• Σάββατο, 19 Ιανουαρίου
  • 19:23

Αθήνα

5 oC

ελαφρές νεφώσεις

Στο θέατρο Χυτήριο

Είναι οριστικό: Κόβεται η παράσταση μετά το επεισόδιο Παπαγιάννη - Παυλίδου!

Την οριστική παύση των παραστάσεων για το έργο «Πετάει Πετάει» αποφάσισε η διοίκηση του Θεάτρου Χυτήριο.

«Η αντικατάσταση του πρωταγωνιστικού ρόλου, που ερμήνευε ο κ. Μάνος Παπαγιάννης από ηθοποιό εκτός του θιάσου, κατέστη αδύνατη», και ο Σ. Καλυβάτσης αρνήθηκε να αναλάβει το ρόλο του Μ. Παπαγιάννη, όπως επισημαίνεται, μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωση της καλλιτεχνικής διευθύντριας του θεάτρου Βάσιας Παναγοπούλου.

Aναλυτικά η ανακοίνωση του θεάτρου:
«Το θέατρο Χυτήριο, με αίσθημα ευθύνης, σχετικά με το πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην παράσταση «Πετάει Πετάει», κατέβαλε κάθε προσπάθεια και έλαβε όλες τις κρίσιμες αποφάσεις, όπως αποτυπώθηκαν και στο από 17-1-2017 Δελτίου Τύπου, προκειμένου να συνεχιστεί η παράσταση, προς όφελος όλων των απασχολουμένων ηθοποιών, τεχνικών και των λοιπών εργαζομένων.

Η αντικατάσταση όμως του πρωταγωνιστικού ρόλου, που ερμήνευε ο κ. Μάνος Παπαγιάννης από ηθοποιό εκτός του θιάσου, κατέστη αδύνατη, εφόσον, σύμφωνα με το σκηνοθέτη της παράστασης, κ. Γιώργο Βάλαρη, απαιτούνται περί τους δύο μήνες πρόβες, ενώ απομένει χρόνος λιγότερος από το ήμισυ της χειμερινής θεατρικής σεζόν. Η μείωση του χρόνου των προβών αποκλείστηκε ασυζητητί, τόσο από το σκηνοθέτη της παράστασης, όσο και από τη διοίκηση του Θεάτρου Χυτήριο, εφόσον οι σύντομες πρόβες δεν θα εξασφάλιζαν το προσδοκώμενο άρτιο καλλιτεχνικό αποτέλεσμα από εμάς για το κοινό, που μας τιμά με την παρουσία του σε όλες τις παραστάσεις του Θεάτρου μας. Αναζητήθηκε εναλλακτική λύση ασφαλούς μειώσεως του χρόνου των προβών, με την ανάθεση αυτού του πρωταγωνιστικού ρόλου στον κ. Καλυβάτση, που ως ρόλο τον γνωρίζει, λόγω της συμμετοχής του στην παράσταση. Η πρόταση όμως αυτή δεν έγινε αποδεκτή από τον κ. Καλυβάτση.

Το Θέατρο Χυτήριο, κάτω από τις παρούσες συνθήκες και περιστάσεις, αναπόφευκτα οδηγήθηκε στην απόφαση της οριστικής παύσης των παραστάσεων Πετάει Πετάει, όπως ήδη έχουν ενημερωθεί και συναινέσει όλοι οι συντελεστές. Η απόφαση αυτή κρίθηκε αναγκαία και επιβεβλημένη, παρά το κόστος που συνεπάγεται, αφενός στο κύρος του Θεάτρου μας, ως σημαντικού πολιτιστικού φορέα, και αφετέρου στην απώλεια των προσδοκωμένων του εσόδων από τη λήξη των παραστάσεων, άκρως απαραίτητων για τη λειτουργία του.

Για το Θέατρο Χυτήριο
Βάσια Παναγοπούλου
Καλλιτεχνική Διευθύντρια»

Send this to a friend