Αθήνα

 

23 oC

αίθριος καιρός

Hottest

Ενημέρωση σε... fast-forward!

Αττική Οδός: Αστυνομικός σκοτώθηκε με υπηρεσιακή μοτοσυκλέτα – Οι συγκλονιστικές προσπάθειες περαστικών να τον επαναφέρουν – Δείτε το βίντεο

LIFESTYLE

Γιατί κατήγγειλε η Καινούργιου τη σύμβασή της με το OPEN- Τα εξώδικα, η απουσία της διοίκησης, οι περικοπές

Τέλος η Καινούριου από το OPEN. Το χρονικό μίας συνεργασίας που θα φτάσει στα δικαστήρια, αφού ίδια φέρεται να δηλώνει ότι έχει κλονιστεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης της με τον σταθμό. Η ρήτρα των εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ στο συμβόλαιό της με το OPEN και οι σχέσεις με την ιδιοκτησία του σταθμού.

Δεν πέρασαν παρά μόνο δύο ώρες από το σήμα τέλους της εκπομπής “Ευτυχείτε”, με την Κατερίνα Καινούργιου να αποχαιρετάει το τηλεοπτικό κοινό συγκινημένη, να ευχαριστεί για τη συνεργασία όλους μπροστά και πίσω από τις κάμερες και τους ανθρώπους του OPEN, και έφτασε στο κανάλι το έγγραφο με το οποίο κατήγγειλε τη σύμβασή της και ζητάει τη λύση του συμβολαίου της. Να θυμίσουμε ότι η Κατερίνα Καινούργιου πέρσι υπέγραψε συμβόλαιο 2 χρόνων με το κανάλι, με ρήτρα σχεδόν μισό εκατομμύριο!

Η παρουσιάστρια διατηρούσε και εξακολουθεί να διατηρεί άριστες σχέσεις με την ιδιοκτησία του σταθμού, κάτι που θα αντιληφθείτε και στη συνέχεια από τους λόγους που ρίχνει στο τραπέζι και είναι αυτοί που την οδήγησαν στη σημερινή της κίνηση. Κάτι που πριν από δύο χρόνια είχε κάνει και ο Νίκος Μουτσινάς, ο οποίος τότε επίσης δεσμευόταν με άλλον ένα χρόνο συνεργασία με το Open.

Τί συνέβη, τελικά, και η παρουσιάστρια που κέρδισε τη φετινή τηλεοπτική σεζόν στην πρωινή ζώνη εγκαταλείπει το OPEN; Τί είναι αυτό που σύμφωνα με τους ισχυρισμούς της έκανε το γυαλί να ραγίσει και να φτάσει λίγες ώρες μετά το τέλος της εκπομπής της στην καταγγελία;

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheCaller, η καταγγελία της σύμβασης της αναφέρει τα παρακάτω βασικά σημεία:

-Η Κατερίνα Καινούριου εντάχθηκε στο δυναμικό του τηλεοπτικού σταθμού Epsilon και εν συνεχεία Open Beyond, με σκοπό να αναλάβει, την επιμέλεια και παρουσίαση της πρωινής, ζωντανής, ψυχαγωγικής ζώνης σε συνθήκες υψηλής ανταγωνιστικότητας.

-Η Κατερίνα και η ομάδα της κατάφεραν να φέρουν την εκπομπή της «Ευτυχείτε» στη πρώτη θέση του πίνακα τηλεθέασης για τη σεζόν 2020/2021 με σκληρή δουλειά, επιμονή και υπομονή.

– Επί σειρά μηνών η παρουσιάστρια και οι συντελεστές της εκπομπής «Ευτυχείτε» εξέφραζαν και εγγράφως με βομβαρδισμό e-mails και με συγκεκριμένα επιχειρήματα, την αγωνία τους για την πλήρη απουσία στήριξης από τη Διεύθυνση προγράμματος χωρίς καμία ανταπόκριση.

