Αθήνα

 

18 oC

σποραδικές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

xtapodi 180324
Συνταγή Αργυρώς Μπαρμπαρίγου: Χταπόδι με κοφτό μακαρονάκι

LIFESTYLE

Άγριες Μέλισσες: Τι έκανε ο Δούκας στην Κατοχή – Πως κατάφερε να μην τον «αγγίξει» κανείς

Ενδιαφέρουσες λεπτομέρειες δίνει το βιβλίο της σεναριογράφου της δημοφιλούς σειράς «Άγριες Μέλισσες», Μελίνας Τσαμπάνη, το «Άγριες Μέλισσες – Το πρώτο πέταγμα», μεταξύ άλλων, και για το τι συνέβαινε στο χωριό, το Διαφάνι, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου και μετέπειτα της Γερμανικής Κατοχής.

Φυσικά, πολλοί ίσως να απορούν για το τι έκανε ο Δούκας στην Κατοχή. Ο Δούκας Σεβαστός, λοιπόν, και η οικογένειά του κατάφεραν να μην τους «αγγίξει» κανείς, πηγαινοερχόμενοι στην Λάρισα και το Διαφάνι, μετά και τον θάνατο του «πατριάρχη» της οικογένειας Σέργιου Σεβαστού και το «μαγείρεμα» της διαθήκης από τον Δούκα, ο οποίος φυσικά με το αζημίωτο στον συμβολαιογράφο κατάφερε να περάσει άλλα από αυτά που ήθελε ο πατέρας του για τα παιδιά του, ο οποίος μάλιστα φεύγοντας από τη ζωή έδωσε ευχή και κατάρα στον γιό του, Δούκα, την οποία ο τελευταίος δεν υπολόγισε…

Άφησε με λίγα κτήματα και ένα σπίτι και μερικά χρήματα τον Μιλτιάδη, που μόλις είχε γυρίσει από τον Πόλεμο. Ο Μιλτιάδης με τα παιδιά του έφυγαν από το πατρικό σπίτι και αναγκάστηκε να δουλεύει σαν το «σκυλί» για να συντηρήσει την οικογένειά του. Ο Δούκας μάλιστα δεν τον βοήθησε καθόλου ούτε στην Κατοχή, ούτε νοιάστηκε για τα ανίψια του, ενώ ο ίδιος και η οικογένειά του κατάφεραν να ζουν μια χαρά, δεδομένων των συνθηκών.

Ο Δούκας κράτησε το κεφάλι χαμηλά στον καιρό της Κατοχής, μένοντας μακριά από διαμάχες. Είχε ισχυρές γνωριμίες που του επέτρεπαν να συνεχίζει τις εργασίες, χωρίς να κάνει δοσοληψίες με ανθρώπους που σιχαινόταν. Έμεινε μακριά από δωσίλογος και μαυραγορίτες, απέφυγε να πουλά προϊόντας σε όσους ανεφοδίαζαν τον γερμανικό στρατό ή ζητούσαν υπέρογκα ποσά από Έλληνες για μια οκά αλεύρι. Επιστράτευσε όλη τη διπλωματία του και ήταν περήφανος που τα κατάφερε.

Λίγο πιο μετά, μάλιστα, όπως γράφει η Μελίνα Τσαμπάνη, ο Μιλτιάδης μην αντέχοντας οικονομικά να στείλει σε καλύτερο Γυμνάσιο, στην Λάρισα, τον Λάμπρο, για να καταφέρει εκείνος να περάσει στο Πανεπιστήμιο και στο Παιδαγωγικό και να γίνει δάσκαλος, αναγκάστηκε να κάνει αυτό που σιχαινόταν! Πούλησε τα λιγοστά οικόπεδα που τού είχε αφήσει ο πατέρας του, φυσικά με την λαθροχειρία του Δούκα, στον αδερφό του Δούκα, ο οποίος μάλιστα τού τα αγόρασε και τον έψεξε ως άχρηστο που δεν κατάφερε ούτε αυτά να κρατήσει. Σαν μην έφτανε αυτό, ο Μιλτιάδης έριξε και άλλο τον εγωισμό του και πήγε να δουλέψει στα χωράφια του Δούκα, για να καταφέρει να συντηρήσει την οικογένειά του, τα δυο πολυαγαπημένα του παιδιά.

