Αθήνα

36 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

«Σασμός»: Ποιος θα πυροβολήσει τον Στεφανή – Καταιγιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια

LIFESTYLE

Αντώνης Κανάκης: Εμπιστεύτηκα λάθος άτομα- Μετανιώνω που πλήγωσα ανθρώπους

Ο Αντώνης Κανάκης παραχώρησε μία από τις σπάνιες συνεντεύξεις του στο περιοδικό «Τηλέραμα» και τον Γρηγόρη Μελά και μίλησε για όλους και για όλα. Φυσικά δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στην επιτυχία της επιστροφής των «Ράδιο Αρβύλα» στο Youtube.

Δείτε επίσης

«Ξέσπασμα» Στάνκογλου! «Τρομοκρατούν τα παιδιά δίχως λόγο – Κρύψτε τα όπλα γιατί τα παιδιά μας είναι στον δρόμο…»
Εκκλησίες: Ετοιμάζονται για να λειτουργήσουν την Κυριακή- Αποστάσεις μεταξύ των καθισμάτων (ΕΙΚΟΝΕΣ)

Τώρα που ολοκληρώσατε τη φετινή διαδικτυακή σας δράση, περίμενες τέτοια θετική ανταπόκριση, καθώς δεν είχατε “χτίσει” τέτοια σχέση με το κοινό και σκάσατε ξαφνικά στο Youtube.

“Αν και γνωρίζω καλά τη δυναμική των εκπομπών μας, δεν το περίμενα τόσο άμεσα, ακριβώς γιατί είχαμε τελείως παραμελημένα τα διαδικτυακά μας μέσα. Όταν πριν από δύο μήνες περίπου βγάλαμε το πρώτο δοκιμαστικό διαδικτυακό “Ράδιο Αρβύλα”, είχαμε μόλις 7.000 εγγεγραμμένους στο κανάλι μας στο Υoutube. Κι όμως, εκείνο το επεισόδιο σημείωσε σε μία εβδομάδα μισό εκατομμύριο views. Επίσης έχουμε επιχειρήσει κάτι τελείως καινούριο, το να παράγονται και να μεταδίδονται στο Youtube κανονικότατα εκπομπές που αποτελούν τηλεοπτικές παραγωγές, με ό,τι αυτό συνεπάγεται, και μάλιστα σε καθημερινή βάση, κάτι το οποίο πάει τελείως κόντρα στη φιλοσοφία του Youtube, που απαιτεί μικρής διάρκειας και χαλαρής συχνότητας βίντεο”.

Είναι αλήθεια πως η επιστροφή σας διαδικτυακά σημείωσε μεγάλη επιτυχία. Γνωρίζω ότι σε πολλές περιπτώσεις ξεπέρασε σε θεάσεις τις αντίστοιχες τηλεοπτικές…

“Οφείλω να ομολογήσω πως με έχει αιφνιδιάσει ευχάριστα όλη αυτή η ιστορία με τις διαδικτυακές μας εκπομπές, σε όλα τα επίπεδα. Επίσης με έχει εντυπωσιάσει η διαπίστωση πόσοι άνθρωποι έχουν συνειδητά γυρίσει την πλάτη τους στην τηλεόραση, με δική της ευθύνη φυσικά. Έχουν αλλάξει πολύ τα πράγματα, αλλά ως συνήθως αυτοί που φαίνεται να συντονίζονται τελευταίοι με τα νέα δεδομένα είναι οι άμεσα ή έμμεσα εμπλεκόμενοι. Δεν νομίζω ότι ο γενικότερος μηχανισμός, κανάλια, διαφημιστική αγορά, Τύπος κ.λπ., έχει συντονιστεί με την πραγματικότητα, ότι το κοινό και ειδικά το λεγόμενο δυναμικό κοινό των 18-54 χρόνων παρακολουθεί πλέον τηλεοπτικό περιεχόμενο στο σύνολό του λιγότερο στην ελεύθερη τηλεόραση και περισσότερο σε διάφορες άλλες πλατφόρμες και μέσα”.

