Αθήνα

25 oC

σποραδικές νεφώσεις

Αιχμηρή Ψυχούλη: «Ο Κωστόπουλος μας βλάχεψε και τώρα προσπαθούμε να ξεβλαχέψουμε ρωτώντας πόσο κάνουν τα μαρούλια στη λαϊκή

Το ενδιαφέρον είναι ότι την ατάκα αυτή και άλλα πολλά η Ελένη Ψυχούλη ξεστόμισε στο περιοδικό Downtown που κάποτε ανήκε στην IMAKO του Πέτρου Κωστόπουλου.

Στην χρυσή εποχή του Lifestyle αναφέρθηκε η κριτικός γεύσης και κριτής του Master Chef Junior, η οποία κατά την γνώμη της διήρκεσε από το 2001 ως το 2011. Όπως λέει δούλευε σαν μηχανή, γράφοντας ασταμάτητα και για διάφορα θέματα. «Πολλά λεφτά δεν έβγαλα. Έβγαλα όμως λεφτά της αξιοπρέπειας. Να μη χρωστάω, να πληρώνω την εφορία μου, τις απαιτήσεις του κράτους, το κινητό μου, τον ΟΤΕ και να ανακαινίσω και δύο σπίτια. Δεν έχω κάνει κάτι extreme. Δεν έχω καν αυτοκίνητο» σημειώνει χαρακτηριστικά.

Τότε ξόδευε ολόκληρο τον μισθό της σε ρούχα. «Μπορεί να έπαιρνα τον μισθό μου, να έβαζα στην άκρη το νοίκι και όλα τα υπόλοιπα να τα ξόδευα για να αγοράσω ένα παπούτσι, μια τσάντα. Δεν με ενδιέφερε πώς θα βγει ο μήνας. Τρώγαμε τσάμπα, στα κλαμπ μπαίναμε τσάμπα, ναρκωτικά δεν έπαιρνα, ποτά δεν έπινα, οπότε τα έτρωγα στα ρούχα. Βέβαια, θεωρούσα πολύ ηλίθιο να αγοράζω μάρκες» αναφέρει.

Από όλα όμως αυτό που μάλλον θα κρατήσουμε από αυτή τη συνέντευξη και εκείνο όμως που μάλλον προκαλεί μεγαλύτερη εντύπωση, είναι η αναφορά της στην περίφημη πλέον φράση του Πέτρου Κωστόπουλου, πως «ξεβλάχεψε την Ελλάδα». «Ο Κωστόπουλος μας βλάχεψε και τώρα προσπαθούμε να ξεβλαχέψουμε ρωτώντας πόσο κάνουν τα μαρούλια στη λαϊκή. Γιατί αυτό είναι πολιτισμός, το μαρούλι στη λαϊκή» σχολίασε δηκτικά ενώ διαφώνησε και με την θεωρία πως τα περιοδικά μπορούσαν να επηρεάσουν τη νοοτροπία των Ελλήνων. «Τα περιοδικά λειτούργησαν ως εξής: οι νεόπλουτοι εκείνης της εποχής, που σήμερα δεν ξέρεις πώς και αν ζουν ή αν είναι φυλακή, βρέθηκαν ξαφνικά σε ένα πρωτοσέλιδο το οποίο δεν μπορούσαν να στηρίξουν. Άρα έπρεπε να έχουν κάποιον να τους πει πώς θα ντυθούν, πώς θα μιλήσουν, τι παπούτσια θα φορέσουν, πού θα στείλουν τα παιδιά τους» σημειώνει.

Send this to a friend