Η Ελένη αρραβωνιάστηκε και χώρισε με προτροπή της πεθεράς της!

Εξάλλου, όπως έχει ήδη διαρρεύσει στον 3ο κύκλο της σειράς, στις Άγριες Μέλισσες έρχονται ανατροπές και εξελίξεις από το… παρελθόν που δεν είδαμε μέχρι τώρα στους 2 πρώτους κύκλους.

Ειδικότερα, όπως έχει γίνει γνωστό, ένας νέος ήρωας μπαίνει στη σειρά, ένας ήρωας που- όμως- υπάρχει στο βιβλίο της σεναριογράφου της σειράς Μελίνας Τσαμπάνη, «Άγριες Μέλισσες-Το πρώτο πέταγμα». Πρόκειται για τον Ζάχο Λυκογιάννη, γιό της Μάρως Λυκογιάννη, που η Ελένη Σταμίρη είχε αρραβωνιαστεί και ετοιμαζόταν να τον παντρευτεί και να φύγουν για τη Χίο, αλλά τελευταία στιγμή «διέλυσε» τους αρραβώνες, με προτροπή μάλιστα της μέλλουσας πεθεράς της, της Μάρως Λυκογιάννη.

Η Μάρω Λυκογιάννη στάθηκε στο πλάι της Ελένης μετά τον θάνατο της μητέρας της, της Βαλεντίνης, την βοηθούσε με κάθε τρόπο, όχι μόνο με τα μαθήματα του σχολείου, αλλά την προέτρεπε να στηριχτεί στις δικές της δυνάμεις, να ακούει την καρδιά της και γενικά είχαν αναπτύξει μια πολύ ιδιαίτερη σχέση φιλίας, καθώς η Ελένη τής τα έλεγε όλα, ακόμη και όσα αφορούσαν στον Λάμπρο.

Ήταν την εποχή που ο Λάμπρος φοιτούσε στο Παιδαγωγικό και αργότερα νεαρός δάσκαλος βγήκε από τη ζωή της Ελένης, καθώς έτσι του είχαν επιβάλει ο Μιλτιάδης και ο Γιώργης Σταμίρης, χωρίς φυσικά να το ξέρει τότε η Ελένη.

Ο Ζάχος Λυκογιάννης, τώρα, ο γιος της Μάρως ήταν ερωτευμένος με την Ελένη Σταμίρη, αλλά δεν το φανέρωνε γιατί σεβόταν τα αισθήματά της για τον Λάμπρο, ο οποίος μαζί με την Ελένη τού έσωσαν τη ζωή στην Κατοχή, όταν οι ναζί τραυμάτισαν άσχημα τον Ζάχο, που υπηρετούσε ως ανθυπολοχαγός στον Ελληνικό Στρατό.

Η απομάκρυνση του Λάμπρου, δίχως εξήγηση, από την Ελένη και η πίκρα της τελευταίας τήν οδήγησαν στην αγκαλιά του Ζάχου, ο οποίος ως νεαρός στρατιωτικός, έπρεπε να πάρει μετάθεση στη Χίο. Ζάχος και Ελένη αρραβωνιάστηκαν, η Ελένη έδειξε να ξεπερνάει τον Λάμπρο και ήταν έτοιμη να φύγει από το Διαφάνι! Αλλά, αυτό που ζούσε με τον Ζάχο δεν ήταν τόσο δυνατό ώστε να την απομακρύνει από το Διαφάνι και τις αγαπημένες της αδερφές, όπως ίσως θα έκανε με τον Λάμπρο, σε ενδεχόμενη μετάθεσή του. Μοιράστηκε τις σκέψεις της με την μέλλουσα πεθερά της και πάνω απ’ όλα φίλη της Μάρω Λυκογιάννη, η οποία τήν προέτρεψε να διαλύσει τους αρραβώνες για να απελευθερωθεί και εκείνη και ο Ζάχος της να μην πληγωθεί μελλοντικά! Όπερ και εγένετο, ο Ζάχος το πήρε κατάκαρδα, δεν κάκιωσε όμως στην Ελένη, καθώς η μητέρα του, τού εξήγησε και κατάλαβε. Έτσι, η Μάρω και ο Ζάχος έφυγαν για τη Χίο, όπως γράφει στο βιβλίο της η Μελίνα Τσαμπάνη.

