Αθήνα

 

16 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

screenshot 12
Βικτόρια Ρόσκινα: «Μαρτύρησε στα χέρια των Ρώσων – Της έβγαλαν τα μάτια, τον εγκέφαλο και τον λάρυγγα» – Φρικτός θάνατος για την 27χρονη Ουκρανή δημοσιογράφο
xioni 1

ΚΑΙΡΟΣ

Κακοκαιρία Coral: Σε αυτές τις 4 περιοχές της Αττικής θα χιονίσει – Κορυφώνεται το τσουχτερό κρύο, πόσο θα κρατήσει η βαρυχειμωνιά

Η κακοκαιρία έχει ξεκινήσει την επέλασή της, στην Ελλάδα με τη θερμοκρασία να σημειώνει κατακόρυφη πτώση και χιόνια να κάνουν την εμφάνισή τους σε ορεινές περιοχές. Ωστόσο, το επόμενο διήμερο αναμένεται να είναι το δυσκολότερο από πλευράς θερμοκρασιών με περαιτέρω πτώση.

Σύμφωνα με τα προγνωστικά δεδομένα, η κακοκαιρία θα κρατήσει μέχρι την Τρίτη (25/02). Ωστόσο, η κορύφωσή της αναμένεται την Παρασκευή 21 και το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου με περαιτέρω πτώση της θερμοκρασίας, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο Χριστίνα Ρήγου.

Όπως ανέφερε η μετεωρολόγος του MEGA, χιόνια θα πέσουν σε χαμηλότερα υψόμετρα σε Μαγνησία, Φθιώτιδα, Αττική και Εύβοια.

Σε ποιες περιοχές της Αττικής θα χιονίσει

Αναλυτικά για την Αττική, τα περισσότερα χιόνια θα πέσουν στην Πάρνηθα και στις περιοχές γύρω από το βουνού, όπως η Ιπποκράτειος Πολιτεία, το Καπανδρίτι, ο Βαρνάβας και οι Θρακομακεδόνες, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο.

Επίσης, στα βόρεια προάστια θα πέσουν νιφάδες, από Πεντέλη – Διόνυσο και βορειότερα και αναμένεται ελαφριά χιονόστρωση.

Τσουχτερό κρύο και χιόνια την Παρασκευή
Την Παρασκευή σύμφωνα με το έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, η θερμοκρασία θα κυμανθεί:

α) Στη Μακεδονία και τη Θράκη από -07 (μείον 7) έως 05 με 07 βαθμούς Κελσίου.

β) Στη Θεσσαλία, τα νησιά του βορείου Αιγαίου, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -02 (μείον 2) έως 07 με 09 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν:

α) Στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική), τη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και πρόσκαιρα στα νησιά του βορείου Αιγαίου, στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

β) Στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης.

Αναλυτική πρόγνωση ανά περιοχή:

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Κατά διαστήματα νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 01 έως 08 με 09 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πιθανότητα βροχής ή χιονόνερου. Ασθενείς χιονοπτώσεις είναι πιθανόν να σημειωθούν στα γύρω ορεινά – ημιορεινά τμήματα καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 2 – 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 06 με 07 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη Μακεδονία αυξημένες νεφώσεις με ασθενείς τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Χιονοπτώσεις, κατά κανόνα ασθενείς θα σημειωθούν στη Μακεδονία (κυρίως την κεντρική) σε ορεινές – ημιορεινές περιοχές καθώς και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Στη Θράκη λίγες νεφώσεις.
Άνεμοι: Μεταβλητοί 2 – 3 μποφόρ. Στην ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη 4 – 5 και στα θαλάσσια – παράκτια τμήματα 6 τοπικά έως 7 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 06 με 07 βαθμούς Κελσίου, ενώ στη Δυτική Μακεδονία θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες.
Άνεμοι: Από ανατολικές διευθύνσεις 3 με 5, στον Πατραικό πρόσκαιρα έως 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 13 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 3 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά και ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5, στα ανατολικά 6 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον δύο) έως 08 με 09 βαθμούς Κελσίου