– Η Διεύθυνση προγράμματος αντιθέτως τον τελευταίο χρόνο προχώρησε σε σταδιακή υποβάθμιση των μέσων παραγωγής – πάρα το γεγονός ότι η εκπομπή βρισκόταν στην κορυφή της τηλεθέασης. Συγκεκριμένα προχώρησε σε μείωση κόστους της εκπομπής, αφαιρώντας σημαντικούς πόρους παρά τις διαβεβαιώσεις που είχαν λάβει οι συντελεστές για επανόρθωση : (π.χ. μείωση των ωρών μοντάζ, μείωση στις βάρδιες και τον αριθμό των εξωτερικών συνεργείων, και μετά από αποχώρηση μελών της δημοσιογραφικής ομάδας έμεινε η ομάδα της εκπομπής υποστελεχωμένη)

Παράλληλα, λίγους μήνες μετά την ανανέωση της συνεργασίας (το 2020), προστέθηκε άλλη μία προβληματική διάσταση. Η καθολική απουσία της Διεύθυνσης Προγράμματος από διαδικασίες και πρωτόκολλα όπως συσκέψεις, συζητήσεις, ανταλλαγή επικοινωνίας και ανταπόκριση στα ζητήματα που προέκυπταν. Σε ένα καθημερινό, ζωντανό πρόγραμμα, η ανάγκη του κεντρικού παρουσιαστή να είναι σε άμεση επαφή με την Διεύθυνση Προγράμματος και τον σταθμό είναι θεμελιώδης. Δεν είναι τυχαίο ότι η παρούσα διεύθυνση προγράμματος δεν παρουσιάστηκε σε καμία από τις εκπομπές, ούτε καν στο στούντιο της εκπομπής για έναν απλό χαιρετισμό. Συγκεκριμένα το τελευταίο έτος δεν έγινε καμία σύσκεψη υπό την αιγίδα της διεύθυνσης για την πορεία της εκπομπής «Ευτυχείτε», καμία συνάντηση με την παρουσιάστρια , δεν δόθηκε καμία απάντηση στα email.

-Εκτός από την εκφρασμένη για μήνες δυσαρέσκεια της παρουσιάστριας υπήρξε απόφαση κάποιων μελών της ομάδας να αποχωρίσουν ή/και άλλα μέλη σκέφτονταν να αποχωρίσουν.

-Λόγω του κλίματος δυσαρέσκειας που υπήρχε, με emails ζητήθηκε ήδη από τον Φεβρουάριο του τρέχοντος έτους να γίνει συζήτηση ανανέωσης της συνεργασίας βασικών συντελεστών της εκπομπής για την επόμενη τηλεοπτική περίοδο, το οποίο ουδέποτε έγινε.
Συνέπεια όλων αυτών που περιγράφονται ήταν όπως αναφέρεται να έχει κλονιστεί πλήρως η σχέση εμπιστοσύνης μεταξύ της παρουσιάστριας και του σταθμού και η πίστη μου στο μέλλον της συνεργασίας.

Επιπλέον με μία σειρά από ενέργειες του σταθμού εθίγη η ηθική και επαγγελματική υπόσταση της παρουσιάστριας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του TheCaller, η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο όταν πριν από λίγες εβδομάδες το κανάλι προχώρησε σε αποστολή εξωδίκων όχι μόνο προς την ίδια την παρουσιάστρια, αλλά και προς τον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, καθώς και τη Barking Well, την ίδια στιγμή που η διεύθυνση προγράμματος του Open είχε κόψει κάθε γέφυρα επικοινωνίας με την Κατερίνα Καινούργιου, αδιαφορώντας για όλα της τα αιτήματα. κάτι το οποίο δεν μπορεί να δημιουργεί πλήγμα στην επαγγελματική αξιοπιστία της παρουσιάστριας.

