• Κυριακή, 15 Σεπτεμβρίου
  • 19:00

Αθήνα

26 oC

ελαφρές νεφώσεις

Γιώργος Αγγελόπουλος: Ουρές για ένα αυτόγραφο στην παρουσίαση του βιβλίου του στη Λάρισα

Ουρές σχηματίστηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου το βράδυ της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι Λαρισαίοι έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση για να πάρουν τουλάχιστον ένα αυτόγραφο.

Ουρές σχηματίστηκαν στην παρουσίαση του βιβλίου του Γιώργου Αγγελόπουλου το βράδυ της Πέμπτης, στην αίθουσα συνεδριάσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας. Οι Λαρισαίοι έδωσαν το παρόν στην παρουσίαση για να πάρουν τουλάχιστον ένα αυτόγραφο.

Ερχόμενοι από διάφορα μέρη της Θεσσαλίας και εκτός αυτής, οι θαυμαστές του Γιώργου Αγγελόπουλου, έσπευσαν για να πάρουν ένα αυτόγραφο. Κατά την παρουσίαση του βιβλίου, στο πλάι του "Ντάνου" βρέθηκε η Λαρισαία και επί χρόνια φίλη του, Φανή Χαλκιά και ο δημοσιογράφος Σωτήρης Πολύζος.

Ο περιφερειάρχης της Θεσσαλίας, Γιώργος Αγοραστός, προλόγισε την εκδήλωση και το βιβλίο η εκδότρια Χριστιάνα Χριστοπούλου.

Στις δηλώσεις του ο Γιώργος Αγγελόπουλος τόνισε ότι δεν είναι ακόμη έτοιμος να ασχοληθεί με τα κοινά, καθώς δεν θέλει να εκμεταλλευτεί για κανένα λόγο την αναγνωρισιμότητά του.

«Έχω την εντύπωση ότι θα το γνωρίζατε, αν είχα σκοπό να ασχοληθώ με την αυτοδιοίκηση. Είναι τόσο μεγάλες οι υποχρεώσεις μου σε αυτά που κάνω και βρίσκομαι σε ένα μεταβατικό στάδιο μιας και συζητάμε πράγματα για το μέλλον μου επαγγελματικά. Χωρίς να είναι κάτι ανακοινώσιμο. Θα ασχολιόμουν με το κομμάτι της πολιτικής μόνο αν είχα τον ανάλογο χρόνο και έκρινα ότι έχω κάτι να προσφέρω».

«Το να αγαπάς τον τόπο σου δεν σημαίνει ότι επειδή είσαι και δημόσιο πρόσωπο μπορείς να προσφέρεις και από ένα τέτοιο πόστο γιατί είναι ένα πολύ σοβαρό επάγγελμα, λειτούργημα που αφορά τις ζωές ανθρώπων. Οπότε πρέπει να πληροίς και τις προϋποθέσεις, είμαι αντίθετος στη συμμετοχή ανθρώπων στη πολιτική επειδή είναι δημοφιλείς», σημείωσε και προσέθεσε: «Δεν θα ασχολούμουν ποτέ με την πολιτική επειδή είμαι δημόσιο πρόσωπο. Θα το έκανα ανεξάρτητα αν είμαι δημοφιλής ή όχι, αν έκρινα ότι έχω κάτι να προσφέρω και να είμαι υπόλογος των πράξεων μου».

Ο Γιώργος Αγγελόπουλος μίλησε για το βιβλίο του, λέγοντας ότι πρόκειται για ένα βιογραφικό σημείωμα, στο οποίο εξιστορεί γεγονότα της ζωής του, όπως τα έζησε από την παιδική του ηλικία μέχρι και μετά το παιχνίδι επιβίωσης που συμμετείχε.

Τέλος, υποστήριξε πως δεν έγραψε αυτό το βιβλίο για τη δημοσιότητα.

«Αποφάσισα να δημιουργήσω αυτό το βιβλίο γιατί το να εξωτερικεύεις πράγματα τα οποία ούτε οι φίλοι σου δεν γνωρίζουν είναι όμορφο. Θέλω να δηλώσω με αυτό το πράγμα ότι είναι ΟΚ το να μιλήσεις για πράγματα που ίσως οι άλλοι θέλουν να κρύβουν γιατί είναι πρώτα απ’ όλα λυτρωτικό και ένας επαναπροσδιορισμός για μένα. Άλλο μήνυμα που θα μπορούσα να περάσω είναι ότι το να πέσεις και να σηκωθείς είναι κάτι που επαναλαμβάνεται στη ζωή μας είναι θέμα απόφασης αν θα μείνεις κάτω ή αν θα σηκωθείς», είπε καταλήγοντας.

Send this to a friend