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις τοπικά αυξημένες με λίγες βροχές ή χιονόνερο και ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά και ημιορεινά της Κρήτης
Άνεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7 και πιθανώς στη νότια Κρήτη τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από 07 έως 11 με 12 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νότια λίγες νεφώσεις. Στα βόρεια νεφώσεις με βροχές ή χιονόνερο και πρόσκαιρα ασθενείς χιονοπτώσεις στα ορεινά – ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Από βόρειες διευθύνσεις 6 με 7 και στα νότια τοπικά 8 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου από -02 (μείον 2) έως 07 με 09 βαθμούς και στα Δωδεκάνησα από 07 έως 12 με 13 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

Καιρός: Νεφώσεις με βροχή ή χιονόνερο. Ασθενείς χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά – ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.
Άνεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -02 (μείον 2) έως 07 με 09 βαθμούς Κελσίου.

Χιόνια στις Κυκλάδες το Σάββατο

Το Σάββατο 22 Φεβρουαρίου η θερμοκρασία:

α) Στη Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του βορείου Αιγαίου από -05 έως 04 με 06 βαθμούς Κελσίου.

β) Στη Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά, την ανατολική Πελοπόννησο και την Εύβοια από -03 έως 06 με 08 βαθμούς Κελσίου.

Χιονοπτώσεις θα σημειωθούν το Σάββατο σε:

α) Στη Μακεδονία (κυρίως στην κεντρική), τη Θεσσαλία, στην κεντρική και ανατολική Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής), την ανατολική Πελοπόννησο, την Εύβοια και τα νησιά του βορείου και του κεντρικού Αιγαίου, στα ορεινά, τα ημιορεινά και τοπικά σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

β) Στην Κρήτη στα ορεινά, τα ημιορεινά και πιθανώς τοπικά και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο.

γ) Στις Κυκλάδες κατά τόπους στα ορεινά.

Κάτω από τους -10 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία

Σύμφωνα με το meteo, οι θερμοκρασίες τις επόμενες ημέρες θα είναι αρκετά χαμηλές. Τις πρώτες πρωινές ώρες σε ημιορεινές και ορεινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας, αναμένεται να είναι αρκετά κάτω του μηδενός και να φτάνουν κατά τόπους χαμηλότερα από τους -10 °C.

Στον χάρτη παρουσιάζονται ενδεικτικά οι ελάχιστες θερμοκρασίες που αναμένονται το πρωί της Παρασκευής 21/02.

Παράλληλα, ασθενείς και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις αναμένονται κατά τόπους, κυρίως σε ορεινές και ημιορεινές περιοχές της Μακεδονίας, της Θεσσαλίας, της Ανατολικής Μακεδονίας, της Ανατολικής Πελοποννήσου και της Κρήτης. Οι βόρειοι άνεμοι στο Αιγαίο θα είναι ενισχυμένοι και θα φτάνουν κατά τόπους τα 6 έως 7 μποφόρ.

Οι 4 περιοχές της Αττικής που θα χιονίσει – Κορυφώνεται το τσουχτερό κρύο, πόσο θα κρατήσει η βαρυχειμωνιά
O χάρτης με τις χαμηλές θερμοκρασίες

Κλειστά σχολεία λόγω κακοκαιρίας

Κλειστά για δυο ημέρες όλα τα σχολεία του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων και Δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας. Την διακοπή των μαθημάτων για την Πέμπτη 20 και την Παρασκευή 21, Φεβρουαρίου σε όλες τις σχολικές μονάδες, νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια της πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων αποφάσισε ο δήμαρχος καθώς και στον παιδικό και βρεφονηπιακό σταθμό του Δήμου Διρφύων Μεσσαπίων λόγω των επικίνδυνων δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Επίσης, την διακοπή των μαθημάτων για δύο ημέρες από την Πέμπτη 20 έως και την Παρασκευή 21, Φεβρουαρίου όλων των σχολικών μονάδων πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καθώς και των δημοτικών παιδικών σταθμών που βρίσκονται εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Μαντουδίου λίμνης Αγίας Άννας αποφάσισε ο δήμαρχος.

