Αθήνα

14 oC

αυξημένες νεφώσεις

Hottest

Ενημέρωση σε…fast-forward!

Ελένη Μενεγάκη: Μετακομίζει από τα Μελίσσια – Η νέα κατοικία – Που θα μείνει ο Άγγελος (ΕΙΚΟΝΕΣ)

LIFESTYLE

Γιάννης Πουλόπουλος: Από ποδοσφαιριστής στον Ατρόμητο έγινε μεγάλος τραγουδιστής

Ο Γιάννης Πουλόπουλος υπήρξε ποδοσφαιριστής στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο, όμως την μεγάλη καριέρα την έκανε ως τραγουδιστής.

Δείτε επίσης

«Επίθεση» Κοτζιά κατά «53» και «νεο-σημιτικών»: «Θα απαντώ όταν χρειάζεται σε όσους υπερασπίζονται τον Μητσοτακισμό»
Επιστροφή Τσιόδρα-Χαρδαλιά στην τακτική ενημέρωση μετά τη ραγδαία αύξηση κρουσμάτων

Tην 1η Ιουλίου του 1941 στην Καρδαμύλη Μεσσηνίας γεννήθηκε ο μεγάλος τροβαδούρος Γιάννης Πουλόπουλος.

Παρότι οι γονείς του ήταν μεσσηνιακής καταγωγής κατοικούσαν στην Αθήνα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Μεταξουργείου, αργότερα μετακόμισαν στο Περιστέρι και στην περιοχή της Αγίας Τριάδας. Ο Γιάννης Πουλόπουλος από μικρός είχε κλίση στο τραγούδι, αλλά στη συνοικία και στον στενό κύκλο που μεγάλωνε, δεν υπήρχε ο «άνθρωπος» που θα του έδινε την ώθηση.

Οι φίλοι του που τον άκουγαν να τραγουδάει, τον προέτρεψαν να πάει στην εταιρία COLUMBIA το 1962, όμως και ο ίδιος επειδή είχε μεγάλη πίστη στην φωνή του, βρήκε το θάρος και πήγε. Αρχικά ο Πουλόπουλος πήγαινε κάνοντας προσπάθειες για να πει κάποια τραγούδια , καθώς τότε γίνονταν ακροάσεις, ζητώντας να τον ακούσουν, αλλά κανείς δεν του έκλεινε ραντεβού.

Ο Γιάννης Πουλόπουλος όμως, είχε πείσμα από τότε, δεν το έβαζε κάτω και συνέχιζε να ζητάει ακρόαση σχεδόν καθημερινά, παρ’ όλα τα μεροκάματα που έχανε καθώς δούλευε τότε σαν ελαιοχρωματιστής και οικοδόμος. Ταυτόχρονα φοιτούσε στη νυχτερινή σχολή ΝΤΗΖΕΛ, με ειδικότητα ηλεκτρολόγου, ενώ έπαιζε και ποδόσφαιρο στον Άγιο Ιερόθεο και στον Ατρόμητο.

Τελικά δικαιώθηκε και έκανε αυτή τη λαμπρή καριέρα που όλοι γνωρίζουμε, ξεκινώντας από το Νέο Κύμα.

