Αθήνα

22 oC

ελαφρές νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Έξαλλη η Ζήνα Κουτσελίνη αποχώρησε από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου – Η ενόχληση με τις «Σφήκες» (vid)

LIFESTYLE

«Το θρόνο μου πίσω παρακαλώ» – Γάλλος αριστοκράτης ζητά 315 εκατ. ευρώ από το Παρίσι για το στέμμα του Μονακό

Υποστηρίζει ότι η χώρα του εξαπάτησε την οικογένειά του για το θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό και τους παρέκαμψε, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι 

Αγωγή ύψους 351 εκατ. ευρώ υπέβαλλε ένας Γάλλος αριστοκράτης κατά της Γαλλίας, υποστηρίζοντας ότι η χώρα του εξαπάτησε την οικογένειά του για το θρόνο του πριγκιπάτου του Μονακό και τους παρέκαμψε, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι. 

Σύμφωνα με τον Louis de Causans, ο ίδιος και οι συγγενείς του θα βρίσκονταν στο θρόνο, εάν δεν είχαν γίνει θύματα εξαπάτησης από το γαλλικό κράτος πριν από περισσότερο από έναν αιώνα.

Ο Γάλλος αριστοκράτης υποστηρίζει ότι με την παραποίηση των κανόνων, η Γαλλία κέρδισε τον έλεγχο του πριγκιπάτου και στέρησε από την οικογένειά του το δικαίωμα να έχουν το θρόνο, εγκαθιστώντας τους Γκριμάλντι, που μέχρι σήμερα ασκούν την εξουσία.

Πάντως, ο ίδιος επιμένει ότι οι νομικές του ενέργειες δεν αφορούν στον πρίγκιπα Αλβέρτο, αλλά το γαλλικό κράτος. «Θέλω να β γει η αλήθεια και να αποκαλυφθεί η αδικία που διέπραξε η Γαλλία στην οικογένειά μου» δήλωσε στην εφημερίδα Le Parisien.

Ο De Causans λέει ότι η Γαλλία βρήκε μια λύση για να μπει στα εσωτερικά το Μονακό και να βάλει χέρι στο θρόνο.

Από το 1922 ξεκινά η διαμάχη 

Η διαφωνία περί διαδοχής χρονολογείται από την περίοδο 1922-1944. Ο Γάλλος υποστηρίζει ότι ο θρόνος θα έπρεπε να περάσει σε διαφορετική οικογένεια των Γκριμάλντι, από τους οποίους προέρχεται.

Εκείνη την εποχή, κάτι τέτοιο θα σήμαινε ότι το Μονακό θα κυβερνούσε ο Γκιγιόμ ο Β’ που προέρχεται από την Γερμανία. Για τη Γαλλία, κάτι τέτοιο θα ήταν αδιανόητο, καθώς η χώρα βρισκόταν στα πρόθυρα του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Κάτω από την πίεση του Παρισιού, ο Λουδοβίκος ΙΙ υιοθέτησε την Charlotte Louise, την κόρη της ερωμένης του Marie-Juliette Louvet, που ήταν τραγουδίστρια καμπαρέ και γιαγιά του πρίγκιπα Αλβέρτυου.

Το 1911 ψηφίστηκε ένας νόμος που αναγνωρίζει τη διαδοχή, που όμως κρίθηκε παράνομος. Ένας δύτερος νόμος ψηφίστηκε το 1918, ενώ η Γαλλία και το Μονακό υπέγραψαν συνθήκη που απαιτούσε την έγκριση του γαλλικού κράτους για τους μελλοντικούς ηγεμόνες του πριγκιπάτου.

Τι υποστηρίζει ο Γάλλος αριστοκράτης 

Σύμφωνα με τον De Causans, αυτή η «παράξενη» αλλαγή των κανόνων σημαίνει ότι ο θρόνος του Μονακό πέρασε σε ένα παιδί «που δεν είχε σύνδεση με τη βαασιλική οικογένεια» και άλλαξε τη σειρά διαδοχής.

«Νόμιζα ότι ήταν λάθος των Γκριμάλντι, αλλά ανακάλυψα ότι η Γαλλία προκάλεσε αυτή τη δραματική ανατροπή για εμάς», είπε.

Μάλιστα υποστηρίζει ότι οι ενέργειες του Γαλλικού κράτους τον εμπόδισαν να λαμβάνει έσοδα από το πριγκιπάτο, κάτι που όπως είπε «δεν είναι φυσιολογικό ακόμη και κάτω από τους πιο αυστηρούς κανόνες».

Έξαλλη η Ζήνα Κουτσελίνη αποχώρησε από την εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου – Η ενόχληση με τις «Σφήκες» (vid)
Στηβ Κακέτσης: Σε τραγική κατάσταση ο επιχειρηματίας
Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου χώρισε μετά από άγριο καβγά – Ο Γιαννόπουλος την έδιωξε από το σπίτι (vid)
Ράνια Τζίμα: Εγώ και ο Γαβριήλ βρεθήκαμε στον αέρα με ένα μωρό ημερών»:
Η Αλεξάνδρα Παναγιώταρου του My Style Rocks μόλις χώρισε από τον πλαστικό χειρουργό σύζυγό της (vid)
Άριελ Κωνσταντινίδη: Η αποκάλυψη για το διαζύγιο – «Νιώθω προδομένη…έχει χαθεί η εμπιστοσύνη» (video)