
ΚΑΙΡΟΣ
Τα 100 χιλιόμετρα την ώρα έφτασε η ισχυρότερη ριπή του μελτεμιού που καταγράφηκε την Κυριακή στο Αιγαίο.
Σύμφωνα με το δίκτυο αυτόματων μετεωρολογικών σταθμών του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών (ΕΑΑ), οι ισχυρότερες ριπές σημειώθηκαν στο Πόρτο Τήνου (100 χλμ/ώρα), στην Παξιμάδα Καρύστου (87 χλμ), στον Πλακιά Ρεθύμνου (69 χλμ), και στην Κάρυστο (68 χλμ).
Τον Ιούλιο του 2019 ό αριθμός των ημερών με μελτέμι ήταν μόνο 12, ενώ τον Αύγουστο ισχυρό μελτέμι έπνεε στο Αιγαίο τις 24 από τις 31 ημέρες του μήνα, σύμφωνα με την μετεωρολογική υπηρεσία meteo του ΕΑΑ. Οι Αύγουστοι και των τεσσάρων τελευταίων ετών (2016-2019) είχαν μεγάλο αριθμό ημερών με ισχυρό μελτέμι (24-25 ημέρες).
Συνολικά στο φετινό δίμηνο Ιουλίου-Αυγούστου φυσούσε δυνατό μελτέμι επί 36 μέρες. Στο σύνολο των 62 ημερών της χρονικής περιόδου 1ης Ιουλίου έως 31 Αυγούστου, κατά τα 11 τελευταία έτη ο αριθμός των ημερών με ισχυρούς βόρειους ανέμους κυμαινόταν από 20 ημέρες (το 2014) ως 47 ημέρες (το 2016).
Συννεφιές και βροχές την Δευτέρα
Λίγες νεφώσεις, οι οποίες βαθμιαία θα αυξηθούν στα ηπειρωτικά, δίνοντας από τις μεσημεριανές ώρες βροχές και καταιγίδες κυρίως σε περιοχές της Δυτικής, Κεντρικής και Νότιας Ελλάδας, αναμένονται τη Δευτέρα 2 Σεπτεμβρίου. Τα φαινόμενα θα είναι τοπικά έντονα, ιδιαίτερα στα ορεινά, και δεν αποκλείεται σε ορισμένες περιπτώσεις να συνοδεύονται από χαλαζόπτωση.
Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη Δυτική Μακεδονία από 10 έως 31 βαθμούς, στη Βόρεια Ελλάδα από 15 έως 34 βαθμούς, στην Ήπειρο από 16 έως 33 βαθμούς, στην Κεντρική Ελλάδα από 15 έως 36, στη Δυτική και Νότια Ελλάδα από 18 έως 32 βαθμούς, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά από 16 έως 35, στα νησιά του Ιονίου από 18 έως 29 και στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου από 18 έως 31 βαθμούς, ενώ στις Σποράδες και στις Κυκλάδες οι μέγιστες δεν θα ξεπεράσουν τους 27 βαθμούς Κελσίου.
Οι άνεμοι θα πνέουν στο Βόρειο Αιγαίο βόρειοι με εντάσεις έως 6 μποφόρ και στο υπόλοιπο Αιγαίο βόρειοι έως βορειοδυτικοί με εντάσεις που τοπικά θα φτάνουν τα 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις με εντάσεις έως 5 μποφόρ.
Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, πρόσκαιρα πυκνότερες κατά τις θερμές ώρες της ημέρας. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις μέτριοι 5 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοδυτικοί ασθενείς έως σχεδόν μέτριοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στην πόλη της Αθήνας από 21 έως 34 βαθμούς, αλλά στα βόρεια οι μέγιστες θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερες.
Στη Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις, οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας θα αυξηθούν, με πιθανότητα εκδήλωσης πρόσκαιρων βροχών. Οι άνεμοι θα πνέουν ασθενείς και τις θερμές ώρες της ημέρας νότιοι με εντάσεις έως 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 18 έως 30 βαθμούς.
Ροή Ειδήσεων

22/09/2023 | 09:07
Συναγερμός στη Λίμνη Κάρλα: 45χρονος ο ψαράς αγνοείται – Είχε πάει με τον αδερφό του και «πήρε νερά» η βάρκα τους
22/09/2023 | 08:54
Δημήτρης Ουγγαρέζος κατά Λιάγκα: «Κουράγιο σε όλους τους εργαζόμενους στο Πρωινό, είμαι εδώ ό,τι θέλετε»
22/09/2023 | 08:27
Κίνηση στην Πανεπιστημίου: Λεωφορείο διπλώθηκε στα δύο- Δείτε αποκλειστικές φωτογραφίες
22/09/2023 | 08:03
Οδυσσέας Σταμούλης: Το παιδί πνίγηκε γιατί «μπλέχτηκε το πόδι του στο σκοινί της σημαδούρας»
22/09/2023 | 07:54
Καινούργιου: Δεν με ενδιαφέρει πια να παντρευτώ το ‘χω εγκαταλείψει τ’ όνειρο, αλλά θέλω άντρα στο σπίτι για να σκοτώνει τις κατσαρίδες

22/09/2023 | 07:43
Μαραντζίδης: Μεγάλος νικητής ο Πολάκης αν κερδίσει ο Κασσελάκης- Οι υποψήφιοι δεν συστήνονται εκ του μηδενός
22/09/2023 | 07:24
Φουστάνος για Θεοδωρίδου: «Περάσαμε υπέροχα μαζί, αλλά έρχεται κάποια στιγμή που βαριέσαι, θες την αλλαγή»
22/09/2023 | 07:14
Αχτσιόγλου: Ο Κασσελάκης έχει άγνοια σε κρίσιμα εθνικά θέματα, να ανακαλέσει – «Μαθαίνω τις λέξεις πολύ γρήγορα» απαντά αυτός
20/09/2023 | 07:41
Γιαννακόπουλος για Αχτσιόγλου: «Βιώνει έναν από τους μεγαλύτερους πολιτικούς βιασμούς στην ιστορία από το σύστημα»
20/09/2023 | 08:51
Βάσια Τριφύλλη: Ο Χατζηχρήστος απατούσε τις γυναίκες του αλλά μαζί μου ήταν «λαμπάδα»- Θεωρώ κακόμοιρους τους πρώην μου
20/09/2023 | 07:18
Η Ιωάννα Παλιοσπύρου δημοσίευσε μηνύματα που της έστειλε παντρεμένος – «Αν μου ξαναρίξουν βιτριόλι μην ψάχνετε»

20/09/2023 | 14:21