Αθήνα

13 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Survivor: «Κράξιμο» για τη μονομαχία με βάρη – «Απάνθρωπο», «απαράδεκτο», «βασανιστήρια», έγραψαν στο Twitter

KIDSHUB

Κάρμεν Ρουγγέρη: Το νέο διαδικτυακό δωρεάν παραμύθι της

To νέο παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη εκδόθηκε σε συνεργασία με την  Ελληνική Αστυνομία/Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

«O Σίφης ο Ποντικός και το Διαδίκτυο» είναι το νέο παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη, το οποίο εξέδωσε η Ελληνική Αστυνομία/Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος.

Η Κάρμεν Ρουγγέρη μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του ΑΠΕ-ΜΠΕ «Πρακτορείο 104,9 FM», εξήγησε τους λόγους που την οδήγησαν να γράψει το συγκεκριμένο παραμύθι.

«Όταν κάτι έχει σχέση με τα παιδιά, πάντα έχω ένα “ναι” πίσω από τη γλώσσα μου, έτσι και στη συγκεκριμένη περίπτωση, όταν μού ζήτησαν από τη Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος να γράψω ένα παραμύθι για την ασφαλή πλοήγηση στο διαδίκτυο, είπα αμέσως “ναι” και ζήτησα να με ενημερώσουν και να μού δώσουν υλικό για να καταλάβω ακριβώς τι συμβαίνει», λέει η κ. Ρουγγέρη.

Στο εν λόγω παραμύθι, η ηθοποιός αναφέρεται σε μια οικογένεια ποντικών και ανθρώπων και μέσα από την ιστορία τους, το παιδί κατανοεί πόσο σημαντικό είναι να προσέχει στο διαδίκτυο. «Προσπαθήσαμε με πάρα πολύ απλό τρόπο, να προσφέρουμε βοήθεια στα παιδιά. Τα παιδιά έχουν ανάγκη να μιλήσουν κι εάν οι γονείς τους δεν έχουν χρόνο να τα ακούσουν, μπαίνουν μέσα στο διαδίκτυο, όπου καιροφυλακτούν πολλοί κίνδυνοι. Υπάρχουν άτομα που αντιλαμβάνονται ότι πρόκειται για κάποιο παιδί ηλικίας 10-11 ετών, κατορθώνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του και κάποια στιγμή ζητούν φωτογραφίες και μπορεί να ακολουθήσουν δυσάρεστες καταστάσεις».

Διαβάστε το νέο παραμύθι της Κάρμεν Ρουγγέρη στο KidsHub

Μακρινίτσα: Η ΑΓΕΤ Ηρακλής «υιοθετεί» το παιδί της οικογένειας μετά το διπλό φονικό
Ξένια Πρεζεράκου: «Eίμαι έτοιμη θάνατε, σε κοιτάω στα μάτια. Θα πεθάνεις πρώτος»
Νέα πνοή στον Παιδικό Κήπο Πικιώνη στη Φιλοθέη
“To μικρό σπίτι στο λιβάδι” επιστρέφει στην ΕΡΤ
Νέα μελέτη για αίθουσες: Η μάσκα και εξεαρισμός έχουν μεγαλύτερο όφελος από την απόσταση
Χαμός στο Πρωινό για Λιβάνη, Μαριαλένα, Σάκη: «Είναι ο κερατάς» – Η ατάκα Ουγγαρέζου (vid)