• Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου
  • 00:38

Αθήνα

10 oC

ελαφρές νεφώσεις

Ελένη Μενεγάκη: Στα δικαστήρια για τις φωτογραφίες από το πάρτι της κόρης της- Διεκδικεί 100.000 ευρώ

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή της Ελένης Μενεγάκη σε βάρος της εταιρείας που εκδίδει το περιοδικό «Hello», της εκδότριας Έλενας Μακρή Λυμπέρη και του διευθυντή του περιοδικού Αρη Καβατζίκη.

Στο Πρωτοδικείο της Αθήνας συζητήθηκε η αγωγή της Ελένης Μενεγάκη σε βάρος της εταιρείας που εκδίδει το περιοδικό «Hello», της εκδότριας Έλενας Μακρή Λυμπέρη και του διευθυντή του περιοδικού Αρη Καβατζίκη.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Έθνος» και τον Σοφία Σπίγγου, την περασμένη Πέμπτη συζητήθηκε η υπόθεση μετρά ήδη πέντε χρόνια και αφορά στο πρωτοσέλιδο του περιοδικού με τίτλο «Η Ελενη Μενεγάκη μας προσκαλεί στο πάρτι γενεθλίων της μικρής Βαλέριας», με φωτογραφία από το εσωτερικό του χώρου όπου γινόταν το πάρτι και τα πρόσωπα των παιδιών της παρουσιάστριας με πίξελ.

Όπως έχει γίνει γνωστό, το Φεβρουάριο του 2015, όταν δημιουργήθηκε το θέμα, η Ελένη Μενεγάκη είχε ζητήσει να καλυφθεί η φωτογραφία στο περιοδικό. Ακολούθησαν τοποθετήσεις σε πρωινές εκπομπές από τα εμπλεκόμενα μέρη, ασφαλιστικά μέτρα και η περίφημη αγωγή του πρώην ζευγαριού, που αξιώνει για λογαριασμό των ανήλικων παιδιών του ποσό ύψους 100.000 ευρώ περίπου.

«Είμαι 25 χρόνια στενή συνεργάτιδα της Ελένης Μενεγάκη και φίλη της. Ήμουν μέσα στα συγκεκριμένα γενέθλια στις 7 Φεβρουαρίου του 2015. Έγινε στο ξενοδοχείο “Semiramis” στην Κηφισιά. Ήταν για τα γενέθλια της Βαλέριας και ήταν περίπου 60 καλεσμένοι. Υπήρχε λίστα με ονόματα. Συμμαθητές των παιδιών, συγγενείς και προσωπικοί φίλοι. Εκεί που ήταν τα παιδιά ήταν κλειστός χώρος. Δεν έγινε αντιληπτό ότι κάποιος φωτογράφισε. Η Μενεγάκη πληροφορήθηκε για τη φωτογραφία μία ημέρα πριν από τη δημοσίευση του περιοδικού. Πήρε τηλέφωνα για να απαγορεύσει τη δημοσίευση, επικοινώνησε με δικηγόρους, μίλησε με την άλλη πλευρά, αλλά αυτό δεν άλλαξε τα πράγματα» ανέφερε στο δικαστήριο η Ελένη Γελαλή, η οποία κατέθεσε ως μάρτυρας από την πλευρά της παρουσιάστριας.

Σύμφωνα με τον «Έθνος της Κυριακής», η μάρτυρας είπε ότι «όταν τη φωτογραφίζουν σε δημόσιο χώρο δεν αντιδρά, αλλά εδώ επρόκειτο για ιδιωτικό χώρο και τη στιγμή μάλιστα που είχε σταλεί επιστολή στα Μέσα Ενημέρωσης από το διαζύγιο των γονέων τους και έπειτα να μην τα φωτογραφίζουν, και ενώ τα άλλα Μέσα δημοσίευσαν φωτογραφίες μόνο από την είσοδο και την έξοδο του ξενοδοχείου». Μάλιστα, εξήγησε πως το κυνήγι των παπαράτσι έχει δημιουργήσει αρκετές φορές αντιδράσεις στα παιδιά της παρουσιάστριας. «Τα παιδιά από το 2010 και μετά έχουν συνηθίσει έναν παπαράτσι απέναντι. Είναι πολύ αρνητικά. Ο Άγγελος παλιά είχε προσπαθήσει να επιτεθεί σε έναν παπαράτσι που τον φωτογράφισε. Η μαμά τους μπορεί να είναι η πιο διάσημη Ελληνίδα, αλλά τα παιδάκια τι φταίνε;» ξέσπασε η συνεργάτιδα της παρουσιάστριας, καταλήγοντας ότι «οι φωτογραφίες δημοσιεύθηκαν για να πουλήσουν λίγα παραπάνω φύλλα, γιατί ο κ. Καβατζίκης (σ.σ. : πρώην αρχισυντάκτης του περιοδικού) ξέρει τη φιλοσοφία της Μενεγάκη καθώς ήταν τρία χρόνια συνεργάτης της».

Κατά την εξέτασή της από τον Μιχάλη Δημητρακόπουλο, δικηγόρο της πλευράς του περιοδικού, η αρχισυντάκτρια της Ελένης Μενεγάκη υποστήριξε ότι «τα παιδιά ένιωσαν θλίψη βλέποντας τον εαυτό τους σε περιοδικά με πίξελ σαν τερατάκια». Όταν ερωτήθηκε, δε, για φωτογραφίες από τη βάπτιση της Βαλέριας χωρίς αλλοίωση στα πρόσωπα των παιδιών, η μάρτυρας ανέφερε: «Ο,τι μου δείξατε ήταν πριν από το 2010, δηλαδή πριν από το διαζύγιο. Μετά έβαλαν ένα τέλος σε όλο αυτό και ο Άρης Καβατζίκης το ήξερε πολύ καλά. Αν η ίδια θέλει να δώσει φωτογραφίες, είναι δικαίωμά της. Αλλά δεν μπορεί ο καθένας να μπαίνει σε ιδιωτικό χώρο και να την τραβάει και να λέει μετά “δεν υπάρχει δόλος”». Από την πλευρά του περιοδικού κατέθεσε συντάκτρια του «Hello». «Οι φωτογραφίες έφτασαν στο περιοδικό από πρακτορεία και φωτογράφους. Έτσι έγινε και σε αυτή την περίπτωση. Εμείς κλείσαμε το περιοδικό τη Δευτέρα και την Τρίτη ξεκίνησαν όλα» ανέφερε, για να δεχτεί την ερώτηση της προέδρου: «Το “η Ελένη Μενεγάκη μας κάλεσε στα γενέθλια” τι σημαίνει; Δεν είναι σαν να σας κάλεσε; Ο τίτλος είναι αληθής;». Η μάρτυρας υποστήριξε ότι πάντοτε υπάρχει προσπάθεια για ευπώλητους τίτλους, αλλά πράγματι δεν είχαν προσκληθεί. «Δεν φαίνονται τα πρόσωπα των παιδιών, μόνο η Μενεγάκη και η μητέρα της φαίνoνται. Πρόσφατα ανέβασε φωτογραφία στο Instagram με τα παιδιά της με μαγιό και μετά ήρθε e-mail από εταιρεία, όπου ανάφερε τη μάρκα μαγιό που φοράει και μας είπαν αν παίξουμε τη φωτογραφία να βάλουμε και την εταιρεία που φοράνε» είπε κλείνοντας την κατάθεσή της η μάρτυρας.

Send this to a friend