Συστάσεις της Πολιτικής Προστασίας

Συστάσεις απευθύνει εκ νέου η Πολιτική Προστασία προς τους πολίτες προκειμένου να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί, μεριμνώντας για τη λήψη μέτρων αυτοπροστασίας από κινδύνους που προέρχονται από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας (civilprotection.gov.gr) του υπουργείου Κλιματικής Κρίσης & Πολιτικής Προστασίας, έχει ενημερώσει τις αρμόδιες υπηρεσιακά εμπλεκόμενες κρατικές υπηρεσίες, καθώς και τις περιφέρειες και τους δήμους της χώρας, ώστε να βρίσκονται σε αυξημένη ετοιμότητα πολιτικής προστασίας, προκειμένου να αντιμετωπίσουν άμεσα τις επιπτώσεις από την εκδήλωση των έντονων καιρικών φαινομένων.

Ειδικότερα, σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση έντονων βροχοπτώσεων, καταιγίδων ή θυελλωδών ανέμων η ΓΓΠΠ συνιστά στους πολίτες:

• Να ασφαλίσουν αντικείμενα τα οποία αν παρασυρθούν από τα έντονα καιρικά φαινόμενα ενδέχεται να προκαλέσουν καταστροφές ή τραυματισμούς.

• Να βεβαιωθούν ότι τα λούκια και οι υδρορροές των κατοικιών δεν είναι φραγμένα και λειτουργούν κανονικά.

• Να αποφεύγουν να διασχίζουν χειμάρρους και ρέματα, πεζή ή με όχημα, κατά τη διάρκεια καταιγίδων και βροχοπτώσεων, αλλά και για αρκετές ώρες μετά το τέλος της εκδήλωσής τους

• Να αποφεύγουν τις εργασίες υπαίθρου και δραστηριότητες σε θαλάσσιες και παράκτιες περιοχές κατά τη διάρκεια εκδήλωσης των έντονων καιρικών φαινομένων (κίνδυνος από πτώσεις κεραυνών).

• Να προφυλαχτούν αμέσως κατά τη διάρκεια μιας χαλαζόπτωσης. Να καταφύγουν σε κτίριο ή σε αυτοκίνητο και να μην εγκαταλείπουν τον ασφαλή χώρο, παρά μόνο όταν βεβαιωθούν ότι η καταιγίδα πέρασε. Η χαλαζόπτωση μπορεί να είναι πολύ επικίνδυνη και για τα ζώα.

• Να αποφύγουν τη διέλευση κάτω από μεγάλα δέντρα, κάτω από αναρτημένες πινακίδες και γενικά από περιοχές, όπου ελαφρά αντικείμενα (π.χ. γλάστρες, σπασμένα τζάμια κλπ.) μπορεί να αποκολληθούν και να πέσουν στο έδαφος (π.χ. κάτω από μπαλκόνια).

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Σε περιοχές όπου προβλέπεται η εκδήλωση χιονοπτώσεων και παγετού:

Αν πρόκειται να μετακινηθούν με το αυτοκίνητο:

• Να ενημερωθούν για τον καιρό και για την κατάσταση του οδικού δικτύου

• Να έχουν στο όχημά τους αντιολισθητικές αλυσίδες και το ρεζερβουάρ γεμάτο καύσιμα

• Να ταξιδεύουν, εφόσον είναι αναγκαίο, κατά προτίμηση στη διάρκεια της ημέρας προτιμώντας τους κεντρικούς δρόμους

• Να ενημερώνουν τους οικείους τους για τη διαδρομή που πρόκειται να ακολουθήσουν

• Να μεταβάλλουν το πρόγραμμα των μετακινήσεών τους ώστε να αποφεύγουν την αιχμή των καιρικών φαινομένων

• Να ακολουθούν πιστά τις οδηγίες των κατά τόπους αρμοδίων φορέων, όπως Τροχαία κλπ.

