Αθήνα

11 oC

ελαφρές νεφώσεις

Αγνώριστος ο Διονύσης Ξάνθος! Η πορεία του ηθοποιού από την ταινία «Άγγελος» έως και τη φυλακή

Ο Διονύσης Ξάνθος έγινε γνωστός μέσα από κινηματογραφικούς ρόλους που σχολιάστηκαν, με γνωστότερο τον ναύτη στην ταινία «Άγγελος».

Ο Διονύσης Ξάνθος έγινε γνωστός μέσα από κινηματογραφικούς ρόλους που σχολιάστηκαν, με γνωστότερο τον ναύτη στην ταινία «Άγγελος».

Ο Διονύσης Ξανθός ήταν ο ναύτης-θύμα στην ταινία «Άγγελος» του Γ. Κατακουζηνού, ο αυτόχειρας θηριώδης επαναστάτης στην ταινία «Ο Γύρος του Θανάτου» του Ερ. Ανδρέου, ο λαϊκός ζιγκολό-έλληνας εραστής στην ταινία «Ο ζιγκολό της Αθήνας» του Γ. Λαζαρίδη.

Μπορεί να βίωσε την αναγνωρισιμότητα, ωστόσο, γρήγορα βρέθηκε υπό το βάρος ευθυνών που δε μπόρεσε να πάρει. Για όλα μίλησε στην Βίκυ Χατζηβασιλείου και την εκπομπή «Πάμε Πακέτο», κάνοντας, μάλιστα την πρώτη του τηλεοπτική εμφάνιση.

«Στη φυλακή έφτασα γιατί αποφάσισα κάποια στιγμή να έχω την ευθύνη της δουλειάς μου. Όχι την οικονομική, βασικά την καλλιτεχνική. Για να έχεις την καλλιτεχνική στον κινηματογράφο, πρέπει να έχεις και την οικονομική. Συνεργάστηκα με ανθρώπους που ήμασταν συμμαθητές στη δραματική σχολή, δεν είχαν κάνει κάτι σε αυτόν τον τομέα, ήθελαν να ασχοληθούν κι επειδή εξυπηρετούσε και εμένα, είπα ας το κάνουμε, να κάνουμε μια εταιρία. Κάναμε την εταιρία, κάναμε επιτυχίες, αλλά κάποια στιγμή διαπίστωσα από τον έναν από τους δύο συνεργάτες μια ιδιοτέλεια στη σχέση…

Και όταν το τσεκάρισα για δεύτερη φορά, μετά από δύο χρόνια, δεν μπορούσα να συνεχίσω έτσι, δεν είχε νόημα για μένα, έφυγα. Είχα κάνει το λάθος πριν φύγω, να έχω υπογράψει κάποιες επιταγές προσωπικές για λογαριασμό της εταιρίας γιατί δεν είχε μπλοκ η εταιρία. Η πλάκα είναι ότι μετά από ένα ερωτικό καβγαδάκι έξω από ένα κέντρο, κάνει όπισθεν η κοπέλα με το αυτοκίνητο να φύγουμε και ακούμε ένα μπαμ. Πίσω ήταν ένα περιπολικό. Και με συνέλαβαν από αυτό το τροχαίο για χρέη προς το δημόσιο. Στη φυλακή έμεινα πεντέμιση μήνες, αλλά με ωφέλησε πολύ», είπε μεταξύ άλλων ο Διονύσης Ξανθός.

 

 

Send this to a friend