Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τρίβουν τα μάτια τους στα Τρίκαλα: Βρήκαν μανιτάρι- γίγαντα 5,5 κιλών!

Ένα πολύ σπάνιο είδος μανιταριού, με θεραπευτικές, μάλιστα, ιδιότητες, το μανιτάρι Hiricium erinaceus εντοπίστηκε σε βουνό των Τρικάλων και το μέγεθός του δεν είναι διόλου ευκαταφρόνητο.

Σύμφωνα με το trikalaola.gr, δύο φίλοι από τα Τρίκαλα, ο Χρήστος Μαυρογιώργος και ο Κώστας Καψιώτης, που τους αρέσουν  πολύ τα άγρια μανιτάρια, για δική τους κατανάλωση, ψάχνουν να βρουν μανιτάρια σε βουνά των Τρικάλων και σε άλλες περιοχές, γνωρίζοντας ποια μανιτάρια είναι καλά  και προς βρώση.

Πριν λίγες μέρες όμως ψάχνοντας σε δύσκολα σημεία σε βουνό στην ευρύτερη περιοχή της Καλαμπάκας, μεταξύ άλλων μικρότερων συνηθισμένων μανιταριών, βρήκαν αυτό το τεράστιο μανιτάρι που εικονίζεται στις φωτογραφίες, να είναι φυτρωμένο πάνω σε ένα δέντρο.

Το ζύγισαν από περιέργεια να δουν πόσο βαρύ είναι και με έκπληξη είδαν τη ζυγαριά να δείχνει 5,5 κιλά! Βεβαίως γνωρίζοντας πόσο νόστιμο είναι και τις θεραπευτικές ιδιότητές του, μέρος αυτού καταναλώθηκε ψήνοντάς το στη σχάρα και σε φούρνο και το υπόλοιπο στον καταψύκτη.

Send this to a friend