• Δευτέρα, 23 Σεπτεμβρίου
  • 14:22

Αθήνα

26 oC

αίθριος καιρός

ΕΜΥ: Τι καιρό θα κάνει μέχρι τη Δευτέρα - Γενική πρόγνωση του καιρού

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε γενική πρόγνωση καιρού για τη χώρα, που θα ισχύει από την Πέμπτη 11/07 έως και τη Δευτέρα 15/07.

Η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) εξέδωσε γενική πρόγνωση καιρού για τη χώρα, που θα ισχύει από την Πέμπτη 11/07 έως και τη Δευτέρα 15/07.

ΠΕΜΠΤΗ 11-07-2019

Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Βόρειου Αιγαίου νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και καταιγίδες που τις πρώτες ώρες του 24ώρου θα είναι τοπικά ισχυρές, βαθμιαία όμως θα εξασθενήσουν και θα περιοριστούν στα ανατολικά.

Στα υπόλοιπα ηπειρωτικά, την Εύβοια και τις Σποράδες και βαθμιαία και στην Κρήτη λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες κυρίως από τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βόρειους με την ίδια ένταση. Στις υπόλοιπες περιοχές από βόρειες διευθύνσεις 5 με 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση. Η θερμοκρασία σε σημαντική πτώση στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-07-2019

Αρχικά στα νότια ηπειρωτικά και βαθμιαία στα κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και πιθανώς πρόσκαιρους όμβρους. Βελτίωση από τις βραδινές ώρες. Στη νησιωτική χώρα γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο ανατολικό Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα τοπικά 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία χωρίς αξιόλογη μεταβολή.

ΣΑΒΒΑΤΟ 13-07-2019

Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες στα δυτικά, τα κεντρικά και βόρεια με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη Μακεδονία. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 και στο νότιο Αιγαίο δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε μικρή άνοδο.

ΚΥΡΙΑΚΗ 14-07-2019

Στα δυτικά και βόρεια κυρίως ηπειρωτικά νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Βαθμιαία βελτίωση από τις βραδινές ώρες και από τα δυτικά. Στις υπόλοιπες περιοχές γενικά αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι νοτιοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ αλλά από το απόγευμα στα δυτικά, τα κεντρικά και τα βόρεια θα στραφούν σε βορειοδυτικούς με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία σε μικρή περαιτέρω άνοδο.

ΔΕΥΤΕΡΑ 15-07-2019

Στα δυτικά, τα κεντρικά και κυρίως στα βόρεια νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους και σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις.

Οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά δυτικοί βορειοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία σε πτώση.

Send this to a friend