• Δευτέρα, 22 Ιανουαρίου
  • 18:24

Αθήνα

9 oC

σποραδικές νεφώσεις

«Όλα όσα ήθελα για τα Χριστούγεννα ήταν αυτός, ήταν όλη η χαρά που απλόχερα μου πρόσφερε καθημερινά…»

Συνήθως οι γιορτές των Χριστουγέννων είναι η πιο χαρούμενη περίοδος του χρόνου. Οικογενειακή θαλπωρή, ψώνια και γιορτινή διάθεση.

Υπάρχει όμως και η άλλη πλευρά. Δεν είναι απαραίτητο να έχει συμβεί κάτι σοβαρά άσχημο όπως μία απώλεια ενός δικού σου ανθρώπου. Πολλές φορές, ένας χωρισμός με το ταίρι σου, αυτήν την εποχή, σε κάνει να δυσκολεύεσαι να χαμογελάς όπως προστάζει το πνεύμα των Χριστουγέννων.

«Με το που πατήσει η πρώτη μέρα του Δεκέμβρη, μετράμε αισίως αντίστροφα για τα Χριστούγεννα. Όμορφη γιορτή, δεν μπορώ να πω... Πάντα μου την έδινε αυτό το προσποιητό κλίμα αγάπης και δήθεν αλληλεγγύης, αλλά τι να κάνεις; Έπρεπε να υπάρχει και μια γαμημένη μέρα που ο κόσμος να αγαπιέται αντί να μισιέται, κι ας κρατάει λίγο.

Γράφει η Αλεξάνδρα

Μακριά, λοιπόν απ’ όλη αυτή τη γκλαμουριά που ντύνει τα Χριστούγεννα, απολάμβανα να στολίζω το δέντρο και να ακούω χριστουγεννιάτικα τραγούδια μπας και μπω στο κλίμα... Δε θα προσποιούμουν πως αγαπούσα αλλά θα έβγαζα όλη την αγάπη που δεν έδειχνα τις υπόλοιπες μέρες του χρόνου. Δε θα έψαχνα ταίρι για να μην είμαι μόνη, αλλά για να είμαστε μαζί. Κι εκείνη τη χρονιά που συνέβη να έχω να μοιραστώ με κάποιον την ιδέα πως θα περάσουμε τις γιορτές παρέα, το hit της Mariah Carey μπήκε κι επισήμως στo replay.

All I want for Christmas is you λέει η άτιμη και με βρήκε να ταυτίζομαι στο εκατό τοις εκατό. Τον ήθελα να απολαύσουμε παρέα εκείνες τις λίγες μέρες που κανείς από τους δυο μας δεν είχε υποχρεώσεις... Μπορούσαμε να χαλαρώσουμε, να χαρούμε λίγο περισσότερο ο ένας τον άλλο, χωρίς το άγχος... Τον ήθελα να χουχουλιάζουμε κάτω απ’ το πάπλωμα όσο στην τηλεόραση έπαιζε η καθιερωμένη εποχιακή ταινία της εβδομάδας χωρίς τη σκέψη πως έχουμε να ξυπνήσουμε νωρίς το πρωί. Εκείνες τις μέρες ήθελα να τις περάσω μαζί του.

Τίποτα προσποιητό... Κι ας λέει ο κόσμος. Τις χρονιές που αδημονούσα να βάλω τα καλά μου και να με βρει το ξημέρωμα να τα πίνω στο μπαρ, εκείνη τη χρονιά ήθελα να την περάσω στα ζεστά, να τον έχω μαζί μου και το ξημέρωμα να μας βρει να κάνουμε έρωτα αντί να χτυπιέμαι στο τέμπο της μουσικής. Επιθυμούσα όσο τίποτα να μετρήσω αντίστροφα μαζί του και να είναι το πρώτο άτομο που θα φιλήσω όσο θα εύχομαι «καλή χρονιά»... Χαιρόμουν με τη χαρά του, γελούσα με το γέλιο του κι ήταν το μόνο που ήθελα για τα Χριστούγεννα.

Αυτός ήταν το δώρο μου. Κι αν πρέπει να αποδεχτώ μία και καλή πως τις γιορτές αναγκαζόμαστε να αγαπήσουμε και να αγαπηθούμε, εγώ τον αγαπούσα κανονικά και με το νόμο, δε χρειαζόμουν καμία γιορτή για να αποκαλύψω την αγάπη μου. Κι αυτό ήταν που αδυνατούσα να καταλάβω σε εκείνους τους στίχους. Γιατί ήθελε αυτόν για τα Χριστούγεννα η Mariah Carey και το τραγουδούσε και το φώναζε;

... Αναμφίβολα ήταν το καλύτερο δώρο που πήρα μέχρι τότε. Κάποιον να με αγαπά και να με νοιάζεται, κάποιον να θέλει να περάσει μαζί μου τις ώρες που χαρακτηρίζουν «οικογενειακές» και με τη σειρά μου να τον ονομάσω οικογένεια. Να τον τραβήξω απ’ το χέρι και να τον καλωσορίσω στη θαλπωρή του οικογενειακού τραπεζιού μαζί με όλους εκείνους που αγαπούσα εξίσου.

Να τον δω να γελάει και να απολαμβάνει κάθε μικρή στιγμή, να γίνεται ένα με την περίσταση, να είναι εκεί μαζί με μένα. Τι άλλο θα μπορούσε να ζητήσει κανείς για να έχει μια ολοκληρωμένη μέρα αφιερωμένη στην αγάπη; Ποιους άλλους θα διάλεγε για να μοιραστεί εκείνες τις ώρες που όλοι χαίρονται με τον όμορφο στολισμό και το τραπέζι γεμάτο καλούδια; Υπάρχει καλύτερο δώρο…;

Όλα όσο ήθελα για τα Χριστούγεννα ήταν εκεί, ήταν αυτός, ήταν όλη η χαρά που απλόχερα μου πρόσφερε καθημερινά. Θες μικροπράγματα, θες χουλιγουντιανές υπερπαραγωγές; Καμία υπερπαραγωγή δεν μπορεί ν’ αγγίξει τη συμμετοχή σε μια χαρά καθολική. Μοιραζόμουν μαζί του τη χαρά της εποχής, το ευχάριστο κλίμα που καθιέρωσαν οι γιορτινές ημέρες, εκείνα τα τρυφερά «σ’ αγαπώ» κάτω από το γκι ή όχι. Λείπανε τα αναθεματισμένα τις προηγούμενες χρονιές. Απουσίαζε εκείνο το πρόσωπο που πραγματικά θα ήθελες να ακούσεις τη φωνή του το πρώτο λεπτό του νέου έτους περιμένοντας να του ευχηθείς να έχει μια χρονιά υπέροχη, φαντασμαγορική, όπως ακριβώς την ονειρεύεται.

Το βασικό ήταν πως ήθελα ν’ αφήσω εκείνη τη χρονιά με μια γεύση γλυκιά και να ξεκινήσω την επόμενη μαζί του... Κι αν η επόμενη δε μας έβρισκε ν’ ανταλλάσσουμε φιλιά και αγκαλιές, δεν πειράζει... Ήταν όλα όσα ήθελα για να περάσω τα Χριστούγεννα».

Πηγή: pillowfights.gr