• Δευτέρα, 21 Ιανουαρίου
  • 11:52

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αντισυμβατικός και ροκ μάγειρας ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος εκτός στούντιο- Δείτε τον να οδηγεί τη μηχανή του (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Μπορεί στο MasterChef να είναι ένας αυστηρός κριτής, ωστόσο έξω από την κουζίνα του είναι ένας ροκ, αντισυμβατικός άνδρας, που δεν πίστευε ποτέ ότι θα γινόταν τηλεοπτικό πρόσωπο. 

Ο σεφ Λεωνίδας Κουτσόπουλος είναι το πρόσωπο των ημερών και το ενδιαφέρον για τη ζωή του είναι αυξημένο.

Έζησε για μεγάλο χρονικό διάστημα στο Λονδίνο. Οπως έχει εξομολογηθεί σε συνέντευξή του στο Down Town έδινε 590 λίρες για ένα δωμάτιο 15 τ.μ και δεν του έμενε τίποτα στην άκρη. Ο σεφ Γιάννης Λουκάκος ήταν σύμμαχός του στο όνειρό του και η στήριξή του ήταν καθοριστική για εκείνον: ο πρώτος δεν δίστασε να ταξιδέψει στο Λονδίνο προκείμενου να πείσει τον σεφ να παραμείνει εκεί και να μην τα παρατήσει.

Λίγο μετά ο Λεωνίδας Κουτσόπουλος ήρθε στη Ελλάδα και βρήκε τους ανθρώπους που πίστεψαν στο μαγειρικό του ταλέντο.

Ο φωτογραφικός φακός τον απαθανάτισε σε μια από τις διαδρομές του στο κέντρο της Αθήνας με τη μηχανή του, όπως δεν συνηθίζουμε να τον βλέπουμε.

«Κατανοώ την τηλεοπτική προέκταση της εικόνας μέχρι ενός σημείου, αλλά δεν καταλαβαίνω αυτό που λένε «να μη φαίνονται οι μαύροι σου κύκλοι». Αφού έχω μαύρους κύκλους, τι να κάνουμε τώρα; Το να βγαίνω στην τηλεόραση και μετά να κυκλοφορώ στον δρόμο και να λένε «α, αυτός έχει μαύρους κύκλους»  είναι πολύ πιο περίεργο. Αλλά δε θέλω να είμαι κάτι άλλο. Είμαι 1.74 με μαύρους κύκλους και μου βάζουν εκεί ένα προϊόν για να μη φαίνεται. Μάλιστα, στα γυρίσματα, συνειδητά επιλέγω να στέκομαι δίπλα σε πιο κοντούς από μένα παίκτες, βοηθάω τους φαλακρούς κλπ. για να καλύψω την αδυναμία μου. Χιουμοριστικά πάντα το κάνω, για να μην παρεξηγηθούμε. Συνειδητά, επίσης, έχω αποφύγει την παγίδα της μόδας. Στα μαγαζιά άλλωστε, δεν μπορώ να πάω να μαγειρέψω με πουκάμισο. Αφού βρομάω, ιδρώνω και μυρίζω σαν τηγανητή πατάτα. Οπότε, δεν μπορώ να κυκλοφορώ σαν κονιόρδος. Γενικά, αυτό το τέλειο που έχει η τηλεόραση δε με αφορά. Δε με απασχολεί το ατσαλάκωτο. Οι επιλογές της ζωής μου δεν είναι σ’ αυτόν τον δρόμο» έχει δηλώσει σε πρόσφατη συνέντευξή του στο περιοδικό Down Town.

Send this to a friend