Γιάννης Πουλόπουλος- Δισκογραφία
1963 Η γειτονιά των αγγέλων (Μίκη Θεοδωράκη, Ιάκωβου Καμπανέλλη) (OST) | His Master’s Voice
1964 Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Θεοδωράκη (Μίκη Θεοδωράκη) (συλλογή, δίσκος 10″) | Lyra
1965 Λαϊκά τραγούδια–The best of bouzoukia (συλλογή) | Lyra
1965 Στον γαλανό ελληνικό ουρανό | Lyra
1965 Το Νέο Κύμα–2 | Lyra
1965 Τα ωραιότερα τραγούδια | Lyra
1966 Το Νέο Κύμα–3 | Lyra
1967 Γιάννης Πουλόπουλος–1 | Lyra
1967 Γιάννης Πουλόπουλος–2 | Lyra
1967 Οι θαλασσιές οι χάντρες (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
1967 Ανθολογία (Γιάννη Σπανού) | Lyra
1967 Μια κυρία στα μπουζούκια (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
1968 Γοργόνες και μάγκες (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
1968 Ανθολογία Β’ (Γιάννη Σπανού) | Lyra
1968 Η Ελένη του Μάη και άλλα τραγούδια του Γιάννη Γλέζου (Γιάννη Γλέζου, Κώστα Κινδύνη) | Lyra
1968 Γιάννης Πουλόπουλος–3 | Lyra
1969 Η Παριζιάνα (Μίμη Πλέσσα) (OST) | Lyra
1969 Ο δρόμος (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
1969 Οι ώρες (Λίνου Κόκοτου, Άκου Δασκαλόπουλου, Αργύρη Βεργόπουλου) | Lyra
1969 12 τραγούδια του F.G. Lorca (Γιάννη Γλέζου, Φεντερίκο Γαρθία Λόρκα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
1970 Γύφτισσα μέρα (Γιώργου Κοντογιώργου, Άκου Δασκαλόπουλου) | Lyra
1970 Γιάννης Πουλόπουλος–4 | Lyra
1970 Ερωφίλη (Νίκου Μαμάγκακη, Γεωργίου Χορτάτζη) | Lyra
1970 Μέρες του καλοκαιριού (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
1971 Μαρία–14 τραγούδια (Νίκου Σκέμπρη, Διονύση Τζεφρώνη) | Lyra
1971 Εμιλιάνο Ζαπάτα (Γιάννη Γλέζου, Πάμπλο Νερούδα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
1971 Ο κήπος (Λίνου Κόκοτου, Άκου Δασκαλόπουλου) | Lyra
1972 11 λαϊκά τραγούδια του Γιάννη Ρίτσου (Νίκου Μαμαγκάκη, Γιάννη Ρίτσου) | Lyra
1972 Ο γαλαξίας της επιτυχίας (συλλογή) | Lyra
1973 The best of Yannis Poulopoulos (συλλογή 6 δίσκων) | Lyra/Aris
1973 Θάλασσα πικροθάλασσα (Μίμη Πλεσσα, Κώστα Βίρβου) | Lyra
1973 Μουσικόραμα Ζαμπέτα (Γιώργου Ζαμπέτα) | Lyra
1973 Ο γαλαξίας της επιτυχίας 3 (συλλογή) | Lyra
1974 Μίλα μου για τη λευτεριά (Μίμη Πλέσσα, Λευτέρη Παπαδόπουλου) | Lyra
1974 Ο Γιάννης Πουλόπουλος τραγουδά Θεοδωράκη (Μίκη Θεοδωράκη) | Lyra
1975 12 ρεμπέτικα (συλλογή) | Lyra
1976 Τα τραγούδια της ξενιτιάς (Γιώργου Κατσαρού, Δημήτρη Ιατρόπουλου) | Minos
