Αθήνα

20 oC

σποραδικές νεφώσεις

Ξεκαρδιστικό βίντεο: Θυμωμένη στρουθοκάμηλος κυνηγάει με μανία δύο ποδηλάτες

Τη μανία της κατά δύο ποδηλατών έδειξε μία θυμωμένη στρουθοκάμηλος και το βίντεο από την καταδίωξη είναι απολύτως ξεκαρδιστικό. 

Σίγουρα δεν είναι κάτι που το συναντάς στον δρόμο συχνά… Καθώς οδηγούσε για το σπίτι του, αυτός ο οδηγός αντίκρισε ένα σπάνιο και συνάμα ξεκαρδιστικό θέαμα.

Μπροστά του βρισκόντουσαν δύο έμπειροι ποδηλάτες και από πίσω ακριβώς από τους ποδηλάτες ήταν μια στρουθοκάμηλος. Η στρουθοκάμηλος κυνηγούσε με μανία τους ποδηλάτες που προσπαθούσαν να αναπτύξουν ταχύτητα για να την αποφύγουν.

Κανείς δεν ξέρει γιατί η στρουθοκάμηλος κυνηγούσε τόσο επίμονα τους δύο ποδηλάτες, όμως ο οδηγός που παρακολουθούσε το θέαμα φαίνεται να το διασκέδαζε πολύ.

Η στρουθοκάμηλος είναι το μεγαλύτερο πουλί που ζει σήμερα στον πλανήτη μας. Φθάνει σε ύψος τα 2-2,5 μέτρα και ζυγίζει από 50 ως 80 κιλά. Τρέχει πολύ γρήγορα χρησιμοποιώντας τις δυνατές κνήμες της και εξασφαλίζει την ισορροπία στο σώμα της με τις φτερούγες της. Με τον ίδιο τρόπο μειώνει την ταχύτητα και αλλάζει κατεύθυνση. Η ταχύτητά της φθάνει τα 60 χιλιόμετρα την ώρα. Σε πολλές περιοχές του κόσμου, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα υπάρχουν και εκτροφεία στρουθοκαμήλων.

Send this to a friend