Παρότι είναι νωρίς και όλα αλλάζουν, γνωρίζω πως ήδη σε έχουν πλησιάσει από τηλεοπτικούς σταθμούς. Το σκέφτεσαι… ή σκοπεύεις να δραστηριοποιηθείς περισσότερο και πιο μεθοδικά στο διαδίκτυο, το οποίο είναι φανερό ότι έχεις κερδίσει;

“Η αλήθεια είναι ότι η συνθήκη του διαδικτύου μάς έχει κερδίσει πολύ. Αυτός είναι και ο λόγος που η μόνη σίγουρη απόφαση που έχω πάρει μέχρι στιγμής είναι ότι αυτή τη φορά, ακόμα και όταν επιστρέψουμε στην τηλεόραση, θα συνεχίσουμε τη διαδικτυακή μας δράση”.

Ύστερα από τόσα χρόνια στην τηλεόραση, έχω πάντα την αίσθηση ότι είσαι… με το ένα πόδι εκτός, με την έννοια ότι δεν πιστεύω ότι σου αρέσει αυτή η “έκθεση”. Αν τώρα… γινόμουν τζίνι και σου έλεγα ότι μπορώ να σου εξασφαλίσω τα προς το ζην αλλά να κάνεις ό,τι γουστάρεις, τι είναι αυτό που θα ήθελε να κάνει ο Αντώνης;

“Κάνω ήδη αυτό που αγαπώ, οπότε δεν θα άλλαζα κάτι. Αγαπώ πολύ τη δημιουργία, την επικοινωνία, το μοίρασμα, κατά συνέπεια αγαπώ πολύ επί της ουσίας όλα όσα κάνουμε. Αυτό που με δυσκολεύει μερικές φορές είναι το γενικότερο περιβάλλον του χώρου αυτού. Κάποια από τα ήθη του και έθιμα, κάποιες από τις “αξίες” και τα “ιδανικά” του. Μακάρι να μη με ένοιαζαν όλα αυτά, η ζωή μου θα ήταν πολύ πιο εύκολη, τουλάχιστον σε επαγγελματικό επίπεδο”.

Όλα αυτά τα χρόνια έχεις μετανιώσει για κάτι;

“Νομίζω ότι για τα σημαντικά της ζωής δεν έχω μετανιώσει για κάτι ιδιαίτερα. Συνήθως πιάνω τον εαυτό μου να μετανιώνει για ασήμαντα πράγματα και τα περισσότερα από αυτά μάλλον έχουν να κάνουν με τα επαγγελματικά μου. Για παράδειγμα, για τις ελάχιστες φορές που ασχολήθηκα έστω και λίγο με πράγματα ή πρόσωπα ή καταστάσεις που δεν άξιζε ή κάποιες επιλογές που αποδείχτηκαν ακραία λανθασμένες ή πρόσωπα που κακώς εμπιστεύτηκα κ.λπ. Σε ό,τι αφορά τα πιο προσωπικά και ουσιαστικά, μετανιώνω πάντα για τις φορές που δεν έχω φερθεί όμορφα, έστω και στιγμιαία, σε ανθρώπους που αγαπάω και ίσως τους πλήγωσα. Όμως είμαστε άνθρωποι και θα κάνουμε και λάθη και θα χάσουμε την ψυχραιμία μας και και και… Σημασία έχει όλα αυτά τελικά να μας εξελίσσουν, να μας κάνουν όσο το δυνατόν καλύτερους και, όπου μπορούμε και η ζωή μάς δίνει την πολυτέλεια αυτή, να επανορθώνουμε έμπρακτα”.

Πού πιστεύεις πως βασίζεται η επιτυχία της “Αρβύλας” όλα αυτά τα χρόνια, σημειώνοντας τόσο υψηλές τηλεθεάσεις στην τηλεόραση, αλλά και χιλιάδες πλέον views στο Youtube;

“Είναι πολύ δύσκολο έως παράξενο να απαντάς ο ίδιος σε μια τέτοιου είδους ερώτηση που αφορά τη δουλειά σου. Θα ήθελα λοιπόν με την ευκαιρία που μου δίνει η ερώτησή σου να αναφερθώ αυτή τη φορά κυρίως στους συνεργάτες μου με τους οποίους δουλεύουμε πίσω από τις κάμερες, αφού τα μπροστά από τις κάμερες φαίνονται και με το παραπάνω. Σε αυτή τη δουλειά τα αόρατα είναι καθοριστικά, ειδικά για τη διάρκεια. Πίσω λοιπόν από τις κάμερες δουλεύω καθημερινά με μια ομάδα ανθρώπων που είναι πολύτιμοι και το αποτέλεσμα της δουλειάς αυτής είναι μία από τις πολύ σημαντικές βάσεις της επιτυχίας. Θα ήθελα όμως να διευκρινίσω το εξής: οι υψηλές τηλεθεάσεις όλα αυτά τα χρόνια και τα πολλές χιλιάδες views τώρα και πολύ ωραία είναι και θεμιτά και αναγκαία σε μεγάλο βαθμό. Όμως αυτό που για μένα κυρίαρχα είναι επιτυχία είναι η σχέση που έχουμε με τους τηλεθεατές και η εκτίμησή τους”.

