Αθήνα

21 oC

αίθριος καιρός

Η θερμοκρασία πέφτει και οι χιονοπτώσεις έρχονται- Πού θα χιονίσει τις επόμενες ώρες (ΧΑΡΤΗΣ)

Ο χειμώνας φαίνεται ότι ήρθε για να δείξει το σκληρό του πρόσωπο, με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια, αλλά και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Ο χειμώνας φαίνεται ότι ήρθε για να δείξει το σκληρό του πρόσωπο, με πτώση της θερμοκρασίας, χιόνια, αλλά και βροχές στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας.

Σύμφωνα με το Meteo, το ψυχρό μέτωπο που βρίσκεται από το πρωί της Τρίτης στη Βαλκανική Χερσόνησο και κινείται νότια αναμένεται να διασχίσει την Ελλάδα, από το βράδυ της Τρίτης έως τις πρώτες ώρες της Πέμπτης.

Όπως θα δείτε και στο βίντεο που ακολουθεί, το ψυχρό μέτωπο ακολουθείται από ψυχρές αέριες μάζες και θα έχει ως αποτέλεσμα τη σημαντική πτώση της θερμοκρασίας και τον παγετό στα βόρεια ηπειρωτικά της χώρας. Κατά τη διάρκεια της διέλευσης του ψυχρού μετώπου θα σημειωθούν βροχοπτώσεις και χιονοπτώσεις, ακόμη και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Ελλάδας. Δείτε στο παρακάτω βίντεο την κίνηση των αερίων μαζών καθώς και την εκτίμηση του ολικού υετού.

Σε ποιες περιοχές θα χιονίσει

Συνοπτικά, το βράδυ της Τρίτης θα σημειωθούν χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Μακεδονίας και τη Θράκης, καθώς και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Θράκης. Στη συνέχεια και έως το πρωί της Τετάρτης οι χιονοπτώσεις θα επεκταθούν και σε περιοχές χαμηλού υψομέτρου της Μακεδονίας, ενώ βροχές θα πέσουν στη Θεσσαλία, στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο, στην Εύβοια και στις Κυκλάδες.

Send this to a friend