Αν μετακινούνται πεζή :

• Να ντύνονται με πολλά στρώματα από ελαφριά ρούχα αντί για ένα βαρύ ρούχο και να φορούν κατάλληλα παπούτσια ώστε να αποφύγουν τραυματισμούς λόγω της ολισθηρότητας

• Να αποφεύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις κατά την διάρκεια αιχμής των φαινομένων (έντονη χιονόπτωση, συνθήκες παγετού)

Ροή Ειδήσεων

screenshot 29

30/04/2025 | 23:14

Ο Νετανιάχου προειδοποιεί για τις φωτιές: Ο άνεμος μπορεί να ωθήσει τις φλόγες και στην πόλη της Ιερουσαλήμ

30/04/2025 | 22:57

Άγιος έρωτας – επόμενα επεισόδια: Ο Στέφανος δίνει δεύτερη ευκαιρία στην Ειρήνη, αλλά με σκληρούς όρους

30/04/2025 | 22:39

Πάτρα: Νεκρός 57χρονος – Πριν 5 χρόνια «έφυγε» η 23χρονη κόρη του
screenshot 26

30/04/2025 | 22:37

Βάσια Παναγοπούλου: «Με έβριζε από την αρχή μέχρι που έφυγε από τη ζωή, «δεν ντρέπεσαι;» μου είπε κλαμένη»

30/04/2025 | 22:17

Στέλλα Παπαδημητρίου: «Σαν παράπονο μέσα μου έχω ακόμα ότι δεν της μίλησα και «έφυγε» χωρίς να την ακούσω»

30/04/2025 | 22:03

Εισβολή κουκουλοφόρων σε εκδήλωση στη Νομική – Στον Ερυθρό διδακτορικός φοιτητής, τον χτύπησαν με πυροσβεστήρα
kataskopi alexandroupoli 59xronos

30/04/2025 | 21:36

Αλεξανδρούπολη: Ποια είναι η επίλεκτη ρωσική υπηρεσία που φέρεται να στρατολόγησε για κατασκοπεία τον 59χρονο ελαιοχρωματιστή

30/04/2025 | 21:31

Κώστας Γενιδούνιας: Απολύθηκε από την Hellenic Train ο πρόεδρος των μηχανοδηγών

30/04/2025 | 21:18

Eurovision: Έτσι θα εμφανιστεί η Klavdia στη σκηνή – Το στόρι, το φόρεμα και το πρόσωπο που θα την πλαισιώσει
fokas satti

30/04/2025 | 21:09

Χείμαρρος ο Φωκάς Ευαγγελινός για Μαρίνα Σάττι – Eurovision: «Κανονικά πέρσι θα έπρεπε να είχα παραιτηθεί»

30/04/2025 | 21:02

Τέμπη: Νέο ηχητικό ντοκουμέντο λίγα λεπτά μετά την τραγωδία – «Βγάζουν ανθρώπους ολόκληρους, διαμελισμένους και σε κομμάτια»

30/04/2025 | 20:37

Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν: Θέλουμε καλές σχέσεις με την Ελλάδα – Λύση δύο κρατών στην Κύπρο
be3d1713 katrin agios erotas

30/04/2025 | 20:22

Άγιος Έρωτας: Η Κατρίν δίνει τελεσίγραφο στον Μαρκόπουλο

30/04/2025 | 20:07

Ρένια Λουιζίδου: «Στο Καφέ της Χαράς έπαθα σηψαιμικό σοκ, κόντεψα να πεθάνω»

30/04/2025 | 19:48

Eurovision 2025: Η Τζένη Θεωνά θα δώσει το 12άρι της Ελλάδας
parasol 4347277 1280
Καιρός αύριο: Έως τους 27 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές από το απόγευμα σε βόρειο Ιόνιο και Ήπειρο
927304498
Καιρός: Θερμές αέριες μάζες ανεβάζουν τη θερμοκρασία κατά 8 βαθμούς Κελσίου από Μεγάλη Πέμπτη έως και Σάββατο – Πού θα «αγγίξει» τους 30
kairos liakada1
Καιρός Πάσχα: «Πρώτα λασποβροχές, μετά 30άρια» λέει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
screenshot 8
Καιρός Πάσχα: Από το κρύο στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία τη Μεγάλη Εβδομάδα – Έρχεται θερμό κύμα από την Αφρική
xionia parnitha diakopi kykloforias astynomia 1200x700
Καιρός: Έρχεται Σκανδιναβικός χιονιάς λέει ο Γιώργος Τσατραφύλλιας
screenshot 25
Κακοκαιρία: Η Πάρος χτυπήθηκε από σύμπλεγμα καταιγίδων – Στις Λεύκες έπεσαν 100 τόνοι νερού ανά στρέμμα