1977 Επιτυχίες της Minos 77 (συλλογή) | Minos
1977 Τα άλλα τραγούδια (συλλογή) | Lyra
1977 Αγάπα με… | Minos
1978 Επιτυχίες της Minos 78 (συλλογή) | Minos
1978 Ρεμπέτικα και θαλασσινά (Κώστα Βίρβου) (συλλογή) | Zodiac
1978 Για σένα | Minos
1979 Επιτυχίες της Minos 79 (συλλογή) | Minos
1979 Το δάκρυ μας σταλιά σταλιά (συλλογή) | Lyra
1979 Αν γυρίσεις αν… | Minos
1980 Επιτυχίες της Minos 80 (συλλογή) | Minos
1980 Δεν ξεχνιέσαι… | Minos
1981 Επιτυχίες της Minos 81 (συλλογή) | Minos
1981 Τα ωραιότερα τραγούδια–Εποχή 1η (Γιάννη Σπανού) (συλλογή) | Lyra
1981 Εγώ για σένα τραγουδάω | Minos
1982 Επιτυχίες της Minos 1982 (συλλογή) | Minos
1982 Μια φορά θυμάμαι | Minos
1983 Οι επιτυχίες της Minos (συλλογή) | Minos
1983 Και τώρα πες μου… | Minos
1983 14 τραγούδια σε πρώτη εκτέλεση (Σταύρου Κουγιουμτζή) (συλλογή) | Lyra
1985 Χάρτινες καρδιές (Γιάννη Σπανού, Θάνου Σοφού, Ρόνης Σοφού) | Minos
1985 Ο δρόμος του Μάνου, 1962–1982 (Μάνου Λοΐζου) | Minos
1985 Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (Μίμη Πλέσσα) (συλλογή) | Lyra
1986 Άλλοτε – 30 ανέκδοτες επιτυχίες του (συλλογή) | Lyra
1986 Στα μεγάλα ταξίδια (Μίμη Πλέσσα, Θάνου Σοφού, Ρόνης Σοφού) | Minos
1986 Για το θέατρο–No 2 (Μίμη Πλέσσα) (United)
1988 Τραγούδια από τον ελληνικό κινηματογράφο (συλλογή) | Minos
1988 Όπου πας θα πάω | Minos
1988 Ο Γιάννης Μαρκόπουλος στον ελληνικό κινηματογράφο (Γιάννη Μαρκόπουλου) (συλλογή) (OST) | Minos
1989 Μια ζωή τραγούδια (συλλογή) (διπλός δίσκος) | Minos
1990 Minos ’90 (συλλογή) | Minos
1990 Τραγούδια από τον κινηματογράφο (Κώστα Καπνίση) (συλλογή) | Lyra
1990 Κλήσεις, Προκλήσεις, Προσκλήσεις (Αλέξης Παπαδημήτριου-Εύη Δρούτσα) (συλλογή) | Polygram
1991 Γιάννης Πουλόπουλος | Polygram
1992 Φεγγάρι Άλλου Ουρανού | Polygram
1993 Οι Μεγάλες Επιτυχίες (συλλογή) | Lyra
1993 Το Άλλο Νέο Κύμα (συλλογή) | Lyra
1993 Το Άλλο Νέο Κύμα 2 (συλλογή) | Lyra
1994 Οι Μεγάλες Επιτυχίες 2 (συλλογή) | Lyra
1995 Οι Μεγάλες Επιτυχίες 3 (συλλογή) | Lyra
1996 Οι Μεγάλες Επιτυχίες 4 (συλλογή) | Lyra
1996 Οι Συνθέτες Και Οι Επιτυχίες Τους (Γιάννη Σπανού) (συλλογή) | Minos
1996 Γιάννης Πουλόπουλος (συλλογή) | Lyra
1997 Του Τραγουδιού Το Βλέμμα | Lyra
1998 Ζωντανή Επαφή (Ζωντανή Ηχογράφηση) | Lyra
1998 Τα Μεγάλα Τραγούδια (συλλογή) | Minos-EMI
1999 Στα όνειρα μου περπατώ | Lyra
2005 Τα χρυσά κινηματογραφικά (συλλογή) (δίσκος 10″) | Lyra