Τις επόμενες μέρες αναμένονται εξελίξεις, που σίγουρα θα τις διαχειριστούν οι νομικοί του OPEN και της παρουσιάστριας. Το σίγουρο είναι ότι γυαλί που ραγίζει δεν κολλάει εύκολα. Η ευτυχής κατάληξη ως προς τα νούμερα τηλεθέασης για την Κατερίνα Καινούργιου είχε άτυχη κατάληξη ως προς τη σχέση της με το Open, με την ίδια να επιλέγει την αποδέσμευσή.

Ροή Ειδήσεων

01/10/2022 | 00:44

«Είσαι η πιο εύκολη»: Άρχισαν τα παρατράγουδα στο Love Island

01/10/2022 | 00:33

Πολυτεχνειούποηλ: Προφυλακιστέοι επτά από τους συλληφθέντες

01/10/2022 | 00:18

Διπλωματικές πηγές: Η Τουρκία με τη νέα επιστολή στον ΓΓ του ΟΗΕ, για πολλοστή φορά, επιχειρεί να διαστρεβλώσει πλήρως την πραγματικότητα

01/10/2022 | 00:09

Καβάλα: Hλικιωμένη κλειδώθηκε στην τουαλέτα για να αποφύγει διαρρήκτες

01/10/2022 | 00:09

Δομήνικος Θεοτοκόπουλος: Ο Κρητικός ζωγράφος που καθόρισε την αναγεννησιακή περίοδο

01/10/2022 | 00:07

O καιρός σήμερα, Σάββατο, 1η Οκτωβρίου

01/10/2022 | 00:05

1η Οκτωβρίου: Παγκόσμια Ημέρα Ηλικιωμένων

01/10/2022 | 00:02

Eoρτολόγιο: Ποιοι γιορτάζουν σήμερα, Σάββατο

01/10/2022 | 00:01

Τα ζώδια του Σαββάτου

30/09/2022 | 23:55

Μ. Σχοινάς: «Η Ελλάδα δεν έχει τίποτα να φοβηθεί από καμιά απειλή»

30/09/2022 | 23:51

Στα χνάρια της Τζούλιας: Πρώην Σταρ Ελλάς άφησε το μόντελινγκ και πήγε στη Sirina!

30/09/2022 | 23:35

«Μόνο που δεν μας έγδυσαν»: Ο Πέτρος Πολυχρονίδης «πάγωσε» τα ζευγάρια του Asia Express

30/09/2022 | 23:24

Σημαντική εξέλιξη: Με τροπολογία ο γερουσιαστής Μενέντεζ θέλει να βάλει φρένο στις παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου

30/09/2022 | 23:13

Την αποστολή νέων όπλων στην Ουκρανία θα ανακοινώσει την επόμενη εβδομάδα η Ουάσινγκτον

30/09/2022 | 23:07

ΑΕΚ OPAP Arena: Η (ιστορική) νύχτα έγινε μέρα! Το φαντασμαγορικό φινάλε στα εγκαίνια της «Αγιά Σοφιάς»
Άβα Γαλανοπούλου: Αυτό είναι το ποσό που πήρε πίσω από τον πρώην σύντροφό της
Νατάσα Καλογρίδη: Aγνώριστη μετά την εντυπωσιακή αλλαγή στην εμφάνισή της – Η αλήθεια για την ηλικία της
O Νίκος Βερλέκης αποκαλύπτει: «Με την Ειρήνη Παπά έζησα πολύ ωραία χρόνια και μετά το τέλος της σχέσης μας»
GNTM: Τέλος η Χατζηπαντελή – Πιθανή αντικαταστάτρια η Μαίρη Βυτινάρος που… ανάβει φωτιές
Love Island – Κλαούντια: «Το παρατσούκλι μου στα γερμανικά λέγεται που@@@!»
Κατερίνα Καινούργιου: «Πριν λίγο καιρό πήγαμε με τον Κοκλώνη να βρούμε κάποιον που με ενδιέφερε και ήταν με άλλη»