Αθήνα

8 oC

ελαφρές νεφώσεις

Τα μυστικά ομορφιάς της Αλίκης Βουγιουκλάκη!

Η Αλίκη ήταν το σύμβολο της αιώνιας νεότητας. Ήταν το πρόσωπο που έδινε την υπόσχεση σε όλη την Ελλάδα ότι δεν θα γεράσει ποτέ. Ένα πλάσμα σκληρό, τρυφερό, γεμάτο από επιθυμίες ζωής. Όσο ζούσε, όλοι αναζητούσαν να μάθουν τα μυστικά της ομορφιάς της. Το πώς κατάφερνε να βγει νικήτρια στην μάχη με τον χρόνο.

Το μεγαλύτερο ατού της Αλίκης ήταν το λείο και λαμπερό πρόσωπο της που το προστάτευε από τον καλοκαιρινό ήλιο. Παλιά συμβουλή που της είχε δώσει ο πρώτος μακιγιέρ της, ο Σταύρος Κελεσίδης. Πάντα έβγαινε στον ήλιο με καπέλο.

Απέφευγε να χρησιμοποιεί το μακιγιάζ στην καθημερινή της ζωή. Έβαζε μια ενυδατική κρέμα και μόνο μια μαύρη γραμμή στο μάτι. Το βράδυ όσο κουρασμένη και αν ήταν, πάντα καθάριζε πολύ καλά το πρόσωπο της από το μεικ-απ και έβαζε μια πολύ καλή κρέμα νύχτας.

Το μεγάλο της μυστικό ήταν το λάδι. Η Αλίκη είχε ξηρό δέρμα και λάτρευε να κάνει μπάνιο μέσα στο ελαιόλαδο. Δυο τρεις φορές την μέρα έκανε μπάνιο σε αυτό. Έλουζε και τα μαλλιά της με λάδι, ειδικά το καλοκαίρι. Γενικά το λάδι ελιάς ήταν στην καθημερινή της ασχολία.

Το φυσικό χρώμα των μαλλιών της Αλίκης ήταν το μαύρο. Έβαφε λοιπόν τα μαλλιά της κάθε εβδομάδα με την βοήθεια της αφοσιωμένης Νότας ή του κομμωτή της Μιχάλη. Τον χειμώνα λουζόταν μέρα παρά μέρα και το καλοκαίρι κάθε μέρα αφήνοντας τα στην φυσική τους κατάσταση.

Είχε πάντα μια τάση για παχυσαρκία και γι αυτό πρόσεχε πάντα την διατροφή της. Δεν έτρωγε καθόλου κρέας και γαλακτοκομικά. Τα γλυκά δεν τα ακουμπούσε ποτέ.

Το πρωινό της το έπαιρνε μόλις ξυπνούσε, αργά το μεσημέρι και περιλάμβανε ένα ποτήρι φυσικό χυμός και ένα καφέ χωρίς καθόλου ζάχαρη. Το μεσημεριανό της που έπαιρνε στις πέντε ήταν ένα μαρούλι και δυο σφιχτά αυγά. Το λάδι όσο και να το σπαταλούσε στο σώμα της, σπάνια το έβαζε στο στόμα της.

Η μόνη της ατασθαλία ήταν, όταν έκανε για τους άλλους μακαρονάδες, να κλέβει μια δυο πιρουνιές. Tα λάτρευε τα μακαρόνια. Το βράδυ πάντα έτρωγε ψάρι ψητό, κατά προτίμηση μια φέτα σφυρίδας, λίγα χόρτα με πολύ λεμόνι και μερικά κεράσια. Τον τελευταίο χρόνο της ζωής της έκανε δίαιτα μονοφαγίας και κατάφερε να χάσει επιπλέον κιλά.

Η ίδια όταν την ρωτούσαν συνήθιζε να λέει: «Φροντίζω την εμφάνιση μου και κυρίως την δίαιτα μου. Νομίζω ότι αυτό είναι το μυστικό μου» και «Γυμνάζομαι, κολυμπάω, προσέχω. Δεν πίνω. Λυπάμαι που τα τελευταία τρία χρόνια καπνίζω». Επίσης έλεγε «Προσπαθώ να ξεκουράζομαι όταν έχω καιρό και να κοιμάμαι 8 ώρες την ημέρα. Είμαι σπιτόβια και δεν ξενυχτάω χωρίς λόγο.Εκείνο που με χαρακτηρίζει είναι η αγάπη που έχω για την ίδια τη ζωή» και «Νιώθω πάντα νέα, γιατί όταν ξεκινάω κάτι το κάνω με μια όρεξη και διάθεση εφηβική».

Πηγή: joy.gr

Send this to a friend