• Παρασκευή, 24 Ιανουαρίου
  • 22:16

Αθήνα

6 oC

ελαφρές νεφώσεις

Προειδοποίηση Καλλιάνου: Νέο κύμα κακοκαιρίας με βροχές και καταιγίδες- Για ποιες περιοχές μάς εφιστά την προσοχή

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μάς προειδοποιεί για το νέο κύμα κακοκαιρίας, που έρχεται από Δευτέρα και θα διαρκέσει δύο ημέρες, με βροχές και καταιγίδες.

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος μάς προειδοποιεί για το νέο κύμα κακοκαιρίας, που έρχεται από Δευτέρα και θα διαρκέσει δύο ημέρες, με βροχές και καταιγίδες.

Ο καιρός θα χαλάσει εξαιτίας εκτεταμένου βαρομετρικού χαμηλού, που θα έρθει από αργά το βράδυ της Δευτέρας από τα δυτικά. Οι πρώτες βροχές- ασθενούς μέχρι μέτριας έντασης- θα ξεκινήσουν από τα δυτικά και θα επηρεάσουν το βράδυ της Δευτέρας σχεδόν τις περισσότερες περιοχές των Επτανήσων και της δυτικής ηπειρωτικής χώρας, σύμφωνα με την πρόγνωση του κ. Καλλιάνου.

«Τις επόμενες δύο ημέρες μετά την έναρξη των βροχοπτώσεων, δηλαδή την Τρίτη και την Τετάρτη, το βαρομετρικό χαμηλό θα κινηθεί ανατολικότερα και θα καλυφθούν με χαμηλές πιέσεις οι περισσότερες περιοχές της χώρας (κυρίως η κεντρική και η νότια Ελλάδα). Αυτό θα έχει σαν αποτέλεσμα, τόσο στο Ιόνιο και στο Αιγαίο, όσο και στις περισσότερες ηπειρωτικές περιοχές να επικρατήσει κακοκαιρία. Τα κύρια χαρακτηριστικά της κακοκαιρίας θα είναι οι βροχές και οι κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες- καταιγίδες κυρίως στα κεντρικά, τα νότια και τα ανατολικά νησιωτικά τμήματα- οι ισχυροί νοτιάδες που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ στο Αιγαίο και η μικρή πτώση της θερμοκρασίας», αναφέρει ο μετεωρολόγος.

Πού θα βρέξει την Τρίτη και την Τετάρτη

Τοπικές καταιγίδες θα ρίξει την Τρίτη και την Τετάρτη και στην Αττική, με το κύμα κακοκαιρίας να γνωρίσει εξάρσεις και υφέσεις.

Την ίδια ώρα εξαιτίας της σχετικά μικρής πτώσης της θερμοκρασίας, εκτιμά ότι δεν θα χιονίσει σε πιο χαμηλό υψόμετρο, όπως συνέβη πριν από λίγες ημέρες. Χιόνια όμως αναμένονται στα ορεινά της Μακεδονίας και της Θράκης, περίπου πάνω από τα 900-1000 μέτρα.

Την ίδια ώρα, βασικό χαρακτηριστικό της κακοκαιρίας θα είναι όμως και οι ενισχυμένοι άνεμοι. Την Τρίτη θα πνέουν νοτιάδες, ιδιαίτερα ενισχυμένοι στο Αιγαίο, με εντάσεις που οι ριπές τους θα αγγίζουν τα 7-8 μποφόρ. Από το μεσημέρι της Τετάρτης όμως, στο βόρειο Αιγαίο, ο άνεμος θα στραφεί και θα πνέει από βόρειες διευθύνσεις και πολύ ενισχυμένος στα 7-8 και πιθανότατα οι ριπές του θα φτάνουν στα 9 μποφόρ στις βορειότερες περιοχές του Αιγαίου, σύμφωνα με τον μετεωρολόγο.

Προσοχή στη Θεσσαλία

Ο μετεωρολόγος Γιάννης Καλλιάνος εφιστά την προσοχή για τη Θεσσαλία, που θα πληγεί κυρίως τη δεύτερη ημέρα της κακοκαιρίας.

«Φαίνεται ότι αρκετά μεγάλος όγκος νερού θα επηρεάσει την περιοχή της Θεσσαλίας κατά τη δεύτερη μέρα της κακοκαιρίας, δηλαδή την Τετάρτη. Εκεί χρειάζεται προσοχή σε περίπτωση που υπάρξουν πλημμυρικά φαινόμενα», αναφέρει σχετικά.

Ο καιρός αναμένεται να παρουσιάσει σχετική βελτίωση από την Πέμπτη, αν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές σε αρκετές περιοχές της χώρας, καταλήγει ο κ. Καλλιάνος, σημειώνοντας όμως ότι μπορούν να υπάρξουν αλλαγές στα προγνωστικά στοιχεία, καθώς υπάρχει μεγάλη χρονική απόσταση.

Send this to a friend