Οι σχέσεις με τους συνεργάτες σου μετρούν πολλά χρόνια. Είστε φίλοι ή απλά συνεργάτες;

“Ειδικά με τον Γιάννη και τον Χρήστο είμαστε σχεδόν 25 χρόνια μαζί και έχουμε περάσει πολλά, ενώ με τον Στάθη γνωριζόμαστε από τα “πειρατικά” χρόνια του ραδιοφώνου. Με τον δε Κωστάκη, τη Βερονίκη, τον “Πασοκτσή” και πολλά παιδιά πίσω από τις κάμερες είμαστε μαζί 13 χρόνια σερί. Ξέρεις, δεν είναι εύκολες αυτές οι τόσο διαχρονικές συνεργασίες, ειδικά σε αυτές τις δουλειές, και η διαχρονικότητα αυτή λέει πολλά για όλους τους εμπλεκόμενους. Φυσικά και είμαστε φίλοι και όχι μόνο συνεργάτες. Οι άνθρωποι αυτοί, άλλοι λιγότερο και άλλοι περισσότερο, τουλάχιστον για μένα είναι αυτό που λέμε “δικοί μου άνθρωποι”. Ειλικρινά τους αισθάνομαι ως μια μορφή οικογένειας, τους αγαπάω πολύ και, ό,τι και αν συμβεί στο μέλλον, γιατί πλέον τίποτα δεν αποκλείω, αυτό δεν θα αλλάξει πιστεύω από πλευράς μου. Επίσης είναι άνθρωποι για τους οποίους είμαι υπερήφανος που είναι συνεργάτες μου”.

Αλήθεια, έχεις φιλίες από τον χώρο ή είναι δύσκολο, όπως λένε, λόγω… αντιζηλίας;

“Εκτός της ομάδας μας πάντοτε είχα ελάχιστους φίλους από τον χώρο της τηλεόρασης. Γενικά ως άνθρωπος τη φιλία την έχω πολύ ψηλά, τη θεωρώ πολύτιμη. Σπάνια κατά συνέπεια η ποσότητα και η φιλία πάνε μαζί. Λίγοι είναι πάντα οι φίλοι. Από τον χώρο αυτόν λοιπόν υπάρχουν άνθρωποι που εκτιμώ, κάτι που είναι πολύ σημαντικό για μένα, γιατί για να μπορώ να είμαι φίλος με κάποιον πρέπει να τον εκτιμώ, και με κάποιους από αυτούς έχει δημιουργηθεί μια όμορφη φιλία. Τις αντιζηλίες κ.λπ. δεν τα θεωρώ σοβαρά πράγματα…”

Εκτός από την “Αρβύλα” σημαντική είναι και η παρουσία του “Βινυλίου”. Θέλω να μου πεις τι να περιμένουμε από το “Βινύλιο”…

“Το αγαπημένο μου “Βινύλιο” είναι και παρόν και μέλλον. Η σημασία του υποκειμενικά αλλά και αντικειμενικά σε πολλές περιπτώσεις αποδείχτηκε και είναι ίσως μεγαλύτερη από του “Ράδιο Αρβύλα”. Σίγουρα διαφορετική. Το “Βινύλιο” έδειξε με το παραπάνω τα “δόντια” του και τα δείχνει και τώρα στο διαδίκτυο, μαζί με ένα ακόμα, απόλυτα επικοινωνιακό και άμεσο πρόσωπό του. Έχει πολλά πράγματα να δώσει στο μέλλον, είναι σίγουρο αυτό”.

