Αθήνα

15 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Άγριες Μέλισσες: Η εκδίκηση του Βόσκαρη μέσα από τη φυλακή – Καρφώνει τον Δούκα πώς σκότωσε τον Γιώργη Σταμίρη!

KIDSHUB

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδοχής Αυτισμού από τη μητέρα του Γιάννη

H μητέρα του Γιάννη, ενός ενήλικα πια με αυτισμό, μας θυμίζει ότι η αντιμετώπιση της νόσου χρειάζεται βαθιές τομές στην κοινωνία.

Το δικό της μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδοχής Αυτισμού έστειλε η μητέρα του Γιάννη, ενός ενήλικα πια με αυτισμό, μέσα από τη σελίδα της  «Η ζωή μου με τον Γιάννη» στο Facebook.

“Παγκόσμια Μέρα Αποδοχής Αυτισμού. Πριν βγείτε στην τηλεόραση σήμερα όλοι να το γιορτάσετε διαβάστε αυτό σας παρακαλώ.

Προσωπικά πιστεύω ότι την παιδεία την φτιάχνει η Πολιτεία και μετά η παιδεία ανθίζει σε κάθε σπίτι. Η Πολιτεία ορίζει το σωστό και το δίκαιο στους πολίτες της ανεξαιρέτως ώστε να μην αισθάνεται κανείς διαφορετικός και λιγότερος ποτέ στη ζωή του. Αυτό είναι η παιδεία που διδάσκεται κατά τη γνώμη μου από την Πολιτεία.

Ο αυτισμός είναι 365 μέρες το χρόνο εφ´όρου ζωής. Είναι ένα φάσμα τεράστιο.
Ας θυμίσω τι είναι το φάσμα αυτό:
  • αυτισμός είναι η ειδική αγωγή και τα ειδικά σχολεία που στη χώρα μας είναι σε κακό χάλι γιατί μέχρι και σήμερα το 2021 στεγάζονται κάποια τμήματα της σε κοντέινερ.
  • αυτισμός είναι η παράλληλη στήριξη που δεν έρχεται ποτέ στην ώρα της, που την πολεμάνε σύλλογοι γονέων..διευθυντές…ώστε να μην ενοχλεί και παρεμποδίζει την πρόοδο των τυπικής ανάπτυξης παιδιών.
  • αυτισμός είναι να τελειώνει το παιδί σου το ειδικό δημοτικό και να ψάχνεις σε όλες τις περιφέρειες να βρεις το κατάλληλο ειδικό γυμνάσιο/λύκειο…να τελειώνει το ειδικό γυμνάσιο/λύκειο και να ψάχνεις το κατάλληλο ΕΕΕΕΚ..να τελειώνει ένα εργαστήριο εκεί και να μην υπάρχει θέση εργασίας πουθενά..και να την δημιουργείς εσύ τελικά μαζί με άλλους γονείς με χίλιους κόπους και παρακάλια και αβέβαιο μέλλον.
  • αυτισμός είναι το Asperger κάποια παιδιά υψηλής διανόησης και ικανοτήτων που κόβονται στις Πανελλήνιες εξετάσεις λόγω κρίσης άγχους και δεν συμπεριλαμβάνονται στο 5% εισακτέων αδίκως. Μα μόνο στο εξωτερικό αυτά τα παιδιά αποφοιτούν από πανεπιστημιάρες;;;Κάποιος τους άνοιξε την πόρτα και τους καλοδέχτηκε γιατί κατανόησε ότι η φοίτηση τους σε αυτά είναι εφικτή και δεν μπορεί να κριθεί από τον άδικο για τους ίδιους τρόπο εισαγωγικών εξετάσεων…

Διαβάστε τη συνέχεια της “εξομολόγησης” της μητέρας του Γιάννη στο KidsHub

Χαμός στο Πρωινό για Λιβάνη, Μαριαλένα, Σάκη: «Είναι ο κερατάς» – Η ατάκα Ουγγαρέζου (vid)
Ηλίας Μόσιαλος: Τι γνωρίζουμε για τον εμβολιασμό στα παιδιά
Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Αποδοχής Αυτισμού από τη μητέρα του Γιάννη
Κραυγή αγωνίας: Ζητούν αναπνευστήρες από το Παίδων για να σωθούν νέοι άνθρωποι
Οι Thundercats γίνονται…ταινία!
“Οι μαθητές έχουν κενά και η παράταση της χρονιάς δεν είναι η απάντηση στο πρόβλημα”