Αθήνα

14 oC

αίθριος καιρός

Συναγερμός από τον Αρναούτογλου στους οδηγούς της Θεσσαλονίκης λόγω της επέλασης του χιονιά (vid)

Όπως ήταν αναμενόμενο η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και τα χιόνια στη Θεσσαλονίκη δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα και στις μετακινήσεις και ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Όπως ήταν αναμενόμενο η κακοκαιρία των τελευταίων ημερών και τα χιόνια στη Θεσσαλονίκη δημιουργούν πολύ μεγάλα προβλήματα και στις μετακινήσεις και ο Σάκης Αρναούτογλου επισημαίνει στους οδηγούς ότι θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί τις επόμενες ώρες.

Έτσι ο μετεωρολόγος επισημαίνει ότι χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή τις επόμενες ώρες, αναφέροντας μάλιστα: «“ΠΡΟΣΟΧΉ! Όσοι προγραμματίζετε ταξίδι αύριο το πρωί από και προς τη Θεσσαλονίκη από τα Γιάννενα ή την Θεσσαλία θα πρέπει να γνωρίζετε ότι εκτός από όλη τη δυτική Μακεδονία και στους νομούς Τρικάλων, Καρδίτσης, Λαρίσης, Πιερίας, Ημαθίας, Πέλλας, Θεσ/νίκης, Κιλκίς Σερρών, Δράμας και Καβάλας αναμένονται από τις πρωινές μέχρι και μεσημβρινές ώρες (χοντρικά) ένας γύρος πυκνών χιονοπτώσεων και στα πεδινά με γρήγορη και επικίνδυνη χιονόστρωση πριν το “γυρίσει” σε χιονόνερο προς το βράδυ στις περισσότερες προαναφερθείσες περιοχές».

Δείτε την ανάρτηση στην προσωπική του σελίδα στα social media.

Τι πρέπει να προσέχουν οι οδηγοί

Σε περίπτωση ανάγκης καλέστε εναλλακτικά: Αστυνομία 100, Πυροσβεστικό Σώμα 199, ΕΚΑΒ 166, τον Ευρωπαϊκό Αριθμό Έκτακτης Ανάγκης 112. Ανάλογα με τον προορισμό σας αναλογιστείτε το είδος των καιρικών φαινομένων που ενδέχεται να συναντήσετε (χιόνι, παγετός, χαλάζι, βροχόπτωση κλπ.). Μεταβάλλετε το πρόγραμμα της μετακίνησής σας ώστε να αποφύγετε την αιχμή των καιρικών φαινομένων. Ταξιδέψτε κατά τη διάρκεια της ημέρας, προτιμώντας τις κεντρικές αρτηρίες και όχι τους δυσπρόσιτους και ερημικούς δρόμους. Ελέγξτε την κατάσταση του αυτοκινήτου σας πριν από κάθε μετακίνηση.

Εξοπλίστε το αυτοκίνητο με τα απαραίτητα μέσα αντιμετώπισης έντονων καιρικών φαινομένων (αντιολισθητικές αλυσίδες, αντιψυκτικά υγρά, ομπρέλες, αδιάβροχα, γαλότσες, φακό, κουτί πρώτων βοηθειών κλπ.). Σύμφωνα με τις οδηγίες της πολιτικής προστασίας, καλό είναι να ακολουθήσετε τις παρακάτω οδηγίες, πριν αποφασίσετε να οδηγήσετε στο κρύο και με επικίνδυνες καιρικές συνθήκες. Φροντίστε να ενημερώνεστε διαρκώς από το ραδιόφωνο και την τηλεόραση για την εξέλιξη των καιρικών φαινομένων. Οι επίσημες πηγές ενημέρωσης είναι η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ) και η Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας.

Η πρόγνωση καιρού για αύριο από τον Σάκη Αρναούτογλου.

Send this to a friend