια έρευνα από το φημισμένο Πανεπιστήμιο Πρίνστον το 2008, με δείγμα χιλιαδων, έδειξε ότι οι ψηλότεροι άνθρωποι πέτυχαν και υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ IQ.
 9. Πίνεις συχνά αλκοόλ
  Η εξελικτική ψυχολόγος Σατόσι Καναζάβα υποστήριξε με έρευνα της ότι τα παιδιά που σκόραραν ψηλά στα IQ τεστ ήταν πιο πιθανόν να καταλήξουν να πίνουν περισσότερο αλκοόλ από τα άλλα.
 10. Είσαι πολιτικά φιλελεύθερος
  Η Καζανάβα σε άλλη έρευνα της συνέδεσε τον πολιτικό φιλελευθερισμό με την ευστροφία. Σύμφωνα με τα ευρήματα όσο πιο κοντά στις φιλελεύθερες ιδέες είναι κάποιος στο πολιτικό φάσμα, τόσο πιο οξυδερκής.
 11. Έμαθες να διαβάζεις νωρίς
  Έρευνα 2000 διδύμων στη Μεγάλη Βρετανία το 2012 έδειξε ότι τα παιδιά που έμαθαν να διαβάζουν νωρίς πέτυχαν υψηλότερη βαθμολογία στα τεστ. Συνέδεσαν έτσι το διάβασμα και το γράψιμο με τον βαθμό ευφυίας
 12. Ανησυχείς και προβληματίζεσαι εύκολα και συχνά
  Ένας μεγάλος αριθμός ερευνών έχουν δείξει ότι οι αγχώδεις άνθρωποι συνήθως είναι και οι πιο ευφυείς. Σε μια πρόσφατη εργασία ταυτίστηκε ο βαθμός ανησυχίας κάποιου με την επιτυχία στην βαθμολογία των τεστ.
 13. Είσαι αστείος και έχεις χιούμορ
  Το συμπέρασμα που αποτελεί και κοινό τόπο για όλους μας ότι οι έξυπνοι άνθρωποι έχουν και χιούμορ, επιβεβαιώθηκε από έρευνα σε 400 φοιτητές της ψυχολογίας που έγινε το 2011 στην Αμερική.

iefimerida.gr

 

 

«Πάρτι» στο Twitter: Οι χρήστες «γλεντούν» με την ουρά έξω από τον Βέρτη
Κορονοϊός – Θεσσαλονίκη-Χαλκιδική: Αλλάζουν ωράριο μέχρι και τα στριπτιτζάδικα
Η Γιούσεφ πρωταγωνιστεί σε διαφήμιση για… ενισχυτικό στύσης (ΒΙΝΤΕΟ)
Μπάγια Αντωνοπούλου: Η δημοσιογράφος του Mega έβαλε το μπικίνι της και γύρισε πλάτη
Σύβοτα: Βουτάμε στην παραλία Πισίνα, στο νησάκι Μαυρονόρος ή Μούρτος
Aletta Ocean: Η χυμώδης και «πλαστική» διάσημη πορνοστάρ κάνει διακοπές στη Μύκονο και τα… δείχνει όλα!