Ο Ζάχος, όμως, τώρα επιστρέφει και ενδεχομένως να διεκδικήσει από άλλη… βάση την καρδιά της Ελένης.

Ροή Ειδήσεων

niki kerameos 240124

19/03/2024 | 11:21

Κεραμέως: Καμία σχέση η αποστολή email σε απόδημους με την επιστολική ψήφο

19/03/2024 | 11:15

Θανάσης Κουρλαμπάς: «Είχε παθιαστεί τόσο πολύ που ήθελε να μου πετάξει το μπουκάλι με το νερό»

19/03/2024 | 11:07

Π.Μαρινάκης: Χυδαία και ρατσιστική η επίθεση κατά Κυμπουρόπουλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
mitsotakis2 271023

19/03/2024 | 10:53

Αποκάλυψη Δελλατόλα: Ο Μητσοτάκης δεν έχει καμία πρόθεση να διεκδικήσει ευρωπαϊκή θέση

19/03/2024 | 10:39

Διπλωματικές πηγές: Πρόδηλη στρέβλωση της ιστορικής αλήθειας οι δηλώσεις Ερντογάν

19/03/2024 | 10:36

Μπλίνκεν: Το 100% του πληθυσμού στη Γάζα υποφέρει από «οξεία επισιτιστική ανασφάλεια»
panagiotis xatzidakis 190324

19/03/2024 | 10:21

Παναγιώτης Χατζηδάκης: «Σπάραζα δέκα λεπτά και μετά είπα ότι προχωράμε»

19/03/2024 | 10:15

ΕΚΠΟΙΖΩ: Εσύ τι περιβαλλοντικό αποτύπωμα έχεις;

19/03/2024 | 10:12

Κύκλωμα εξωθούσε ανήλικες στην πορνεία στην Αθήνα – 4 συλλήψεις, ανάμεσά τους 25χρονη που στρατολογούσε τις κοπέλες
lofos filopapou 190324

19/03/2024 | 10:08

Λόφος Φιλοπάππου: Η άγνωστη ιστορία του άνδρα που έδωσε το όνομά του στο λόφο

19/03/2024 | 09:58

Στα γήπεδα η ελληνική λογοτεχνία αναστενάζει

19/03/2024 | 09:53

Θρήνος για την Αρίνα Σαμπαλένκα: «Έφυγε» ο σύντροφός της, Κονσταντίν Κολτσόφ
lena papaligoura 190324

19/03/2024 | 09:47

Λένα Παπαληγούρα για τη γνωριμία με τον σύζυγό της – «Ήταν κεραυνοβόλο»

19/03/2024 | 09:42

Αναστάτωση μετά από πληροφορίες για «πυρηνικό ριφιφί στο ΑΠΘ» – Διαψεύδει ο πρύτανης

19/03/2024 | 09:33

Γιάννα Νταρίλη: «Δε θα ξεχάσω την στιγμή που παρουσίασα τους Ολυμπιακούς»
antonis antoniou 180324
Αντώνης Αντωνίου: «Στο μυαλό των παιδιών σήμερα υπάρχει σύγχυση, μπέρδεμα»
andri theodotou 180324
Άνδρη Θεοδότου: «Στην οικογένεια δεν μιλάμε για αυτό, σαν να προσπαθούν να ξεχάσουν όσα έζησαν»
mpimpilas
Σπύρος Μπιμπίλας: «Η σεξουαλική διαφοροποίηση είναι φυσιολογική»
orfeas papadopoulos 180324
Ορφέας Παπαδόπουλος: «Δεν περνούσα καλά στο θέατρο και γι’ αυτό πήρα αυτή την απόσταση»
dimitris xrysoxoidis 180324
Δ.Χρυσοχοϊδης: Συγκινήθηκε όταν μίλησε για τον Βασίλη Καρρά – «Μου είπε ότι μόλις συνέλθει θα ερχόταν στο μαγαζί να με δει, αλλά δεν πρόλαβε»
elena filippa 180324
Ελένη Φιλίππα: «Αν συνεχιζόταν το “Κωνσταντίνου και Ελένης” μπορεί και να έπαιρνα σπίτι»