Ακολουθήστε το TheCaller στο Google News και μάθετε πρώτοι τις ειδήσεις

Γιάννης Πουλόπουλος: Η σπάνια συνέντευξη στον Ιάσωνα Τριανταφυλλίδη και στην Μενεγάκη (ΒΙΝΤΕΟ)

Σίγησε το τραγούδι: Πέθανε ο Γιάννης Πουλόπουλος

Τσίπρας: Επέστρεψε… με μούσι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Ροή Ειδήσεων

25/10/2021 | 23:45

«Τους κόπηκε το αίμα» στο GNTM: Η θεαματική τούμπα του Γιάννη που «έστειλε» την Ισμήνη (vid)

25/10/2021 | 23:21

Φώφη Γεννηματά: Αφήνουν λουλούδια έξω από το σπίτι της στη Βούλα – «Ήταν η καλύτερη γειτόνισσα»

25/10/2021 | 22:51

Κωνσταντίνος Καζάκος: Τι απαντά για τον διαζύγιό του από την Ιωάννα Μαρτζούκου

25/10/2021 | 22:45

Game of Chefs: «Κλείσ’ το!» – Εκτός εαυτού ο Λάντος με τον παίκτη της ομάδας του (vid)

25/10/2021 | 22:39

Τραγωδία στα Χανιά: 46χρονος εντοπίστηκε νεκρός σε χαράδρα

25/10/2021 | 22:26

Εξαρθρώθηκε συμμορία που τρομοκρατούσε Καισαριανή, Ζωγράφου και Βύρωνα

25/10/2021 | 22:19

Νέα Ερυθραία: «Κλαίω για τον εργάτη, τον γιο μου, την κόρη μου που πέθανε» – Συγκλονίζει η μητέρα του 40χρονου «σαμουράι»

25/10/2021 | 22:08

Νίκος Μουτσινάς: Ο σεισμός «χτύπησε» την ώρα της εκπομπής του – Η αντίδραση του παρουσιαστή

25/10/2021 | 22:01

Πέραμα: «Σταματήστε την καταδίωξη» – Στο «φως» οι διάλογοι του Κέντρου Επιχειρήσεων με τις ομάδες ΔΙΑΣ (vid)

25/10/2021 | 21:44

«Έφυγε» από τη ζωή από καρκίνο ο δικηγόρος και παλαιό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, Αλέκος Χολέβας

25/10/2021 | 21:27

Άλεκ Μπάλντουιν: «Δεν νιώθω τα πόδια μου» – Οι τελευταίες στιγμές της Χαλίνα Χάτσινς λίγο πριν «σβήσει»

25/10/2021 | 21:23

Διέκοψε με λυγμούς «στον αέρα» ο Χαρδαβέλλας για την Γεννηματά! «Τη γνώρισα από πιτσιρίκα…» (vid)

25/10/2021 | 21:22

Ο Νίκος Χατζηνικολάου μίλησε την Κυριακή το πρωί με την Φώφη Γεννηματά: Τι τού εκμυστηρεύτηκε – Το σοκ του δημοσιογράφου (vid)

25/10/2021 | 21:05

Δανάη Μπάρκα-Τίμος Ζαχαράτος: Βραδινή έξοδος μετά τις φήμες περί ειδυλλίου (ΕΙΚΟΝΕΣ)

25/10/2021 | 21:00

«Παγώνουν» τα πάντα στο ΚΙΝΑΛ μετά τον θάνατο Γεννηματά – Τι θα γίνει με τις εκλογές και την Κοινοβουλευτική Ομάδα
Ελένη Μενεγάκη: Μετακομίζει από τα Μελίσσια – Η νέα κατοικία – Που θα μείνει ο Άγγελος (ΕΙΚΟΝΕΣ)
Η Δώρα Χρυσικού από τη «Γη της ελιάς» λέει για την μάχη με τον καρκίνο: «Έπρεπε να το πω, το όφειλα στον κόσμο που με βλεπει καθημερινά»
Θλίψη: Πέθανε ηθοποιός από τα «Φιλαράκια»
Αλεξάνδρα Παλαιολόγου: Έπειτα από την αποκάλυψη της νέας σχέσης της με τον Κυριάκο Σκούρα οι πρώτες δηλώσεις (vid)
Μιχάλης Οικονόμου – Γιώργος Μακρής: Βάπτισαν τον γιο τους – Η ιστορία του παιδιού τους που θα έμπαινε σε ορφανοτροφείο
Μαρκέλλα Γιαννάτου: «Έλεγαν ότι μπήκα στις Άγριες Μέλισσες επειδή είμαι η σύντροφος του Λευτέρη Χαρίτου»