• Δευτέρα, 16 Δεκεμβρίου
  • 06:42

Αθήνα

10 oC

σποραδικές νεφώσεις

Καιρός: Η κακοκαιρία πλήττει την Χαλκιδική - Έσπασαν δρόμοι και εγκλωβίστηκαν κάτοικοι (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν εδώ και τρεις ημέρες την Χαλκιδική, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε πολλές περιοχές του νομού, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Οι έντονες βροχοπτώσεις που πλήττουν εδώ και τρεις ημέρες την Χαλκιδική, προκάλεσαν σοβαρά προβλήματα και ζημιές σε πολλές περιοχές του νομού, λόγω συσσώρευσης υδάτων και φερτών υλικών.

Συγκεκριμένα, τα περισσότερα προβλήματα εντοπίζονται αυτή την ώρα στην περιοχή της Ολυμπιάδας. Η ασταμάτητη βροχόπτωση κατέβασε μεγάλο όγκο υδάτινων ρευμάτων, με αποτέλεσμα το νερό να κατακλύσει σπίτια και δρόμους και η Ολυμπιάδα να πλημμυρίσει.

Δεκάδες σπίτια καταστράφηκαν στην Ολυμπιάδα, ενώ χρειάστηκε να επέμβει και η Πυροσβεστική, για τον απεγκλωβισμό ατόμων από τα σπίτια τους.

Προβλήματα αντιμετωπίζουν και οι κάτοικοι στο δρόμο Παναγίας-Ιερισσού στην τοποθεσία “τσαΐρια” και στο δρόμο για το Γομάτι, που παραμένει κλειστός στη διασταύρωση προς Πυργαδίκια.

«Κάθε φορά που βρέχει ζούμε με το φόβο να μην πλημμυρίσει το ρέμα. Η εικόνες σήμερα στο χωριό είναι αποκαρδιωτικές», ανέφερε ο πρόεδρος της κοινότητας, Γιάννης Πετράκης.

Επί ποδός είναι όλες οι υπηρεσίες, μηχανήματα του Αυτοτελούς Τμήματος Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, δυνάμεις της αστυνομίας και υπάλληλοι δήμων, καθώς επιχειρούν όπου κρίνεται απαραίτητο.

Ο διοικητής της Περιφερειακής Διοίκησης Κεντρικής Μακεδονίας της Πυροσβεστικής, Κώστας Παχίδης που βρίσκεται στην περιοχή ανέφερε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ότι «έχει πλημμυρίσει η Ολυμπιάδα... είναι ένα ποτάμι».

Σύμφωνα με τον κ. Παχίδη «έχουν γίνει ήδη δύο απεγκλωβισμοί (ηλικιωμένο ζευγάρι απομακρύνθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές σημείο). Πριν από την άφιξη της Π.Υ. κάποιοι ανέβηκαν σε ορόφους, φοβούμενοι την ορμή των νερών ενώ πολλές εξοχικές κατοικίες δεν έχουν ελεγχθεί».

Send this to a friend