Ειδήσεις σήμερα: 

Κορονοϊός: Έτσι θα γίνονται τα ταξίδια με πλοίο- Θερμομέτρηση, μάσκες και αναχώρηση με το 50% των επιβατών

Μπακογιάννης για τo συνωστισμό στην πλατεία Ομονοίας: Κάναμε ένα πολύ μεγάλο λάθος- Τα άκουσα κανονικά

Δίκη Τοπαλούδη: Ένοχοι οι δυο κατηγορούμενοι για το βιασμό και τη δολοφονία της Ελένης- Εν αναμονή των ποινών

Ροή Ειδήσεων

18/09/2021 | 17:19

Επίθεση με βιτριόλι: Η Ναταλία Γερμανού ξεσπά κατά της 36χρονης κατηγορουμένης – «Θα είναι ένα τέρας για πάντα» (vid)

18/09/2021 | 17:09

Εύβοια: Βγήκε στο αντίθετο ρεύμα και «θέρισε» τον 19χρονο και τον 17χρονο που ήταν σε μηχανάκι – Σκοτώθηκε και ο ίδιος ο οδηγός του ΙΧ

18/09/2021 | 17:04

Θεσσαλονίκη: 55χρονος υπάλληλος έκλεψε 32 φορές το σουπερμάρκετ στο οποίο εργαζόταν

18/09/2021 | 16:54

Πολίτης κλαίγοντας είπε στον Τσίπρα: «Εσείς και η ΝΔ μάς πήρατε την περιουσία» – Τι τού απάντησε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

18/09/2021 | 16:31

Ανδρέας Μικρούτσικος: Υπεβλήθη σε σοβαρή χειρουργική επέμβαση – Στο πλευρό του η Έλενα Μαστραγγελή

18/09/2021 | 16:18

Γιάννης Μπέζος: «Με σοκάρουν συμπεριφορές που είναι πολύ ακραίες και τώρα κρίνονται, Δεν έχει αλλάξει τίποτα» (vid)

18/09/2021 | 16:01

Θεσσαλονίκη: «Δεν έχω να φάω, πού να βρω τα λεφτά;» – Στα 106.000 ευρώ έφτασε το πρόστιμο που «έφαγε» ο καστανάς

18/09/2021 | 15:42

Ηράκλειο: Ζευγάρι έκανε σεξ σε δημόσια θέα και το πλήρωσε ακριβά – «Παίζαμε για πλάκα» είπε στο δικαστήριο

18/09/2021 | 15:37

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου-Big Brother: Η άβολη συνάντηση με τον Στηβ Μιλάτο – «Εντάξει καλά είχαμε περάσει με τον Στηβ… »

18/09/2021 | 15:27

Μέμος Μπεγνής για Κωνσταντινίδου: «Αν εμένα μου αρέσουν τα παιδάκια είναι πάθος και είναι εντάξει;»

18/09/2021 | 15:17

Πένθος για την Πόπη Μαλλιωτάκη: Έχασε την μητέρα της – Τι έγραψε στο Instagram (EIKONA)

18/09/2021 | 15:13

Κιλκίς: Αγωνία για 22χρονο που χαροπαλεύει στην εντατική μετά από σοβαρό εργατικό ατύχημα

18/09/2021 | 14:57

Δημήτρης Παπανικολάου: «Έχει βάσανο ο κόσμος ενός ανθρώπου με σύνδρομο Άσπεργκερ»

18/09/2021 | 14:25

Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: Οι μεσογειακές χώρες μπορούν να γίνουν πρωτοπόρες στη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής

18/09/2021 | 14:23

Τι απαντά η Δέσποινα Βανδή μετά τις φήμες που τη θέλουν σε σχέση (ΕΙΚΟΝΕΣ)
«Σασμός»: Ποιος θα πυροβολήσει τον Στεφανή – Καταιγιστικές εξελίξεις στα επόμενα επεισόδια
The Bachelor: Ο Αλέξης Παππάς έφαγε… χυλόπιτα από την Αθηνά και το twitter πήρε «φωτιά»
Γιώργος Λιάγκας: Έφυγε ξαφνικά από την εκπομπή – «Υπάρχει σοβαρός λόγος»
Ελένη: Απίστευτο ατύχημα on air – «Ποιος θα έρθει να με βγάλει; Κόλλησα»!
Βανέσα Βενέτη: Συγκλονίζει η τρανς παίκτρια του Game of Chefs – «Δεν ξέρω τι λέει στο παιδί για μένα»
Μίρκα Παπακωνσταντίνου: Πώς σχολίασε τις δηλώσεις της Ελισάβετ Κωνσταντινίδου