Αθήνα

19 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τι γυρεύει ένα αεροπλάνο της Ολυμπιακής στο Πόρτλαντ; Είχε μεταφέρει τη σορό του Ωνάση

Ήταν το αεροσκάφος με το οποίο μεταφέρθηκε η σορός του Αριστοτέλη Ωνάση στην Ελλάδα. Η Τζάκι και η οικογένεια πετούσαν στην κύρια καμπίνα. Τις περασμένες δεκαετίας το Boeing 727 της Ολυμπιακής "όργωνε" τους αιθέρες. Σήμερα έχει μετατραπεί σε σπίτι στο Όρεγκον.

Πώς βρέθηκε στο Πόρτλαντ της Αμερικής

Ο σημερινός του ιδιοκτήτης, Μπρους Κάμπελ ανήκει στη Aircraft Fleet Recycling Association (σ.σ Ένωση Ανακύκλωσης Στόλου Αεροσκαφών). Το αγόρασε από έναντι 100.000 δολαρίων και το μετέτρεψε σε σπίτι. Το μετέφερε σε δασώδη περιοχή, το εξόπλισε με νερό και ρεύμα. 

Ο Κάμπελ μένει στο αεροπλάνο-σπίτι έξι μήνες το χρόνο και επιδιώκει τους υπόλοιπους έξι μήνες να τους περνάει σε έναBoeing 747 που θα μετατρέψει σε σπίτι στην Ιαπωνία.

Όπως έχει πει, το να μένει σε ένα αεροπλάνο είναι σαν ένα μεγάλο παιχνίδι. Παράξενες πόρτες, παράξενα πατώματα. το ταβάνι λυγίζει εδώ, κλείνει εκεί. Φοβερά εσωτερικά φώτα. Φοβερά εξωτερικά φώτα, κομψή εμφάνιση, αγωγοί τιτανίου. Είναι μια διαρκής εξερευνητική περιπέτεια, διασκεδαστική, που παρέχει σε εμένα, ένα σπασικλάκι, »τροφή» για νέες ανακαλύψεις».

Δείτε φωτογραφίες: 
Send this to a friend